stop, bladder time

bladder-infection.jpg* tijdstip van bloggen: 02:09
* aantal uren dat ik al van en naar het toilet aan het lopen ben: 2 uur en 39 minuten
* aantal keren dat ik mijn lief heb wakker gemaakt door kajietend in en uit ons bed te kruipen: 16
* aantal uitgeprobeerde medicijnen die normaal wel helpen en nu niet: 3
* aantal uur voor ik ten vroegste bij mijn huisdokter kan gaan smeken om werkende pijnstillers: tussen de 5 en 6
* overwogen activiteiten om de nacht door te komen: op het toilet zitten, een beetje wenen, nog wat op het toilet zitten, vol zelfmedelijden naar mezelf staren in de badkamerspiegel, uitrekenen binnen hoeveel uur ik moet opstaan, bloggen over mijn nacht from hell
* ontdekkingen: dat het iets minder allesverterend zeer doet als ik zit dan als ik lig, wat jammer is want ik slaap normaal liggend
* overheersende emotie: wanhoop

Echt, een blaasontsteking, ik wens dat mijn ergste vijand nog niet toe.

Reacties

 1. Vreemd dat de medicijnen deze keer niet helpen. Bij mij lossen die de klachten meestal vrij snel op.

  Veel moed nog voor de rest van deze nacht…

 2. liza

  Oeh, de hel! Ik heb ook zo’n periode gehad dat ik wel twee keer per jaar prijs had. Nu is het al een jaar of zes geleden, als dat je misschien wat troost en hoop kan geven…

  Ik ben ooit es met een blaasontsteking naar het circus geweest. Moet je eens proberen… Om dood te vallen!

 3. catherine

  Ik had er ook een tijd last van. Echt waar, ik beval liever dan een blaasontsteking te hebben (bij wijze van spreken). Als je er vaak last van hebt, mijn gyn. heeft op een bepaald moment een medicijnenkuur voorgeschreven. Ik moest drie maand na elkaar op de eerste dag van regels pilleke nemen. Daarna nooit meer last gehad.
  Veel succes en beterschap!

 4. Ik heb er gelukkig maar één keer last van gehad, om er daarna (we houden hout vast) van gespaard te blijven. Anyway, één keer lijden was alvast voldoende om te beseffen hoezeer je moet afzien! En dan zo lang, omdat de medicijnen niet werken… Arm schaap. Get well soon!

 5. Evy

  Vroeger ook veel last van gehad, maar sinds ik zo’n 3 keer per week een glas cranberrysap drink, heb ik er geen meer gehad (hout vasthouden!). Alvast veel beterschap!

 6. @allen: bedankt voor de tips en medeleven, een warm bad helpt inderdaad wel heb ik vannacht ondervonden.
  In elk geval: de pijnstillers werken nu, het gaat dus al iets beter maar nu werken ze niet meer tegen de hoofdpijn die ik heb van heel de nacht geen oog dicht te doen. *zugd*
  Het leven is toch ook geen picknick, awaar.

 7. j.

  Ik zie weer het beeld voor mij van ik die met een dekbed over mij en een hoofdkussen tegen de muur probeer te slapen op het toilet. Om het liefje toch maar niet wakker te maken haha. Uit pure wanhoop ben ik toen uiteindelijk om 4u snachts gaan dokters googlen om te kijken waar ik het snelst terecht kon.

  Ik heb me altijd afgevraagd of bevallen nog erger zou zijn..want dan moet ik toch een paar dingen herbekijken.

 8. Jenno

  ik heb eens een plasbuisontsteking gehad. Ja allo kroket… ben er ook lang niet goed van geweest. Ik wens het enkel mijn ergste vijand toe. pijnlijk!

 9. Joke

  Heb ook enkele niet-verwerkte blaasontsteking-trauma’s… Toen ik nog studeerde ontwikkelde ik tijdens de examens een blaasontstekingsfobie (want zeg nu zelf, dat zou pas bad timing zijn é) dus ging ik naar den apotheek voor een voorraad medicamentjes just in case en, nu ik daar toch was, ietkse om de examenstress wat te onderdrukken. De apothekersvrouw in kwestie kon het helaas niet laten om, in een overvolle apotheek, luidop te zeggen: “IETS VOOR UW BLAASONTSTEKING EN KALMEERMIDDELEN JA?” …

 10. @Joke: mijn allereerste blaasontsteking (in een reeks van vele volgende) viel middenin mijn eerste examens aan de unief! Hoe ik toch ben geslaagd voor die examens, blijft me een raadsel.
  @Lilith: tips die je waarschijnlijk al kent: liters water drinken, cranberry sap, geen alcohol, geen appelsiensap,…
  Geloof me: het betert ooit! Als het echt te frequent je leven komt verstoren, kan je preventief medicatie nemen.

 11. Oh boy, komt me veel te bekend voor. Blaasontsteking kan echt de hel zijn… Heb er eens 3 op twee maanden tijd gehad, en sindsdien gelukkig niet meer; cranberriesap werkt uitstekend voor mij, en elke dag minstens twee liter drinken… En pijnstillers uiteraard, als het weer van dat is…

 12. kim

  Het enige wat echt werkt is celibatair leven :/
  En als ik het eens zitten heb werkt enkel (zware)antibiotica. Ik drink nochthans elke dag minstens 1.5 liter water (bovenop de andere dranken) en heb maandenlang trouw cranberrypillen geslikt, maar desondanks alles blijf ik geregeld prijs hebben. K ga nu beginnen met urovascom, een preventieve kuur. Veel sterkte!

 13. hanne

  Mijn twee grote angsten: kinderen en blaasontstekingen. Daarom slik ik elke avond trouw mijn pil en mijn uricran-pilletjes.

  Strak plan, want ondertussen ben ik al 5 jaar blaasonstekingloos en hopenlijk nog veel langer kinderloos.

  Ik heb overigens nog wel ALTIJD blaasonsteking antibioticakuurtje in huis (zo diep geworteld is de angst)

 14. Elke

  Aaaaaargh, it brings back memories… Bij mij was het drie jaar lang elke wéék van dat. Ik ben nu resistent tegen furadantine, ciproxine, bactrim, thyroxine en nog vier andere antibiotica-stammen. Omdat niets meer hielp, ben ik met Uricran begonnen. Elke morgen en elke avond een pil en ik ben al anderhalf jaar volstrekt ontstekingsvrij! En zonder elke dag sloten water te drinken. Trucs die bij mij ook niet hielpen waren overigens de sloten water, condooms gebruiken, maar één Uricranpil per dag, plassen na het vrijen, wassen na het vrijen, niet vrijen, cranberrysap drinken, the whole lot.

 15. Elke

  Die laatste antibioticasoort is trouwens niet thyroxine, maar iets anders met een t.

 16. Tanja

  Been there, seen that.
  Tip: als je het voelt opkomen, kan je pilletjes op basis van veenbessen nemen (de mijne zien er rood uit). Vraag maar aan je dokter of apotheker.

 17. kristel

  hallo iedereen,

  ik heb een tijd gehad dat ik ongeveer 8 blaasontstekingen had op 1jaar tijd,en dat komt omdat mijn weerstand keilaag is.heb ondervonden dat cyproxine de beste antibiotica daarvoor is,ook bestaat er monuril dat is een zakje dat je moet uitdrinken en dat onstmet de urinewegen.neem nu elke dag een pilletje(uricran 500mg)is een wit met blauw en roze doosje en daar zitten donkerroze ovaalvormige pillen in,sindsdien geen blaasontsteking meer gehad!!!!!die uricran moet je een tijdje nemen alvorens hij werkt,er zit een suiker in,die zich hecht aan de wand van de urinewegen,en de e.collie bacterieen die hechten zich aan die suiker,en de suiker wordt gewoon met bacterien afgedreven via urine.dus het komt erop neer dat er een beschermlaagje tussen de wand van je urinewegen en de bacterie komt te zitten!en die neemt de hele boel mee als je gaat plassen!echte aanrader,is veenbessenextract
  echte aanrader,elke dag 1pilletje,ik neem het voor het slapengaan.
  PS:het lastige gevoel van blaasontsteking komt doordat de urinewegen beginnen samen te trekken door die collie bacterie!
  het zijn de spasme die het irritante gevoel geven
  veel sterkte
  kristel

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>