[FLORIDA] dag 2: The Magic Kingdom

di_kl.jpgWat doet een mens die om drie uur ’s nachts klaarwakker is in een huis vol schilderijen van parkieten, valse bloemen en gigantische ventilatoren in de vorm van gebladerte?

Slapen ging echt niet meer, televisiekijken was ook niet meteen opbeurend met alle berichten van allesverscheurende orkaanders, en dus moesten we op zoek naar een andere optie.

di1_kl.jpg

di2_kl.jpg

Wij kwamen op het fantastische idee om met de SUV naar een Walmart in de buurt te rijden die volgens de overlevering 24/7 open was.

di3_kl.jpg

En boy, was it. Mensen die ons een beetje kennen weten dat Youri en ik al uit ons dak gaan als we in Lo-Reninge een Delhaize ontdekken die we nog niet vanbinnen hebben gezien. Walmart was dan ook een droom voor supermarktlovers als wijzelf.

di4_kl.jpg

Could this be jell-o heaven, lilith asks herself.

di5_kl.jpg

Youri met zevenhonderd zakjes, omdat dat nu eenmaal de manier is waarop ze hier dingen verpakken. Eén ding per zakje. Zo slecht gaat het nu ook weer niet met het milieu, waar.

di6_kl.jpg

Hiermee komen we de eerste dagen wel door, zullej!

Na een snelle sprong in ons zwembad dat overspannen is met een net omdat er anders alligators in onze billen zouden bijten reden we voor het eerst naar het gigantische domein van Disney. En als ik zeg gigantisch dan bedoel ik ook gigantisch, want met alle parken samen overlapt het gelijk 121 vierkante kilometer. No kidding.

Ik was al een keer of drie in Disneyland Resort Parijs geweest, Youri een keer of *kuch* vijftien *kuch*, en met deze geweldige expertise kunnen wij verklaren dat Disneyland Orlando er goed op lijkt, maar op heel veel vlakken toch net iets mooier/echter/sprookjesachtiger/beter afgewerkt is. En het helpt natuurlijk als het 33 graden en overweldigend zonnig is, dat ook.

di7_kl.jpg

Youri geeft zijn goedkeurink.

di8_kl.jpg

Lilith is tihihi voor de winkel waar je zelf je mickey oortjes kunt customizen. In tegenstelling tot de helft van alle volwassen Amerikanen in het park haalde ze het niet in haar hoofd om er te kopen, nvdr.

Ook fijn: het was eigenlijk helemaal niet druk, en we hebben nergens langer dan tien minuten aangeschoven.

Voor de rest van de dag hebben we eigenlijk vooral onze dollars laten wapperen. Eerst in de Premium Outlet Store, een Maasmechelen Village maar dan nog veel goedkoper wegens in Amerika en een nogal belachelijk gunstige wisselkoers. Daarna in de Virgin Megastore in Downtown Disney, waar Youri en ik er met gemak drie maandlonen door hadden kunnen jagen. Gelukkig waren onze armpjes te kort om alles te dragen, en hielden we het bij tien dingen, maar wel heel erg leuke. Waaronder enkele cadeautjes voor het thuisfront, een kick ass Johnny Depp in Cry Baby t-shirt voor mezelf en dit.

di9_kl.jpg

Whahaha, het is een Koopa uit Mario, y’all!
Mocht u zich afvragen waaraan ik zoal mijn zuurverdiende centen uitgeef in dit leven.

Now if you’ll excuse me, ik ga nog een beetsen naar één van de tien bijbelzenders op onze tv gaan kijken en me dan stillekesaan beginnen klaarmaken voor een dag Epcot. Should be fun.

Bedenking van de dag: als je hier een winkel binnenwandelt staan er altijd wel twee winkelmensen aan de deur die je niet alleen begroeten, maar ook nog eens iets vragen als “Hey, how are you guys doing today? Having fun?”. Ik ben op zoek naar een manier om sympathiek yet accuraat te antwoorden op die vraag tijdens de anderhalve seconde dat ik een stap over de winkeldrempel zet. Die hastn kijken mij altijd met zoveel verwachting in hun ogen aan dat ik bang ben dat elk woord dat ik tot nu toe heb gebruikt om aan te geven dat alles a-okey is een beetje teleurstellend is.

Voor de rest evenwel alles onder controle.

Reacties

 1. Hooch

  Moest ge nu gewoon “oooooolraajdieee” zeggen, terwijl ge de bediende zo op een paar fake boksbewegingen op zijn buikspieren trakteert?

 2. ve

  Aha, dat probleem hebben wij ook gehad. Aldus de amerikaanse vrienden is “I’m fine. How are you?” het beleefde antwoord. :-)

 3. tomadde

  Ge moet beef jerkey kopen. Het ziet er verschrikkelijk uit, maar het is echt het heerlijkste wagenvoer dat er is. En volledig vetvrij en al!

 4. Claire

  Baby Ruth, zie ik! En wat mag dat dan wel precies zijn, want dat wordt geregeld vermeld in series en films! Is het een vogel, is het een vliegtuig?
  En die Easy Cheese, dat is pas hilarisch! Lijkt me zo vies, of misschien net dikke fun :-)
  Leuk dat we kunnen meevolgen!

 5. De Baas

  ‘Ik moest eens gaan besparen op loonkosten’ is het eerste wat in mijn hoofd opkomt.
  ;-)

 6. ann

  Dan zeg je:
  “I’m good, thank you, how are you?”
  en je wandelt content verder. (ne mens wordt van minder blij niewaar?)
  of
  “Yes, thanks!” kort en krachtig.
  of
  “I’m doing great, thank you!”

  en als ze vragen “do you find everything okay?” (wat ze zeker ook overal vragen) dan zeg je
  “Yes, thank you”
  of
  “I’m doing good, thank you”
  of
  “I’m fine, thank you”
  (valt het op dat er telkens danku achterop komt?)

 7. Fine!! Thanks!! (heel erg vrolijk) en dan uit beleefdheid ‘How are you doing today?’ en die mensen zijn gelukkig :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>