verlengd weekend

ziekebeer.jpgAch, wat een geweldig verlengd weekend it has been.

Nog voor het jolijt kon aanvatten en mensen officieel van “HET IS WEEKEND8!!!8” konden doen was ik onderweg naar huis, bijtend op mijn lip en proberend om niet voor de achtste keer naar het treintoilet te strompelen, enkel en alleen tussen Sint-Niklaas en Lokeren. Want ja, beste vrinden, als er iets leuks zit aan te komen is acute blaasontsteking nog steeds my middle name.

Toen mijn lief mij kwam afhalen aan het station heb ik van de pijn naar hem gesnauwd als een stervend dier, en zo was de toon volledig gezet voor de rest van dit weekend. U zou denken dat naar de dokter gaan helpt, maar dan denkt u bij deze verkeerd.

Denk nachten vol gekajiet en depressies en zelfmoordgedachten en zo goed als geen slaap. Denk een lief met een keelontsteking en twee aura’s van koorts die zich in elkaar versmelten alsof het niets is. Denk activiteiten die goed geprobeerd zijn maar uiteindelijk eindigen met iemand die zich toch echt veel te slecht voelt om verder te gaan.

Youri en ik zijn vandaag vijf jaar een paar, en de situatie is als volgt: ik, compleet doodop, met een blaas- en keelontsteking en pijn aan al mijn spieren zonder gesport te hebben. En ik had al aan het werk moeten zijn, eigenlijk feitelijk. Mijn allerliefste, hetzelfde, maar zonder blaasontsteking. In ruil wel koorts.

Maar weet u wat? Zelfs op een dag als vandaag zie ik die mens doodgaarne.
En hij mij vast ook, want in zijn plaats hadden veel anderen mij al bewerkt met een botte bijl wegens te intensief gejammer en gekriep. Het zit dus best wel snor tussen ons, dunkt mij.

Laat de volgende vijf maar komen, Grietje.

Reacties

 1. BeeBje

  Probeer ondanks de pijn toch nog ten volle van jullie dag te genieten. Proficiat :)

 2. dP

  Aaarch! Acute blaasontsteking … ’t Is iets wat je zelfs de vijand niet toewenst – als je nog iets of wat van scrupules hebt.
  Anderzijds: in ‘for better or worse’ opzicht kan dat natuurlijk wel tellen!! Waarom nog naar Las Vegas trekken? ’t Is bewezen me dunkt. :-P

 3. Xassandra

  Wat de blaas betreft: furadantine is het enige dat helpt. Ik heb het steeds op zak en bij de minste gewaarwording neem ik n tablet en de ongemakken verdwijnen. Is heel licht antisepticum, wel op voorschrift. Alle veenbestoestanden helpen niet echt, heb ik het gevoel. Ga naar de dokter, doe een urinetest en neem juiste medicatie. Blaasontstekingen doen de levenskwaliteit dalen, heb er ook al n halfjaar last van :(

 4. kim

  Heb je na 3 dagen medicatie nemen nog steeds zo’n pijn? Ik zou toch naar een andere dokter gaan Lilith. De mijne gaf me soms ook eerst iets ‘homeopatish’ of ‘lichte antibiotica’ waarna ik maar bleef sukkelen. Toen eens bij de dokter van wacht beland die me zwaardere antibiotica (Ciproxine?) voorschreef, en dan is de zware pijn tegen de avond weg. Hij had me ook meteen een dubbele verpakking voorgeschreven, zodat ik een reserve kuur bij de hand heb voor op vakantie en weekends. En jaja dokters, antibiotica is slecht voor je etc, maar blaasontsteking is zowat de ergste pijn die er is, en als t naar je nieren oploopt ben je nog verder van huis.

  Cranberry spul heb ik ook mijn bedenkingen bij, ik blijf t maar slikken maar heb toch geregeld nog prijs… Ik ga nu beginnen met een lange kuur Urovascon (t zou mijn weerstand down under verhogen tegen ontstekingen op lange termijn). K ga mijn dokter ook eens vragen achter Furadantine, bedankt voor de tip Xassandra!

  En na dit medisch onderhoud :D proficiat met jullie 5 jaar!

 5. Gefeliciteerd met jullie 5-jarig samenzijn! Zo te lezen zit het goed tussen jullie, in goede én in slechte tijden. Beterschap!

 6. Elke

  Furadantine helpt de eerste paar maanden, maar het blijft niet werken. Dat is mijn ervaring. Ik heb wel baat bij zo’n veenbestablet ’s morgens en ’s avonds. Al ontsnap ik ook niet helemaal. Gisteravond na een half jaar (jochei) weer prijs. Toch maar weer een antibioticakuurtje begonnen, eentje dat nog in de kast lag. Maar wel de hele nacht feest. Je zou echt naar een touw grijpen.

 7. kaateke

  Mijn dokter schreef me altijd veel en veel drinken voor en geen antibiotica voor (wegens allergisch aan de meeste soorten)
  De laatste keer heb ik liters veenbessensap en water gedronken. De symptomen waren weg, maar helaas de bacteriën niet.
  Gevolg: twee weken laten nierbekkenontsteking.
  De pijn was zo heftig dat ik niet rechtop kon zitten, ik amper nog kon ademen en ik meer dan 40° koorts had.
  Ik heb het dus wel gehad met veenbessenbrol, ik vind het niet eens lekker!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>