[wijvenweek] wijvenschoenen

ww_logo_120x120.gif‘Youri! Kom eens kijken!’, grinnikte ik door de rekken van de schoenwinkel.
We waren erheen gekomen om te checken of ze die Asicsen die Youri al dertig jaar wil hier wel hadden in de juiste vorm en kleur. Het antwoord zou zoals immer ‘neen’ zijn, maar dat is niet van belang voor de verdere ontplooiing van deze blogpost.
Youri kwam vanachter een rek vol sportschoenen aangewandeld.
Ik deed een pirouette die ietsje lomper uitviel dan ik me hem in mijn hoofd had voorgesteld, en kreeg in ruil een zware frons terug.

‘Wacht hé’, zei ik, en ik ritste mijn laarsje open en trok een andere schoen uit het rek.
Op hakken van wel zes centimeter wandelde ik zo vrouwelijk mogelijk door de gang, mijn best doend om geen enkel over te slaan.
‘Je lijkt wel een mevrouw’, sprak Youri met een zorgelijke blik.
‘Ik weet het!’, schaterde ik. In no time speelde ik mijn hakken uit en gooide ik de schoentjes terug op het rek.
Youri’s frons verdween als sneeuw voor de zon toen ik mijn voeten weer in mijn versleten yet comforabele sneakers liet glijden.

Hakken en ikzelf, het wordt echt nooit wat.

Reacties

 1. Zelfde probleem… alleen koop ik het behakte schoeisel wel en kijk ernaar terwijl ik rondhuppel op de asics, allstars, comfynessss!

 2. Charlien

  Ik pas vaak ook schoenen met (hoge)hakken. De pirouette laat ik wijselijk wel achterwege :-)

 3. Ik koop wel schoenen met hakken maar niet hoger dan 5cm. Ik heb een paar 10cm hoog maar ja die doe ik enkel aan om op restaurant te gaan :p haha super grappig als ik het bedenk, wie koopt er nu schoenen om ze aan te hebben op restaurant en om er dan nog eens mee onder de tafel te zitten.
  Ochja ik wacht nog steeds op mijn perfecte schoenen (die vorig jaar niet meer in mijn maat waren), rode me witte bollen met een laag hakje en punten van voor :p wie me kan helpen, mail me

 4. ‘Je lijkt wel een mevrouw’, sprak Youri met een zorgelijke blik.

  Hehe, grappig zalige zin. Ik kan je trouwens heel goed begrijpen. In mijn pogingen om wat vrouwelijker voor de dag te komen doe ik ook eens schoenen met mini-hakjes aan maar dat voelt belange zo gemakkelijk niet als platte schoenen. En je moet je daar dan zo galant mee voortbewegen. Het klepperend lawaai dat die dingen maken, maken je ook zo bewust van jezelf. Bah! Als ik een slechte dag heb of ongemerkt over straat wil lopen doe ik toch maar wijselijk ook een paar sneakers aan. In die dingen kan je nog eens lekker gek doen. :)

 5. kim

  Mijn tante draagt sinds jaar en dag hoge hakken, en kan nu zelfs niet meer plat, of zelfs maar lager dan 10cm hak lopen. Waarschijnlijk zijn haar kuitspieren vergroeid/gekrompen ofzo. Zelf zit ze er niet mee. Haar huiselijke ‘sloffen’ hebben een sleehak van 10 cm.
  Zelf draag ik zowat alles zonder problemen – natuurlijk doen schoenen met hakken sneller pijn bij lange afstanden (winkelen, city trips etc doe ik op sneakers). Maar met lopen heb ik nooit problemen gehad, het ging gewoon vanzelf. Ik draag dan ook wel graag hakken, ze doen wonderen voor mijn ginormous kuiten. Zal er wel altijd op letten om niet te eindigen als mijn tante, en dus genoeg te switchen naar ballerinas & sneakers.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>