[FLORIDA] dag 1: Ieper- Kissimmee

fl_4.jpgAlwaar Tiny kennis maakt met het fenomeen uurverschil. Het fenomeen dat ervoor zorgt dat Tiny dit stukje zit te typen om half vijf des morgens plaatselijke tijd, wanneer alle Amerikaanders in de gated community rondom haar nog een paar uur in een diepe slaap zullen verkeren. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat dit idiote tijdstip de komende dagen wel eens vaker mijn blogmoment zou kunnen worden.

Maar anywayzers, dag 1, nu al bekend als de dag waarop zo goed als geen foto’s werden genomen wegens eigenlijk niet veel om foto’s van te nemen. Of het zou moeten zijn dat u iets heeft met foto’s van Tiny’s die zich in zevendertig bochten wringen om toch maar een goede slaappositie uit te vogelen op een vliegtuig.

Tijdens de long and winding trip to Florida zijn er mij een paar dingen duidelijk geworden.
Dat het toch een eindje van huis is, den Ameriek.
Dat twaalf uur vliegen echt wel lang is, wat sommige non-believers daar ook over mogen beweren.
Dat de wereld toch een indrukwekkende plaats is als je er zo over vliegt.

De dag die om half vijf begon toen onze wekker afliep in het schone Ieper bracht ons tegen elf uur op een vliegtuig van American Airlines in Zaventem.

fl1_kl.jpg

Negen uur -waarin ik me vooral onledig heb gehouden met boekskes lezen, vliegtuigmaaltijden naar binnen werken, naar Six Feet Under kijken en door het raampje turen tot ik er nekpijn van kreeg- later kwamen we aan in Chicago O’Hare, alwaar we door een Ned Flandersachtig figuur werden gevraagd om onze duim en andere vingers te registeren om te bewijzen dat we geen terroristen waren. Want terroristen hebben zoals we allen weten noch duim noch andere vingers.

fl_2_kl.jpg

Een kleine drie uur later kwamen we aan in Orlando, waar het best koeltjes was.
Tot we een stap buiten moesten zetten en tot het besef kwamen dat Orlando bij 32 graden aanvoelt als hoe ze de jungle nabootsen in een zoo, maal vijf. Onze geweldige huur-SUV heeft net als alles hier airco, maar dat maakt uitstappen telkens tot een ongelooflijk vreemde ervaring waarin de woorden plakkerig, fuck man en allez voelt dat af een belangrijke rol spelen.

De komende negen dagen zitten wij in een poepsjieke gated community waar je alleen maar in raakt als je je eerst gewillig laat afblaffen door een ongelikte negerin. Het huis is geweldig en compleet Amerikaans smakeloos met gebeeldhouwde blauwe marlijnen boven de televisie die ervoor zorgen dat ik ’s nachts geen oog dicht doe van doodsangst.

fl_3_kl.jpg

Meer foto’s volgen als het hier eindelijk licht wordt. En dag.

Ontdekking van de dag nacht: in Amerika hebben ze een zender waarop ze alleen maar scrapbookprogramma’s uitzenden. :aah: Oh my world.

(u weet dat u op de foto’s moet klikken voor groot, right?)

Reacties

 1. tomadde

  Volgende keer voor Westkust kiezen. Ook warm. NiƩt plakkerig. Wel iets langer vliegen. :-)

 2. jessie

  me so jaleous! Klinkt al HELEMAAAAAL geweldig!!
  een scrapbookprogramma???!!!! Wie wat waar? (valt dan hier dan te downloaden) en vooral: waarom wist ik dat niet toen ik een klein jaar geleden zat te jetlaggen in den ameriek?!

 3. Vliene

  Die airco’s zijn inderdaad alomtegenwoordig. Vaak zelfs veel te koud afgesteld.

  Wat leuk meegenomen is, zijn de vele gratis openbare drinkfonteintjes en sproeikoppen met waternevel in parken.

  Oja, de leuke publieke toiletdeuren al ontdekt ;-)?

 4. severine

  als je buitengewoon scrapbookdinges vind (alhoewel dat dat voorzekerst niets anders is dan da in ameriek) don’t forget about me :-)

  nee geniet er van met volle teugen. Jullie hebben het beiden verdiend na dit jaar! En na wat jullie deden voor iedereen hier!!!!

  Ik ben al lang blij dat Gustav niet zo erg was als men dacht of niet?

 5. “…werden gevraagd om onze duim en andere vingers te registeren om te bewijzen dat we geen terroristen waren. Want terroristen hebben zoals we allen weten noch duim noch andere vingers.”

  :D
  ik zie ze al passeren met hun stomphand :D
  ‘jamaar ik ben geen terrorist… de klep van mijn piano is gewoon dichtgevallen’

  nog veel plezier daar!!

 6. Mir

  Ow, leuk om te lezen. Heb nu al voorpret. Mag eind van de maand ook naar Amerika. Welliswaar niet naar Orlando maar toch. Heb er nu al zin in.

  Veel plezier nog daar.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>