lilith is getuige

wedding-4.jpgVriendin J. gaat volgende maand trouwen. Met de kerel die ervoor heeft gezorgd dat ik me op haar kot uren heb beziggehouden met boekjes lezen, omdat zij maar niet kon stoppen met telefoneren met Hem. In die tijd hadden knappe jongens nog hoofdletters, namelijk, zoals goden.
In ruil voor alle uren dat ik met haar verliefde gekwebbel en gekweel op de achtergrond Flairs heb liggen lezen mag ik nu getuige zijn op haar huwelijk. Vriendin J. kent mij goed genoeg om te weten dat dat alles goed maakt.

Het vooruitzicht op Getuige zijn doet zotte dingen met een mens, I tell ya!
Ik heb een kleedje gekocht met witte voile en een corsetsluiting op mijn rug. Ik meen het. En voor daaronder hakken, zo hoog dat ik bijna verongeluk bij elke stap die ik zet.

Ik heb een actieplan voor de volgende maand met als belangrijkste ingrediënten bruinen zonder zon, leren lopen op killer heels en gezond eten zodat ik niet vol puisten sta zoals nu het geval is.

Het is bijna alsof ik zelf trouw, eigenlijk.
Behalve dan dat ik nooit gevraagd word.
OMDAT HIJ MIJ NIET GRAAG GENOEG ZIET en MIJ NIKS GUNT!!!!:aah:! :'(
Dat dan weer wel.

Reacties

 1. Isolde

  Je zal een schitterend bruidsmeisje zijn! Ben wel benieuwd naar je kleedje.

 2. Wow zeg, je ziet het groots wat die hakken betreft. Dat wordt oefenen, oefenen en nog eens oefenen. :D

 3. Sas

  Wat is er mis met zélf die man ten huwelijk vragen ? Als ik op de mijne had moeten wachten…

 4. Had jij niet onlangs in een lijstje van dingen waar je niet aan mee deed “huwelijken” geschreven?
  Maar goed dat dat niet waar is, want niets heerlijker dan trouwen/andermans trouwfeesten. Geniet ervan!

 5. Het was eigenlijk maar om te lachen, y’all.
  De enige reden dat Youri me niet vraagt is omdat hij weet dat ik veel te hard zou moeten lachen als hij op zijn knieën valt. ;) Ik denk dat wij geen trouwmensen zijn, ofzo.

  Getuigemensen duidelijk weer wel. ;)

 6. Sas

  ’t Een sluit ’t ander niet uit hè Lilith… ;-) Ik ben ook eerst getuige geweest. Dat huwelijk wordt later dit jaar ontbonden trouwens… Conclusie: ik ben géén goeie getuige.

 7. kim

  Getuige, amai :) Ik moet over een maand ook naar een trouw (als gewoon gast). Het is de 1ste keer dat vrienden van mij gaan trouwen, en ik heb nu echt zo iets van ‘goh, we worden allemaal volwassen’ (maar dat had ik eigenlijk ook toen iedereen een rijbewijs begon te halen en daarna toen iedereen begon te werken). De schoenen zijn leuk, eerlijk gezegd het 1ste paar van jou dat ik echt mooi vind. Als je graag online koopt, op Asos staat er ook veel schoons. Ben ook benieuwd naar dat kleedje!

 8. @kim: dus jij vindt al mijn schoenen lelijk of wat? :)

  Ik vind de rode schoenen erg mooi, maar ze zijn helemaal ik niet. De kans is dan ook groot dat ze na de festiviteiten in een donker hoekje verdwijnen. Doe mij maar All Stars ofzo. :) Of iets anders waar ik geen geweldige rugpijn van krijg. :/

 9. Ook wij zijn geen ’trouw’-mensen. Ik zie mezelf eerlijk gezegd niet over de rode loper gaan, met een wit kleed en Wim in een kostuum. Maar als getuige zou ik het ook zien zitten hoor! Geniet van de trouw en hopelijk heb je niet teveel blaren van die schoenen hé, voor mij zou dat een ramp zijn!

 10. Sas

  Ah ja… wat die schoenen op De Dag betreft: Compeed ! Veel Compeed in je tasje, voor je tenen, je hiel, voor zijkant voet, voor onder je voet… Super plakkers, maar niet goedkoop. Maar het mag iets kosten hè. Getuige ben je immers niet elke dag.

 11. kaateke

  Spuit je voeten om te beginnen in met een soort blarenpleistertoestand in een flesje, koop zo’n gelkussentjes voor in je schoenen (beide van scholl denk ik)
  De schoenen echt goed inlopen, dus elke dat minstens een half uur aanhouden.

  Bruinen zonder zon: Dove summer glow, en ook op de dag zelf. Er zitten glittertjes in en dat maakt de boel nog sprankelender.
  Maar zeker geen spuitbus fond de teint voor de benen, dat is veel te bruin én te moeilijk om aan te brengen.

  Voor uw sexy kleedje, ik neem aan een redelijke open rug: een rugbehandeling laten doen een week op voorhand door een schoonheidsspecialiste.

  Because you’re worth it ;-)

  Btw ik ben een heel ervaren killerheel dragen, elke dag zonder uitzondering, min. 8 cm.
  Ik heb zelfs mijn verhuis op stiletto’s gedaan (ik vond mijn crocs niet meer)

 12. Gill

  Weet je, al dat gevooroordeel over trouwen, ik moet daar iets over kwijt. 25 jaar aan een stuk ging ik nooit trouwen, ik heb zelfs nee gezegd tegen mijn huidige man de eerste keer nadat ik keihard in lachen was uitgebarsten (maar hij was er in geslaagd al 35 jaar niet te trouwen, en hij begreep dat dus).
  Door omstandigheden (kinderen die ik niet gemaakt heb, maar hij wel, maar wel graag zie en huizen kopen) was trouwen opeens ook wel een beetje praktisch een voordeel. Toen hij mij voor de tweede keer vroeg (eigenlijk zei hij “ewel, dan gaan we trouwen ee, zie je dat zitten?”) barstte ik weer in lachen uit, gooide ik een bricket naar zijn kop en zei ik na 10 minuten dan toch maar ja.
  In twee maanden hebben we de slechts voorbereide trouw ooit in mekaar gestoken, en ik had een wit kleed, maar ’t was geen trouwkleed, wel keihip en rode schoenen, en mijn vent een geleend kostuum en het was een megazalig feest dat waarschijnlijk minder gekost heeft dan de communie van de eerste de beste nicht maar een fantastische leuke dag (en de enige dag met mooi weer van de gehele zomer).
  Om een lang verhaal kort te maken: ik vind het nog steeds grappig als mensen verschieten dat ik getrouwd ben (ik vind dat ook nog steeds grappig), maar soms betrap ik mezelf op de gedachte dat ik veel rustiger geworden ben, en dat ik binnen dat huwelijk van mij verdomd veel vrijheid heb (en die is wederkerig), maar mij minder zorgen maak als we weer eens boel hebben dat de stukken er van af vliegen.

  Soit, zo ben ik nu ook meteen geout als lurker, een getrouwde dan nog.

  (Ik wilde alleen maar zeggen dat getrouwd zijn niet het einde van je leven is, of zo -en ik voelde me niet aangevallen)

 13. Gill

  Oeie, nu ik het herlees lijk ik wel lid van de huwelijksmilitie of zo. Mijn excuses.

 14. Liltih, Ik heb hier es gelezen dat jullie in LA gingen huwelijk in een Elvisoutfit (of heb ik het nu helemaal verkeerd voor?)
  Anyway, wat is dat nou voor kul: “ik ben geen trouwmens”. Youri hoeft toch helemaal niet op zijn ‘knienders’ te vallen? Dàt is zoooo passé en naar ik meen begrepen te hebben over jullie so not YOU. Mijn man die deed het lekker eigenwijs, op een bankje op een plein ..zonder de plichtmatige speech à la ‘Snoepie, we zijn nu al zoveel jaar samen en hebben al zoveel meegemaakt en ik zie u nog altijd gaarne’.
  Integendeel, hij had alle hoop op een huwelijksaanzoek 10 minuten daarvoor de bodem ingeslagen toen we voor een uitstalraam van een juwelier stonden en hij mij verlekkerd naar een verlovingsring zag. Hij hakte elk sprankeltje hoop vakkundig weg : ‘Je krijgt deze als je wil als ‘samen voor altijd’ ring.’ NOU MOE! Dat klonk bijna als ‘best friends forever’-armband
  Ik probeerde natuurlijk met alle macht mijn tranen te verbijten en zat een beetje te mokken op een bankje in kleermakerszit. Toen draaide hij mij om en dwong me mijn benen rond hem te slaan terwijl ie me heel lief vastpakte en met een beetje een vreemde gezichtsuitdrukking vroeg ‘zou je hier nog eens willen weerkomen over 30 jaar met mij?’ Ik knikte een beetje, niet goed begrijpend wat er aan het gebeuren was en toen stelde hij de vraag heel eenvoudig ‘wil je met me trouwen, dan?’ Ik huilen natuurlijk, dat was dan weer wel cliché.
  Echt waar Lilith, ik denk juist dat je dat geweldig zou vinden om te huwen. Jullie lijken ook voor elkaar gemaakt (als ik je schrijfsels mag geloven). Doe het op jullie eigen gekke manier, hou een wacky trouwfuif ofzo.. Maar als je er niets tegen hebt op zich, dan moet je dat niet wegwuiven omdat je denkt dat je een huwelijksaanzoek belachelijk zou vinden.. Je moet jouw Youri misschien niet onderschatten..Wie weet met wat superdastisch plan hij rondloopt om je op een coole manier te vragen.. Zo dat legt dan weer wat lekker druk bij Youri..Hehe..Always glad to help. *wink*

 15. Inge

  Ik heb 10 jaar moeten wachten maar nu gaan we eindelijk trouwen (overmorgen, 14 juni).. dus je ziet.. als je maar genoeg geduld hebt. Jouw beurt komt ook nog wel !!

  Groetjes,
  Inge

 16. Nieke

  Proficiat met je eervolle taak van getuige!!
  Persoonlijk vond ik het dagje getuige zijn leuker dan mijn eigen huwelijk. :-D

  Aangezien ik niet op Flickr kan posten moet ik het hier kwijt:
  AAAaah, een foto van BILL!! Joepiee!! Dat ziet er zo’n cool beest uit!!!!
  Nu ik toch bezig ben: ik wil meer Bill!!

 17. Wil je ook trouwen net als je vriendin? Luister naar de raad van een ervaren vrouw die al 26 jaar getrouwd is…BEZINT EER GE BEGINT!!:-)

 18. Wil je ook trouwen net als je vriendin? Luister naar de raad van een ervaren vrouw die al 26 jaar getrouwd is…BEZINT EER GE BEGINT!!:-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>