heston’s spaghetti

blumenthal_200.jpgKoken moet zowat de enige activiteit zijn waarvoor ik geduld kan opbrengen. Ik ben nog steeds van mening dat een tomaat snijden vooruit moet gaan, daar niet van, maar terwijl ik er zo goed als nooit in slaag om een film van twee uur uit te kijken kan ik dat geduld wel opbrengen om een stoofpotje te laten garen. Van koken word ik namelijk helemaal chill.

Dus, toen Youri’s collega en kookfanaat S. mij het recept van Heston Blumenthal perfecte spaghettisaus doormailde met de woorden “moet je proberen!” liet ik mij dat geen twee keer mailen. Volgens S. is het razend lekker, en aangezien spaghetti sowieso al mijn lievelingsmaaltijd ooit is wil ik natuurlijk wel weten hoe smaakpapilverscheurend lekker de perfecte spaghetti dan wel niet is. Het ingrediëntenlijstje is zo lang dat je er iemand mee kan doodslaan, maar hell, wat een uitdaging voor een foodie als mezelf.

En dus trok ik vanmorgen met mijn ellenlange lijst richting markt ende supermarkt, zette ik mijn koksmuts op en begon ik aan de voorbereidende werken. Voorbereidende werken, indeed, want de saus, die maak ik pas morgen. De tomatencompote die erin moet vandaag. Het allerleukste vind ik dat het hele zootje morgen zo maar even acht uur moet opstaan. Acht uur! Om er dan morgenavond drie sliertjes van te eten, want ik heb een verkleinde maag, remember? Ik zal dus bijna een heel weekend in de weer geweest zijn met shoppen, voorbereiden en koken, voor drie miserabele sliertjes.

Ik wil maar zeggen, Heston. Ge kunt maar juist zien dat het een beetje lekker is.
Met uw rare oren.

Reacties

  1. Dat programma van hem is geweldig, maar ik zou nooit zelf aan zo’n recept beginnen. Hij is dagen bezig met iets waar ik maximum twintig minuten tijd aan verspil!

  2. Zo te lezen zal het verschil met een pot ready-made spaghettisaus markant zijn. Mijn speekselklieren masjeren nu al.
    Laat eens weten of het echt al die moeite waard is, wilt ge?

  3. Leuk, ik was nog niet zo lang geleden op zoek naar het béste bolognaiserecept ooit. Merci, ik zal het ook eens proberen.

  4. kim

    Ik weet niet of iemand hier het laatste programma van Jamie Oliver heeft gezien? Hij was daar in Italië de plaatselijke keuken aan t onderzoeken, en ik verbaasde me er echt over dat ze daar zo weinig mogelijk ingrediënten wilden gebruiken. Waarschijnlijk zullen die Italianen dees dus overkill vinden, maar ben wel benieuwd of t de moeite waard was!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>