[weekje wel] nummertje vier

weekjewel_icon.jpgPositivio:
* Ik ben bijna vervangen! Nog één weekend zwaar werken en ik ben van mijn gazetje en werkenweekends af. Dat werd heel erg tijd, zo melden u de wallen onder mijn ogen.
* De tickets voor onze vierdaagse naar Lissabon zijn binnen, en dat wil zeggen dat het geen eeuwen meer duurt voor Portugal mijn bitch is.
* Een mail van W., mijn allerallerbeste vriend in de lagere school en het prille middelbaar. Ik heb hem al een jaar of tien niet meer gesproken, en nu gewoon gevonden via linkedin. Zo’n dingen verwarmen mijn hart.
* De ontdekking van gedroogde abrikozen. Die dingen zijn lekker, en gezond, en zwaar verslavend ook nog. Zoveel positiviteit in een verschrompeld vruchtje, dat hou je gewoon niet voor mogelijk.
* Op de redactie wordt mijn liefde voor marginale situaties zo hard uitgebuit dat ik vanaf heden missverkiezingen, schlagerfeesten en andere zottigheden in mijn agenda heb staan. Nog even en hoempapa is mijn middle name. Ik ben er eigenlijk nog niet helemaal uit of dit wel in de juiste categorie staat.
* Ik heb deze week op uitermate toevallige wijze oog in oog gestaan met twee bloglezeressen en één mama van een bloglezeres. Dankuwel aan allen voor hun sympathie en lieve woordjes.
* Dankzij de ontdekking van freezer cooking (I know!) kon ik de afgelopen week doen alsof ik de snelste etenklaarmaakster ooit was

Negativio:

* dat ik twee volledige dagen ben kwijtgespeeld aan in de zetel liggen met koorts, kopfschmerzen en een keelontsteking.
* dat ik na die twee dagen koorts nog altijd bijzonder zwak op mijn benen stond en een paar keer bijna ben gevallen zonder dat iemand het merkte. Lang leve Studio Herman Teirlinck!
* de weg naar Sanoma is opengebroken, net als onze straat, waardoor ik meestal tot aan mijn knieën vol modder hang bij aankomst op de werkplek.
* dat IKEA ofwel pokkeveel duurder is geworden dan vroeger, of wij gewoon geweldig veel armer.
* dat ik deze week geen treinschijf van de week heb omdat ik mijn iPod systematisch vergeet op te laden en dus gedoemd ben tot luisteren naar geluiden uit de echte wereld.
* als ik moet kiezen tussen het stemgeluid van Neil Finn of dat van Lokerenaren die ‘en den’ zeggen in plaats van ‘en dan’, den weet ik het wel zulle

Edit: weetwel.

Reacties

 1. T.

  zeg ni lachen met de waaslanders hé ;-) ik zit wel langs den andere kant van’t water mor kom …(om te wonen ni om te werken)
  wij lachen ook ni met west vlutjes en Limburgers ….maar kzou ook liever Neil Finn horen ipv ene uit lokeren :-D

 2. Isolde

  Nog even op je tanden bijten dus en dan kan je genieten van vrije weekends. Misschien komt de zin in scrappen dan wel terug …

 3. anais

  Dat mijn moeder mijn idool mag ontmoeten vóór mij zeg :-)
  Hopelijk heeft ze mijn imago als uiterst beschaafde bloglezeres niet te veel kwaad gedaan.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>