lilith en haar idool

39333798_d887a44ce4.jpgHallo, ik ben lilith en ik was één van de eerste Vlaamse lifeloggers.

Voor u begint te roepen dat er in 2004 al shitloads aan bloggers in Vlaanderen rondliepen en ik niet moet denken dat ik het ben met mijn huistuinenkeukenblog en al, oke oke, maar tales from the crib is niet mijn eerste weblog. Het is al mijn vierde. AHAAA. Nu wordt het plots wel heel erg stil aan de andere kant van het scherm, en terecht!

Mijn eerste blog dateert van toen ik nog een pril studentje journalistiek was in de grote stad Gent, en via de telefoonlijn mijn blogpostjes de wereld in stuurde. Het was op https://asl.to/nicknaam, en het was 2001. Gouden tijden op het internet, dat moet ik u niet vertellen! Daarna heb ik nog eigen weblogs bij elkaar geschreven op geocities of angelfire of lycos of iets anders waar meer reclame op stond dan tekst, maar lifeloggen deed ik. Ik kan me niet eens herinneren of er in die tijd al zoiets bestond als de vlaamse blogosfeer of blogsystemen. Ik had gewoon een index.html die ik telkenmale aanpaste en met mijn ftp-spelleken uploadigde. Ik had 32 lezers op een dag. Mijn website trok op geen zak. Ik vond het helemaal geweldig. Als ge dat al allemaal kon.

Aangezien ik geen Vlaamse voorbeelden had wegens dat ik er eigenlijk geen kende zocht ik mijn grote voorbeelden dan maar in het buitenland. Ik was in die tijd helemaal weg van een Amerikaanse blogster die luisterde naar No Doubt en de meest adembenemende blog ooit had, maar aangezien zij al een paar jaar gestopt is met bloggen kan ik haar geen linkliefde meer geven. Gelukkig is er nog mijn allergrootste Nederlandstalige voorbeeld. Dat was ze al in mijn prille beginjaren, toen ik haar archief wel tien keer van voor naar achter heb gelezen, en dat is ze nog steeds. Ik heb haar nog nooit ontmoet, maar ik heb het wel allemaal meegemaakt. Haar scheiding, haar nieuw lief, haar babydromen, haar beroepskeuzes, en nu dan eindelijk haar zwangerschap, allemaal even geweldig geschreven. Ik herinner mij hoe ik haar ooit een fanmailtje stuurde en helemaal over the moon was toen ik gewoon een mail terug kreeg. Van mijn blogidool! The madness! Freaq vroeg wie mijn grote voorbeeld was, en daar moet ik dus geen halve seconde over nadenken: Kim, stap eens even mijn podium op en draai eens even een rondje voor mijn lezers zodat ze je goed kunnen zien!

Dan mogen jullie ineens in haar archieven duiken en zwaar onder de indruk zijn, net als ik. Het is de moeite.

(op de vraag “Toen ik met een blog begon, had ik voorbeelden: Dominiek en Bart Vandamme, aangezien dat twee mensen uit mijn eigen kennissenkring waren. Als één van de eerste ontdekkingen was daar al meteen TFTC, but I wondered: hadden júllie eigenlijk lichtende voorbeelden, toen destijds? Werd er toen ook al zo massaal geblogd? Wie was er voor de generatie Pietel – Michel – Domi – Lilith? Allez, ik vroeg mij dat af. Zodus.” van freaq. Je hebt gewonnen!)

Reacties

 1. Ellen

  Vind jouw blog super; maar telkens ik probeer te commenten of te mailen gaat er iets fout.Vind jij fans niet leuk ?

 2. @Ellen: wat gaat er fout, dan?

  Bij het commenten moet je een beetje geduld hebben omdat dat de enige manier is om duizend spamberichten per dag tegen te gaan. Als je blijft klikken dan staat het er soms zeven keer op. ;)

  En je kunt me gewoon mailen via het adres in de linkerkolom, indien nodig. Ik ben één en al oor.

 3. mir

  Jaaa Webkim. Ik herkende de tatoo al nog voor ik het bericht gelezen had. (heb ik dan weer…)

  Ik ben via Kim bij jou terecht gekomen. En ben nu absoluut Tales fan.

  Its a small world. =o)

 4. *draait moeizaam een rondje met een op knappen staande buik*

  Dankjewel zeg, leuk om te lezen zo… En hou het inderdaad maar op die archieven, toen mijn leven nog om meer draaide dan alleen mijn zwangerschap. :-) I’ll be back, beloofd, met boeiender zaken. ;-)

 5. ik las vier blogs toen ik zelf begon: jou, kruimel, lien (toen nog “loperke”) en sempermagis.

  Mich van Sempermagis, die was cool. Jammer genoeg gestopt en al. Zonde.

 6. Esther

  Ik ben ook via Kim bij jou terecht gekomen, maar tegenwoordig lees ik meer bij jou dan daar! ;)
  Dat is voornamelijk te danken aan de grote regelmaat van de stukjes die je post!

 7. Esther

  Ik ben ook via Kim bij jou terecht gekomen, maar tegenwoordig lees ik meer bij jou dan daar! ;)
  Dat is voornamelijk te danken aan de inhoud, het leuke Belgische accent en de grote regelmaat waarmee je post! Hurray!

 8. de baas

  Juni 2002. Mijn eerste stukje geschreven voor Land in zicht. Ik wist toen begot niet eens dat dat een blog genoemd werd. Ik vond zo’n dagboek op het net gewoon een handiger systeem dan mails schrijven. Wel drie jaar volgehouden – neen, verslaafd aan geweest. Nu van ’t net gehaald. Time goes on. Loslaten.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>