definieer wijvenblog

url.jpegBeste Steven Lemmens van Studio Brussel,

Allemaal dolfijn dat u op de nationale radio een stukje heeft voorgelezen uit mijn weblog. Dat u daarbij koos voor het allersaaiste stukje tekst dat ooit op mijn blog is verschenen en dus net zo goed een combinatie van 47 keer “de” en “het” had kunnen voorlezen, o well. Dat gebeurt de beste onvoorbereide journalist, denk ik dan maar. Ik denk ook: “joengen toch”, en “awel merci”, maar ach Steven, het is gepasseerd. Laat zitten jongen, laat zitten.

Alleen.
Definieer wijvenblog.

En denk daarbij even na over het lot van al mijn stoere bonkige mannelijke lezers die vanaf heden door het leven moeten met het stigma van wijvenbloglezers. Op werkplekken en schoolpleinen, in de kroeg of op de voetbal, in de kantine van den beerschot, u heeft er eigenmondig voor gezorgd dat mijn lezers met penis nu aanzien worden als halve jeanetten. Er spelen zich as we speak kleine drama’s af in de bossen van Vlaanderen, dat weet ik wel zeker.

Ik daag u uit, Steven Lemmens.
Definieer wijvenblog.
Het woord dat niet gebruikt mag worden is roze.

Reacties

 1. i.

  wijvenblogs zijn de enige blogs die de moeite zijn, en het zijn alleen echte mannen die het aandurven van ze te lezen.

  laat ons trots wezen, lilith-sista!

 2. Ik vind dat alle bloggende wijven bij wijze van protest een week lang alleen over maandverbanden en nagelvijltjes moeten bloggen, trouwens.
  Dat zal ze leren.

 3. vortzak

  Serieus, die steven lemmens ooit een keer aan de telefoon gehad en het lijkt me toch maar een heel arrogante en deprimerende kerel hoor…
  Doch dit terzijde.

  Ik heb ook een flieter tussen mijn benen bengelen, maar blijf dit blog lezen! Want ik ben voor de wijven!

 4. Nog maar best dat hij niet beginnen lullen is over je naam. Lilith zou de eerste vrouw van adam geweest zijn, maar ze weigerde zich te laten onderdrukken. Dus is ze verbannen ofzo. Liliths zijn ook soms kwelgeesten. Die blauwe medaillons van Maria die ze in wiegjes hangen, zijn een katholieke versie van de Turkse blauwe ogen die gebruikt worden tegen djins/kwelgeesten. Ik zou het eens moeten opzoeken hoe het precies allemaal was. Mooi kunstwerk van Kiki Smith over Lilith trouwens.

 5. mrVazil

  en de djoef van de week gaat naar… steven lemmens!

  en om in zijn eigen context te blijven wil ik die wel met een sjakos gaan uitdelen :p

 6. Maaikel

  Steven Lemmens is gewoon een jeannet
  (heeft iemand op de popoll op zijn schoenen gelet?). 2de bewijs : hij wist het verschil niet tussen snooker en biljart (driebanden).

  Ook tijdens zijn presentaties is het al gebleken dat het iemand is die wel wil grappig zijn, maar “het” eigenlijk niet heeft en daarom soms in “overdrive” gaat … pijnlijk.

  Moest dit een wijvenblog zijn … ik zou het graag toegeven dat ik deze blog met plezier lees. Maar deze blog is meer dan dat ! Persoonlijke stukjes, geestige invalshoeken …

  JA STEVEN IK BEN EEN FAN
  ÉN EEN HETERO MAN

 7. ha

  sportief met kritiek omgaan! je kunt nu eenmaal niet altijd aanbeden worden…

 8. @ha: welke kritiek?

  En vind je op zo’n manier anoniem reageren ook niet een klein beetje gemakkelijk en kinderachtig?

 9. Ruth

  Ik vind niet dat een wijvenblog per se over maandverbanden en nagelvijltjes moet gaan. Waar is jullie girl power? ;)
  Ok, het stuk dat hij heeft voorgelezen is niet echt representatief voor jouw blog, maar ga je dat niet altijd hebben als je er maar één stukje uitpikt? Je moet het totaal beoordelen en dat weten de meeste mensen ook wel.

  Anywho, het is mooie reclame en de mensen die hier eens komen kijken zullen al snel merken dat je niet zomaar een of ander trutje bent dat constant bezig is met haar eigen gat te vergelijken met dat van een ander!

 10. Kom, Kom, als je o zo populair wil zijn en als je koste wat het kost prijzen wil halen met je weblog dan moet je nu ook maar tegen een beetje kritiek kunnen. Toon nu maar eens dat je een grote madam bent…

 11. Steven Lemmens vind ik een uitstekende presentator, alleen al omdat hij grossiert in de dingen die mij boeien: nieuwe trends in de muziek, in de fotografie, op het wwweb… Iemand beginnen uitkafferen en een djoef op zijn muil toewensen – en dan heb ik het niet over jou, Lilith, maar over sommige reageerders hier – omdat hij eens het woord ‘wijvenblog’ in de mond neemt (ik meen me te herinneren dat hij zelf nog zei dat hij eens een lelijk woord zou gebruiken) – vind ik nogal flauw.

  Anderzijds kan ik zijn omschrijving wel een beetje begrijpen: postjes over lichaamsgewicht, over de hoerastemming als je plots een kledingstuk in afslag kunt kopen, over de aanbidding van een kookgodin, over in de weer zijn met kleine ‘prulletjes’ (niet slaan! niet slaan!) om te scrapbooken… Geef toe dat een 100%-vent-vent daar geen postjes aan zal wijden. Niet dat hij die niet zal lézen, da’s nog wat anders.
  Oh well :-)

 12. Fantoestanden à la Tokio Hotel op TFTC :aah:
  Al zou Lilith een vergelijkend onderzoek van maandverbanden publiceren, ik zou het waarachtig nog lezen ook en het zelfs meer dan waarschijnlijk ook nog eens geweldig vinden.

 13. vortzak

  Hupla!

  een post over maandverbanden en net daaronder ’the bloody…’

  t’wordt hier een kizzigen boel !

 14. tomadde

  Het is ook een wijvenblog. Lemmens heeft groot gelijk als hij dat zegt. Maar hij is zodanig goed geschreven dat ge erin slaagt om gevulde testosteronvaten te boeien met wijvenstuff …

 15. ha

  @youri: niet minder kinderachtig en gemakkelijk dan in andermans naam te reageren op een opmerking in de kantlijn.

  kijk, in deze blog zijn al verschillende zaken en personen de revue gepasseerd die onderwerp waren van kritiek en zelfs enige spot. sommige beevee’s, trends, tv-programma’s en formats worden af en toe op deskundige wijze onderuitgehaald. and we like it! blijven doen! ik vind gewoon dat je dan niet kleinzerig moet doen als de rollen es omgedraaid worden en je zelf de smurrie over je heen krijgt. be a man!

 16. Pieter

  Ik ben Lilith. Ik vind mezelf geweldig cool.

  Wij wonen in Ieper, een geweldig coole stad met coole restaurantjes en coole winkels. Ik heb een vriend die een beetje raar is, maar wel cool. Ons huis is cool.

  Vroeger was ik ook al cool – toen was ik “baas” van een lokale krant, maar sinds ik voor een roddelblaadje werk vind ik mezelf nog veel cooler. Mijn baas is cool en ik kan nu en dan mensen aanraken die zo mogeljk nog cooler zijn dan mij! Dan zwijmel ik soms wel een beetje.

  Alleen als ik mensen tegenkom die minder cool zijn dan mij, word ik minder enthousiast. Of als het mensen zijn die mij niet cool vinden.

  Ik heb mij een maagring laten steken om nog cooler te zijn, maar toch steekt het nog steeds als ik maar het geringste vermoeden heb dat iemand toch nog opmerkingen zou hebben op mijn gewicht. Dat dit aan mezelf zou kunnen liggen, komt niet in me op.

  Ik vind mijn leven zo cool dat ik ongeveer elk detail ervan via mijn blog deel met veelal volslagen onbekenden (al kan je dat van veel bloggers zeggen).

  Ik kan goed schrijven, maar misschien overschat ik mijn eigen kwaliteiten toch wel een beetje. Dat een uitgeverij misschien granen probeert te pikken van het fenomeen “iemand kan van de blog-hype profiteren om zes maanden wat publiciteit mee te pikken en daarna onvermijdelijk uit te doven als een kaars”, komt niet in me op.

  Ik haal iedereen door de mangel, maar als iemand mij door de mangel haalt, reageer ik geprikkeld.

  Ziedaar een korte samenvatting van het fenomeentje ‘Lilith’. (Maar toegegeven: ik lees u wel graag)

 17. iedereen heeft heel hard gelijk over al mijn kwaliteiten en minpunten, maar even for the record: de mensen bij de uitgeverij hebben geen idee dat ik blog. Mijn boek heeft dan ook compleet niets te maken met bloggen, internet of mezelf. Niet te snel conclusies trekken, Pieter, maar vooral wel blijven gaan. :)

 18. Ake

  En Pieter, vind je dat nu echt kunnen, wat je schrijft?

  Iemand effe lekker anoniem, met je overkritische eigenwaan -die een stuk boven het gewone bloggemiddelde ligt, trouwens- een fijne schrijfster als I quote ‘fenomeentje Lilith’ proberen een laag bij de grondse hak te zetten. En dit allemaal onder het mom, I know better…

  Ik denk jaloezie, zielige eigenwaan en nog veel meer lelijke dingen die ik beter voor mezelf hou.

  Anonieme, weinig doordachte kritiek, is voor mensen die ik in de categorie ‘losers’ definieer.

 19. Pieter

  Nou, dan vond ik de reactie van Lilith zelf toch leuker, ik denk dat zij het beter kan plaatsen dan jijzelf.

 20. Ake

  Tja, ik ben Lilith niet. Haar reactie is enorm verstandig, de mijne gabaseerd op iets heel anders. Ken je het fenomeen wanneer je op TV iets ziet waardoor je in je zetel ineenkruipt uit plaatsvervangende schaamte? Trouwens, zelfs humoristisch bedoelt, is je ‘kritiek’ pijnlijk en kwetsend.

 21. vortzak

  1. maandverband

  2. ’the bloody…’

  3. fuck-me-botjes

  t’spel is èspe!

 22. Lilith, een nieuwe post graag !

  Over ob of over de was (heb ik daar al iets over gelezen, ik dacht van niet) of patatten planten (’t is nog vroeg, ik weet het wel) of kleurewiezen (wie kan er mij dat leren ?). Je weet vast wel nog een aantal interessantere onderwerpen. Het laatste goeie boek dat je las misschien ? Ik reken op jou !

 23. anais

  Nou nou een echt icoon herkent men aan de reacties die hij/zij losweekt bij het publiek.:-)

  Eerlijk Lilith, ik vind eigenlijk helemaal niet dat je zo overdreven ‘vrouwelijk’ schrijft. Je schrijft over dingen die iedereen wel aangaan, en ik vind jou ook geen typisch voorbeeld van een ‘meisjemeisje’, zoals wij dat soms noemen. En dat bedoel ik positief, je schrijft volgens mij zelden posts waarin enkel vrouwen geïnteresseerd zouden zijn.

  En dat had Steven Lemmens kunnen zien, als hij meer gelezen had dan enkel de eerste post.

  ‘Wijvenblog’ is wat mij betreft eigenlijk geen kritiek, het is gewoon een stelling gebaseerd op slechts een deel van het geheel.

 24. Wel een beetje teleurgesteld dat niemand reageert op mijn intellectuele Lilith-uitleg ;-)
  @pieter en co; toch wat meer humor en wat minder serieux allemaal.

 25. Wel een beetje teleurgesteld dat niemand reageert op mijn intellectuele Lilith-uitleg ;-)
  @pieter en co; toch wat meer humor en wat minder serieux allemaal.

 26. De Baas

  Komt iemand boven het maaiveld? Rap die kop eraf!

  Dat is wat sommigen hier proberen (ik herhaal: proberen) te doen met een ongelooflijk geestig talent dat al bij al vrij anoniem, en erg eerlijk en open haar ziel blootlegt en daarmee op onnavolgbare manier heel wat mensen entertaint en inspireert.

  Wie hanteert meestal die zeis om te proberen (ik herhaal: te proberen) die koppen eraf te hakken? Zij die niet boven dat maaiveld geraken. Zij hebben het talent van anderen nodig om op te vallen. Jammer maar helaas voor hen.

  Dag Pieter en co. Ik ken jullie slag.

 27. kaateke

  Hoge bomen vangen veel wind, wie boven het maaiveld uitsteekt …
  Heel veel spreuken hebben het over het typische Vlaamse fenomeen: doe maar gewoon dan ben je al gek genoeg.
  Pieter is verdorie de dikste krab in de krabbenmand, en ik die dacht dat er alleen maar wijven in zaten!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>