waarom ik zo obsessief veel van mijn iPhone hou

iphone-3g-announce.jpgBijna drie weken ben ik in het bezit van mijn – het moet gezegd- compleet geflipt geweldige iPhone 3G, en in die drie weken heb ik wel veertig varianten gehoord op het zinnetje “Ik zou toch geen 500 euro kunnen geven voor een telefong ze”.

Telkenmale heb ik de neiging om mensen uit te leggen dat mijn iPhone zo veel meer is dan een “telefong”. Dat het een goede vriend is, een baken in donkere nachten, een manier om ’s avonds in mijn bedde naar Youtubefilmpjes te liggen kijken terwijl Youri beneden zit te giechelen om Top Gear, maar meestal lach ik alleen maar een Mona Lisa smile. En vertel ik er niet bij dat ik er ooit om half vier des nachts voor ben opgestaan. Mensen die niet enthousiast worden van knopjes zullen mensen die compleet uit hun dak gaan voor knopjes nooit begrijpen.

Gelukkig is er mijn blog nog, waarop ik u in enkele ronkende punten kan expliceren waarom ik vrijdag alweder drie weken de gelukkigste nerd ter wereld zal zijn.

* Shazam for iPhone: je hoort een liedje op de radio, je drukt op een knop en het spel vertelt welk liedje het is, wie het zingt en waar je het kan vinden op Youtube ende iTunes. Dat is compleet amazing, Mike!
* Mailen op de trein. Rss-feeds lezen op de trein. Facebooken op de trein. Youtuben op de trein. Hastn, ik hou plots weer van de trein.
* Als mijn lief iets in onze agenda zet staat het ook in de agenda van mijn telefong, en omgekeerd. The madness, maat.
* Goede foto’s trekken met een telefong is zo oke dat ik zelfs bijkans nooit nog mijn digitale camera meeneem. Und, foto’s trekken en ze met één druk op de knop op Flickr of Facebook pleuren is gelijk mijn natte droom come true.
* Gratis spelletjes! Balletjes rollen door met je telefong te bewegen en al. How zeg.
* buienradar.nl voor iPhone. Of ik die vannacht tegen mijn leaf sprak: “nog een uurtje goed doorknallen, en het is weer gepasseerd”.
* én! Het is ook een rekenmachine. Weet u wat een beetje rekenmachine tegenwoordig kost?
* ik ben zo bang dat ik mijn iPhone ga besmeuren dat er plots geen rotte bananen meer aan de onderkant van mijn handtas liggen. Toch niet langer dan één dag.
* Ik ben zo connected. En georganiseerd. Mijn leven heeft ZIN.

Reacties

 1. Je hebt mij overtuigd hoor. O nee, ik was al overtuigd. Ik ben alleen anderhalf jaar geleden zo stom geweest om een contract voor 2 jaar af te sluiten, en dat moet eerst uitgediend worden. Nou ja, moet niet, maar om nou een dubbel abonnement te gaan betalen gaat me ook weer net te ver.

 2. En wat betreft die mensen die van knopjes houden. Die houden toch juist NIET van de iPhone? De ergste kritiek die ik namelijk over dat schijnbare wonderapparaat hoor is dat typen niet fatsoenlijk kan omdat er geen knoppen zijn…

 3. @TafelDertien: je hebt gelijk, ik zeg tegen alles knopjes. ;)

  Dat typen, daar was ik ook bang voor, maar het is eigenlijk alleen even oefenen. Ik sms nu een stuk sneller dan op mijn vorige telefoon, en ik had eigenlijk verwacht dat het net het tegenovergestelde zou zijn.

 4. heb je er ook een speciaal abbo bijgenomen lilith? want anders is dat toch verschrikkelijk duur he, zo op de trein internet en rss en mail en flickr en zo?

  als ik er eentje koop (voorlopig nog grote als, al is mijn ipod touch ook echt wel zalig en dat is in feite een light iphone) zal het wel een 16GB model worden denk ik, een witte.

 5. @Unexpected: ik had al een abonnement lopen bij Mobistar waar ik niet onderuit kon, waardoor ik niet kon overstappen naar Proximus waar de tarieven toch precies aantrekkelijker waren.

  Gelukkig heb ik een slim lief dat heeft uitgeplozen dat er nog een andere optie is dan die drie dure opties die Mobistar geeft en waar je twee jaar aan vast zit. Ik heb mijn tarieven die ik al had behouden en mag elke maand voor 2 GB surfen voor een goedkoper tarief, zonder ergens aan vast te zitten voor twee jaar.

  Slimme lieven zijn in deze erg oke. :)

 6. sigi

  ‘Dienen van ons’ is nu precies 4 dagen oud en al helemaal deel van het gezin. :)
  Ik sluit mij helemaal bij je aan, hij is gewoonweg prachtig! Wie zegt er niet mee te kunnen typen is toch echt wel een kluns van de bovenste plank (of heeft vingertoppen als kolenscheppen misschien?). Hoe cynisch kan een mens worden als hij niet door de werking van dit machien verbluft wordt?
  En nooit gedacht dat ik mij ook ging bezighouden met AppStore, maar ik beken, ik heb al twee extra applicaties geïnstalleerd.

 7. Het klinkt allemaal hip en handig enzo, maar ik vind het nog steeds veel geld :)
  Moest hij de helft goedkoper zijn, zou ik er mss eens over nadenken.
  Maar je kunt me natuurlijk altijd overtuigen door hem eens uit te lenen?

 8. esther

  Er bestaat ook een programtje dat deuntjes herkent als je ze zelf neuriet (ook vals, ik ben getuige!!)
  Midomi (www.midomi.com)… nooit meer dat “aaaargh, ik zou ’t duizend keer zeggen hé”-moment

 9. Even voor de duidelijkheid en voor ik alle zonden van sodom en gomorra over me heen krijg: ik vind hem ook helemaal niet goedkoop hoor, en ik zou hiervoor ook nog geen seconde hebben overwogen om zoveel geld te betalen voor een gsm.

  Maar veel mensen denken dat dat het ook maar is, een gsm. Terwijl het ook een agenda is, en nog tien andere dingen die voor mij geweldig handig zijn. En voor veel anderen waarschijnlijk ook.

  Maar inderdaad niet goedkoop, nint.

 10. Het grootste deel van wat je opnoemt kan ik al met mijn Ipod Touch. Ik kan er alleen niet mee bellen he, waardoor ik toch overstag zal gaan binnenkort denk ik ;-) In NL is -ie enkel te koop met een 2 jarig abonnement trouwens :-/ Maar de abonnementen op zich zijn wel okay en je moet geen 500 euro ineens uitgeven wat voor een 1-inkomens-gezin als de onze wel weer fijn is haha;

  http://www.t-mobile.nl/iPhone/tarieven.html

 11. Yes well, rub it in some more, Lilith!
  Ik heb net een nieuwe ‘gewone’ mobile gekregen, dus het is nog minstens een jaar wachten eer ik ook helemaal superduper hip kan zijn.
  Let wel mijn goudlokje (ja het ‘kind’ heeft al een naam) is walkman, agenda en phone tegelijk, dus het kan ook best wel wat…Maar ’t is geen I-phone hè, ZUUUCHT. En al die andere leuke snufjes heb ik niet.. :(

 12. Joeri Lankaarden

  Of ik die vannacht tegen mijn leaf sprak: “nog een uurtje goed doorknallen, en het is weer gepasseerd”.

  –> Of hoe de iPhone de sleur in je seksleven brengt.

 13. Ja het klinkt leuk maar ik hoef niet altijd en overal internet en ik hou wel van het gevoel eens onbereikbaar te zijn :D . Dus ik ben perfect gelukkig nu ;)

 14. Moest ik niet zo zwaar uitkijken naar de macbook die ergens in een loods op mij staat te wachten tot ik geld heb, zou ik het misschien nog overwegen. Mijn domme gsm heeft het namelijk begeven en die iPhone ziet er me wel ne slimmere uit :).

  Het applevirus is verdomme heel aanstekelijk.

 15. Hoe meer en meer ik erover lees/hoor, hoe meer mijn geld begint te kriebelen om me er ook eentje aan te schaffen… ’t Idd veel maar dan gewoon maar nen “telefong”…

 16. Ik zou hetzelfde willen weten als Unexpected:
  “Hmmm die optie van die 2GB die moet ik eens uitpluizen… weet je soms precies welke dat is ;-) ?”

  thx! :-)

 17. kim

  @Joerie L.: lol, ik had dezelfde gedachte.

  Maar nog 1 vraag – ik wil niet ontkennen dat de iPhone geweldig is, maar zijn er geen andere PDAs die hetzelfde kunnen? Of is dees nu echt zo vernieuwend?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>