[wijvenweek]lichaamlijstje

ww_logo_120x120.gifdingen die ik best leuk vind aan mijn lichaam:

* de lengte ervan. Ik heb mijn meter vijfenzestig altijd aangenaam klein gevonden.
* mijn oogkleur. Er is een tijd geweest dat ik graag blond wilde zijn met ogen zo blauw als Noorse meren, maar nu die Arische fantasieën een stille dood zijn gestorven ben ik erg blij met mijn intens groen.
* de lengte van mijn wimpers. Die zijn volgens collega en zij die het kan weten K. zo lang dat mensen er geld voor zouden geven. Ik wil niet weten welke mensen, maar yay me!
* de dikte van mijn haar. Ik heb jaren geen idee gehad, tot mensen met dun haar mij begonnen te vertellen over hoe erg hun leven suckt. Sindsdien kan ik mijn gigantisch dik haar compleet appreciëren.

dingen die ik zou willen inruilen voor ander en beter:

* mijn traanklieren. Ik loop de helft van het jaar rond met tranende ogen, en ik zie er de charme niet van in.
* mijn voeten. Niet omdat ze lelijk zijn, maar omdat al het kwaad van de wereld er zich steevast in manifesteert in de vorm van pijn.
* mijn niersteentjes. Hoe kan iets zo lief klinken en toch zo veel zeer doen, I aks?
* mijn blaas, om alreeds uitvoerig beschreven redenen.

dingen die ik zelf kapot heb gemaakt, en dus niet mag inruilen:

* mijn linkeroorschelp. Door in mijn puberteit een oorring te laten schieten in een stuk kraakbeen in het midden ervan. Het ringetje heeft er een jaar ingezeten, het gat zit er nog steeds en ontsteekt om de zoveel weken op uiterst pijnlijke wijze. Swell.
* mijn bovenarmen die er door veelvuldig vermageren en verdikken en weer vermageren nogal als kipfilets beginnen uit te zien als ik hard zwaai.
* mijn onderarmen waar ik in zatte puberbuien de meest idiote dingen in heb gekerfd met een breekmes. Ja, ik was zo eentje, ja. En ik kan het bewijzen als ik gebruind ben.
* mijn rechterwenkbrauw, waar een kapje in zit als blijvende herinnering aan een piercing, net als in mijn rechterneusvleugel.

Dit is een postje in het kader van wijvenweek. Blijf hier vooral niet hangen, en check ook wijvenblogs.be voor meer van hetzelfde, maar dan helemaal anders.

Reacties

  1. @Claire: dat is om een beetje te compenseren voor de rest van de week waarin het een stuk minder zal worden.;) Als het van mij afhing werden het er elke dag drie, want ik kan gelijk niet kiezen tussen alle mogelijke onderwerpen. :/

  2. En wat te zeggen van de dingen die wel goed zijn? Bestaan die ook? Tuurlijk wel!
    Bloggerdeblog? postje aan wijden? Zou wel leuk zijn!

    (En geen enkel punt gebruikt, dat moet toch iets duidelijk maken ;-) )

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>