you say tomato, I say tomato

tomato_pd.jpgMijn lief doet er zodanig lang over om een tomaat in perfect gelijke blokjes te snijden dat ik meermaals per week zin heb om mijn hoofd tegen de keukenmuur te slaan van frustratie. Bij mij moet het keihard vooruitgaan, en die vooruitgang is zoveel belangrijker dan perfecte blokjes tomaat. Een stelling waarop mijn perfectionistische meneer dan weer meewarig met zijn hoofd gaat schudden. Youri en ik, wij zouden elkaar’s kuiten soms kunnen kapotstampen om een al dan niet perfect gesneden tomaat.

De keuken is niet de enige plaats waar we elkaar’s bloed wel kunnen drinken. Het valt ook voor in kledingwinkels, waar hij mij eerst compleet gek maakt door onenthousiast achter me aan te drentelen tussen de rayons, om me daarna een lauwe “ja, het is niet mis” te geven als ik het pashokje uitwandel in een kick-ass trui/jeansbroek/paar knalroze crocs met piratendetail. Tip voor de hastn onder jullie: “het is niet mis” is GEEN geldig antwoord in de omgeving van een kledingwinkel. Dit geldt eveneens voor “mja”, “hmmm” en “baja, ik weet niet”.

Meubelwinkels: zelfde pot nat. Alleen ben ik dan diegene die wijst naar honderd fantastisch superbe inloopkasten, en hij diegene die elk voorstel kapot slaat door me te vertellen waarom we ze net niet kunnen integreren in onze crib. Falende steunbalken, gebrekkige ruimte, lekkende kranen en tegenwerkende plinten, you name it en mijn rationeel denkend lief heeft er al een droom van een interieuridee mee aan diggelen geslagen. Ik volg namelijk eerder mijn hart dan mijn meetlint, en ik ben ervan overtuigd dat praktische geesten na dit leven naar de hel gaan. Wat ik dan ook met graagte duidelijk maak door de hele rit naar huis met een lip tot aan de grond voor de silent treatment te kiezen. Tot hij vraagt wat er eigenlijk scheelt. Dan ga ik loos.

Als we ruzie maken maakt hij me dan weer gigantisch kwaad door per definitie voor stilte te kiezen in plaats van voor roepen. En dat uren vol te houden. Waardoor ik dan weer nog luider ga roepen. “ZEG DAN TOCH IETS!” en “JIJ VINDT HET NIET EENS DE MOEITE OM TE ANTWOORDEN!!”. Waarop hij me aankijkt en zwijgt. Dat vind ik zelfs nog erger dan alle keren dat ik hem bijna heb moeten vermoorden in zijn slaap omdat hij een geheugen heeft als een zeef en weigert om een to do lijst te gebruiken. Terwijl ik het werkelijk al zeven miljard keer heb gevraagd hé maat. Waaaaaargh.

Maar zie ik hem graag, vraagt u?
Ba jaak nog.

(als antwoord op de vraag “hebben jij en youri effectief een perfecte relatie of lijkt dit alleen maar zo? maken jullie ooit eens ruzie? werken jullie ooit eens elkaar op de zenuwen? of lijkt dit alleen maar zo omdat je de vuile was niet in je crib wilt uithangen?” van the watcher. Ik heb printerinkt, dus alle vraagstellers krijgen erg binnenkort hun gecustomizeerd cadeautje in de bus.)

Reacties

 1. vortzak

  Respect voor den Youri! Ik herken me er keihard in.
  Behalve in dat blokjessnijden dan… Ik ben eerder een schellekespersoon.

 2. EL Mystica

  “Tip voor de hastn onder jullie: “het is niet mis” is GEEN geldig antwoord in de omgeving van een kledingwinkel. Dit geldt eveneens voor “mja”, “hmmm” en “baja, ik weet niet”. ”

  Da’s zoiets als vrouwen die ja zeggen en nee bedoelen. Bij ons is het gewoon vermijden van radicaal nee te zeggen, dus proberen we dat wat te verbloemen…

  Hoe, ge wist da nog niet?

 3. @Mystica: Maar neen, als ik zeg “het is niet mis” dan bedoel ik daar mee (en ik ga het proberen subtiel te verwoorden): “het is niet mis”.
  Ik wil mij dan ook, in naam van alle mannen, verontschuldigen omdat wij soms dingen zeggen die niet voor interpretatie vatbaar zijn, en waar niks meer achter zit. Wij zijn zo :-)

 4. Tip voor de vrouwen: Ga alleen of met vriendinnen gaan shoppen, dan bespaarde u en ons veel misérie :-p.

  Voor de rest best welk herkenbaar, buiten de tomaten, dat zou hier eerder omgekeerd zijn.

 5. :-) elke relatie heeft zo zijn kantjes hé, maar is dat niet juist het leuke eraan? Mr Perfect zou toch ook maar saai zijn hé…

 6. Je omschrijft precies mijn lieve lief. Vooral van dat zwijgen krijg ik het schijt. Mijn meneer zegt ook liever niets als hij boos is. Aargh :)

 7. maud

  zeg je ging toch niet buiten met die crocs!!
  en je gaat idd beter shoppen met vriendinnen (die ook graag winkelen), venten kennen er niets van :p
  alhoewel dat ik heel goed overeen kom als we gaan shoppen (voor hem)
  en die tomaten, ik vind dat schattig, natuurlijk wanneer je tijd hebt

 8. bie

  hihi, zo herkenbaar. Ik kan ook volledig over de rooie gaan voor zoiets dwaas als tomaten (maar in ons geval dan om iets anders)

 9. Over het algemeen ben ik wel de irritant perfectionistische en de vervelend praktische.

  En eigenlijk is het ook niet leuk zo te zijn, want ik ben dan altijd degene die mijn lief moet temperen in zijn enthousiasme. Ik ga later zo hard de stoeme ma zijn terwijl de liefste papa van de hele wereld alle mogelijke kadootjes koopt voor onze kids hè maat.

 10. @Youri : “wij soms dingen zeggen die niet voor interpretatie vatbaar zijn, en waar niks meer achter zit. Wij zijn zo”

  Da’s gesproken! Ik probeer het mijn lieftallig vrouwke al jaren uit te leggen ;)

  Enneuh: @Lilith: Bij ons is het juist zo, dus ge staat niet alleen met uw frustraties, héhé

 11. kim

  Hehehe, herkenbaar. Mijn ex-lief sprong ook op stilzwijgen tijdens ruzies, waardoor ik nog harder tekeer ging van “NEGEER MIJ NIET LAFAARD!”. Achteraf heeft hij eens gezegd dat hij liever zweeg dan dingen te zeggen waar hij spijt van zou zwijgen. Daar zit natuurlijk iets in, want ik flapte er geregeld iets rottig uit wat ik dan liever niet had gezegd (zoals lafaard). Ik was ook degene die hem temperde, maar daar was hij eigenlijk ook blij om, anders hadden we een huis vol vergane 1-dags-hobby spullen gehad.

  Ik ga steevast alleen of met mijn ma & tantes winkelen, en erger me nogal aan de verveelde suffende venten die rondhangen in de winkels terwijl hun vrouw staat te passen. (Vooral in BH winkels staan ze er hopeloos verloren bij).
  Maar CROCS??? Ik hoop dat em u tegen heeft gehouden, dan was het toch nuttig dat hij erbij was.

 12. Petra

  Zoooo herkenbaar! Alleen mis ik nog iets: mijn lief maakt er een sport van om alles op stapeltjes te leggen in plaats van op te ruimen en hij zorgt dan nog dat de stapeltjes perfect symmetrisch en evenwijdig met de tafelrand liggen… Om gek van te worden!

 13. De Baas

  Ik heb nog nooit tomaten gesneden in het bijzijn van mijn lief. (Combi-reactie op post ‘ik heb nog nooit’ en deze.)

 14. Kareltje

  Voila, alle cliché’s in één keer bevestigd: Mannen zijn niet gemaakt om te winkelen, en vrouwen zijn niet gemaakt om na te denken… ;-)

  Los daarvan: Hoe moet je in vredesnaam reageren als man wanneer je vrouw zonder aanwijsbare reden verandert in een hysterische emo-bom? Zwijgen is niet goed, een mep geven zodat de vrouw in kwestie zwijgt is ook niet ok, en al wat je als man zou zeggen is per definitie fout en zorgt gewoon voor een escalatie.

  En bij het winkelen zijn het de vrouwen die beter een todo lijstje zouden maken, in plaats van doelloos rond te dwalen en alle kleren die ze tegenkomen in een winkel eens aan te willen raken.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>