wat is er aan de hand?

soap-hands.jpgCRAPPERS.

Ik had willen vertellen hoe cool Juno wel was, en ik ging u zelfs trakteren op het antwoord op de vraag “hoe hebben Youri en jij malkander eigenlijk leren kennen?”. Ware het niet dat ik sinds twee dagen gigantische brandende pijnscheuten ervaar in mijn rechterhand. Die doorschieten naar mijn pols en elleboog als ik zotte folietjes doe als daar zijn: een glas vastnemen, handje in handje doen met mijn lief (aah) en bewegen in het algemeen. Ik vrees dat het god’s manier is om te zeggen dat ik minder moet typen ofzo. Maar serieus god, iets minder pijnlijk had ook gemogen.

Is er een handendokter in de zaal?
Bij voorkeur iemand die het niet nodig vindt me te vertellen dat dit enkel kan opgelost worden door lange botte naalden door mijn handpalm te duwen? :(
Is “hand” trouwens niet het vreemdste woord OOIT?
Mocht het niet idioot veel zeer doen, ik stak er spontaan mijn duim voor op.

Reacties

 1. Lies

  Kan ook een carpal tunnel zijn. Duw eens je beide handpalmen tegen elkaar en plaats je onderarmen op 1 lijn. Krijg je dan pijnscheuten? Dit wijst wat meer in de richting van een carpal tunnel.
  In ieder geval zou ik wel eens naar de huisarts gaan. Misschien zijn naalden helemaal niet nodig :-)

 2. liza

  Ik word ook regelmatig wakker ’s nachts met een ondraaglijke pijn van mijn rechterpols tot rechterelleboog. En dat gebeurt in nachten die volgen op computerrijke dagen ja… Oplossing: een dagje (of meer dan één) enkel mails checken en dan computer uit! En het inderdaad kalmer aan doen op typgebied. Maar lord knows hoe moeilijk dat is…

 3. Ai, dat kan veel zijn. En pas op, want ik heb door zoiets bijna twee jaar nauwelijks kunnen werken. Dus inderdaad niet te lang aan zelfdiagnoses gaan doen… Beterschap.

 4. Ik vind lepel anders ook best wel een vreemd woord.
  En toch maar ns naar dokter gaan met t handje. De rest van uw lichaam ook wel meenemen, he! :-)

 5. Advies over je zithouding etc. inwinnen en een ergonomisch kussen. Een GOEDE kraker. Heeft allemaal geholpen bij mij ;-) Had niet echt pijn, maar wel een wreed ambetant slapend en tintelend gevoel, was niet zo leuk.

 6. Ik vrees ook voor iets RSI-achtigs, eigenlijk. Ik heb mijn laptop dit weekend wat meer aan de kant geschoven en het hielp een beetje, maar ik denk dat ik inderdaad volgende week eens dokterwaarts trek. Alvast bedankt voor het negeren van mijn naaldenvraag. :)

 7. Het is waarschijnlijk ulnaris neuropathie. Ik heb dat ook gehad. Ik heb een maand ’s nachts een “plaaster” moeten dragen. Best toch naar de dokter gaan, want hoe langer je wacht hoe erger en er kan zelfs blijvende schade aan de zenuw ontstaan, waardoor het gevoel dat je hand of vingers “slapen” niet meer weggaat, de kracht in je hand verminderd,….. (vrees niet: die plaasters bestaan in hippe kleuren: van flashy roze tot camouflage groen, allé toch als je naar het UZ in Gent gaat).

 8. Nico

  Gebruik je de muis met je rechterhand? Ik heb er ook last van gehad en direct een pentablet aangeschaft, veel minder belastend voor je hand en nooit meer iets van gevoeld.

 9. ann

  Arme Lilith, kun je niet leren met je tenen te typen? ’t Is maar om je baas niet te ontgrieven hey, pas begonnen en al kwaaltjes! (Of misschien Youri meenemen, gij dicteren en hij typen?)
  PS:ik hou ook niet van naalden dus ga ik het ook niet vernoemen. :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>