[FLORIDA] dag 10: Palm Beach

pb.jpgGive it up for hotels met onverwacht gratis internet! En gelieve er rekening mee te houden dat ik dit stukje blog met de eerste echte mojito van heel de vakantie in mijn botten. Waarin bijzonder veel rum. Ik zal proberen om uw moeder geen hoer te noemen.

Vanmorgen vroeg uit de veertjes, de villa der villa’s opgeruimd, ingepakt (en een volledige koffer vol aankopen gevuld…) en richting Palm Beach gereden, onze tussenstop voor Key West.

Drie uur en heel wat hoosbuien later (met dank aan die rakker van een Ike) bereikten we onze bestemming.

pb1_kl.jpg

Na het inchecken in ons hotel (met gratis ienternit!! W00t!) kwamen we op het geniale idee om richting strand en downtown te trekken. Dat ging even goed.

pb2_kl.jpg

pb3_kl.jpg

Tot we niet meer van dat stom strand geraakten omdat alles omgeven was door privé-golfbanen en poepsjieke hotels waar we niet in mochten. En we dus maar moesten blijven tjolen en tjolen, tot ik het op een akkoordje gooide met een louche tuinman. Toen we eindelijk van het strand af waren bleken de coole hotspots van Palm Beach nergens te bespeuren.

Veel getjool later bleek dat die hotspots helemaal niet zo hot waren als verwacht. At all.

Dit mag misschien een beetje verwend klinken, maar echt, Palm Beach stelt eigenlijk helemaal niet zo gigantisch veel voor als de naam doet vermoeden. Mijn hoogtepunten waren een strawberry yoghurt icecream bij Sloans, en een superlekker etentje met Mojito in een bar waar Will Smith en Steven Tyler al eens hebben gegeten, als ik de website mag geloven.

pb4_kl.jpg

pb5_kl.jpg

Mijn geliefde en ik zijn in Europa al kleine etertjes, maar hier moeten we de grootste moeite doen om het na een half uur steken te doen lijken alsof we ons bord tenminste toch even hebben aangeraakt. Wij hebben hier al zoveel kilo eten onaangeroerd teruggestuurd naar de keuken dat je er een kleine West-Vlaamse nederzetting mee zou kunnen voeden. Bikschote, bijvoorbeeld.

Morgen rijden we door naar Key West.
Ik kijk daar nogal naar uit, eigenlijk.

Reacties

 1. ann

  Vraag een box voor de ‘leftovers’! Als je dat niet doet denken ze zelfs dat je het niet lekker vond omdat je de rest niet mee naar huis wil nemen. Op reis is dit misschien nogal lastig?
  Water is altijd gratis in restaurants, dat weet je toch hey! En voor de courante ice teas en sodas, koffie en thee altijd gratis ‘refills’!

 2. @ ann: we hebben al een paar keer een box meegekregen, wat ik wel een fijn systeem vind. Zeker voor iemand met een kleine maag zoals ik. ;) Maar dat lukt alleen maar als je een keuken hebt, zoals in ons huisje. Vanaf nu zullen we het zonder moeten doen. :)

 3. Pieter

  de reportage over story en dag allemaal vandaag in KOPPEN was fucking goor! eigenlijk. Maar dat interesseert je waarsch. niet echt op dit moment :)

 4. Evelien

  Ik was een paar maanden geleden ook in Key West. De weg ernaar toe is spectaculair, maar je bent wel lang onderweg. In Marathon, ongeveer halverwege, is een plezant restaurant naast de weg waar je aan het water kunt eten.(en dan tijdens het rijden Coco Mo van The Beach Boys in de auto: magic…) Veel plezier daar!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>