[wijvenweek inhaalpost] wat mijn man kan

ww_logo_120x120.gifKruimel vroeg zich af wat mijn man kan.

Mijn man kan IKEA-kasten in elkaar steken zonder dat hij stukken over heeft, en door een stad rijden zonder te verdwalen. Moeilijke dingen kan hij zo goed uitleggen dat ze makkelijk worden, en als alles echt te moeilijk wordt dan brengt hij rust in mijn hoofd. Als mijn man eerder moet gaan werken dan ik dan zegt hij dat ik nog een beetje mag smoezelen. Als ik zaag, en vraag of hij vindt dat ik zaag, dan zegt mijn vent: “maar neen, je zaagt niet, je bent gewoon eerlijk.” Als ik heel erg stil ben in de auto legt hij zijn hand op mijn been, zonder iets te zeggen. Soms zegt hij out of the blue ‘ik ben heel erg trots op jou hoor’, en ik zie in zijn ogen dat hij het meent. Ik ben ook heel erg trots op mijn man, maar ik zeg het te weinig. Mijn man begrijpt dat.

Mijn man neemt mij mee naar andere landen, en als ik soms een beetje bang ben op het vliegtuig dan doet hoe de armleuning omhoog zodat ik tegen hem kan slapen. Mijn man kan zo mooi schilderen en tekenen dat ik zijn creaties aan iedereen zou willen tonen. Alleen is mijn man veel te bescheiden. Soms lacht mijn man zo hard en gemeend om mijn grapjes dat ik bijna ga geloven dat ik grappig ben. En als ik heel hard huil en mijn mascara zich in zwarte vlekken over zijn trui begint te verspreiden, dan zegt hij dat het niet erg is. Als ik met een gezicht vol mascara en rode huilvlekken naar hem kijk, dan zegt hij zelfs dat hij mij graag ziet.

Mijn man kan als geen ander mijn man zijn.
Ik geloof dat ik hem ga houden.

Dit is een postje in het kader van wijvenweek. Blijf hier vooral niet hangen, en check ook wijvenblogs.be voor meer van hetzelfde, maar dan helemaal anders.

Reacties

 1. jessie

  Euhm…??? delen wij dezelfde man?? Want ik kan u zweren, ik zou dit (mocht ik uw talent ook delen) geschreven kunnen hebben!!
  :-)

  ….uit mijn leven gegrepen! ;-)

 2. Ake

  Een bekend gezicht in mijn krant deze ochtend ;-)

  Mijn lief benadert ook de perfectie, btw. Alleen vindt hij het zalig om te verdwalen… Zijn padvinderstalenten zijn iets te vroeg in de kiem gesmoord, vrees ik ;-)

 3. Mijn rectie bij het openslaan van de krant, deze morgen: “Serieus!”

  Als je de pdf zou willen, laat maar weten.

 4. lore

  Welke krant is dat? Valt dat online te vinden?
  En opnieuw glimt Youri van trots!

 5. Schoon.
  Proficiat trouwens met die ganse pagina in de krant vandaag, ik schrok me rot toen ik zonet tijdens mijn avondeten zat te bladeren ;-) Super!

 6. jessie

  Welke krant is het te doen??

  en @ lilith totally offtopic: heb net (dankzij een item ergens op uw blog) mail bestelling van Two peas in a bucket binnen: oh my god!! how fricking cool is that shit???!!!!!!!)
  Joepie!

 7. ZacharyGlass

  Ik ken je niet, maar ik vond het wel interessant om lezen hoe jij je via je blog toch aan de journalistieke bak raakte.

  Ik vind je bij momenten best charmant om lezen, soms denk ik “ze maakt er zich wel erg makkelijk af”. Maar dan realiseer ik me alweer dat dit een andere manier van schrijven is, waar ik totaal geen voeling mee heb. Te veel polijsten van je tekstuele invallen zou waarschijnlijk de spontaniteit in de weg staan – denk ik dan maar.

  Wat ik me ook afvroeg: waarom overwoog je te stoppen met je blog? Ik bedoel maar: je hebt massa’s lezers. Dat betekent dat je blijkbaar een snaar raakt bij die mensen.

  Vergelijk het een popgroep op een podium. Van het moment dat die musici dénken dat ze werkelijk aan het communiceren zijn – loopt het onherroepelijk fout. It’s an act, right? Net zoals je schrijfsels een act zijn. En act bedoel ik hier niet pejoratief voor de duidelijkheid.

 8. ZacharyGlass

  Fijne zin, trouwens: “Als ik met een gezicht vol mascara en rode huilvlekken naar hem kijk, dan zegt hij zelfs dat hij mij graag ziet.”

 9. Labspics

  Hallo, ik kom hier via Flickr. Erg leuk stuk en lief ook nog. Je schrijft lekker vind ik. Nogmaals van harte gefeliciteerd met je baan.

 10. anais

  Ook ik schrok deze morgen toen ik jouw reuzegrote foto in mijn favoriete krant zag… leuk interview! Maar stop please please niet met bloggen, je bent al zo lang een vaste waarde in mijn dagelijkse surf-routine…
  ps: I’ve always known you’d be a celeb one day :-)

 11. ZacharyGlass

  Héél eenvoudig – in de fijnste (f*ck objectiviteit for once) krant die Nederlandstalig België rijk is: De Morgen, meer bepaald in de katern Media.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>