[FLORIDA] dag 3: Epcot

scooterken.jpgToen ik Youri enkele weken geleden vroeg naar welk park hij het meeste uitkeek tijdens onze pretparkenweek (want dat is het!) gaf de sloeber mij het laatste antwoord dat ik had verwacht. Geen SeaWorld of Animal Kingdom, maar Epcot, begod. Terwijl dat toch wel het park op onze lijst was waar ik nu eens compleet geen beeld van kon vormen in mijn hoofd. Animal Kingdom zijn beesten, en Universal Studio’s zijn films, maar wat the fok is er te zien in een Epcot?

woe_1_kl.jpg

woe_2_kl.jpg

Pretty cool shit, zo blijkt.

woe_3_kl.jpg

Zoals een gigantische bol waar je voor kan gaan staan voor de foto, een paar echt zot geweldige attracties zoals Soarin’ (waarin ze je doen geloven dat je aan het zweefvliegen bent over heel de wereld) en Test Track (waarin ze je doen geloven dat je een racewagen aan het testen bent) en best of all: er was zo goed als geen volk, waardoor je op veel attracties gewoon mocht blijven zitten als je nog een keer wilde. Coolness!

woe_4_kl.jpg

Naast het gewone park met attracties is er ook nog de World Showcase, een park waarin elf landen worden nagebootst. Ik moet toegeven dat de gedachte aan dit concept mij op voorhand geen orgasme bezorgde, maar in het echt was het best wel geinig om plots in een Duitse weinstube of een nagebouwd Noors dorp te staan.

En wat het nog beestiger maakte was dat je in Japan bijvoorbeeld een gigantische Japanse winkel hebt waar ze allemaal Japanse zottigheden verkopen, compleet met Japanse medewerkers bij Japanse attracties en Siljes bij Noorse, die volgens hun accent en naambordje waarlijks uit Oslo kwamen. De Siljes dan, niet de Japanners, want die kwamen uit Japan. Oog voor detail, wij vinden dat sjiek.

woe_5_kl.jpg

Bij Frankrijk horen pokkedure sterrenrestaurants.

woe_6_kl.jpg

Bij China niet.

Tijd voor de bedenking van de dag, en die komt zo vroeg in deze tekst omdat ik er waarlijks niet overheen geraak. Tijdens mijn eerste dag in een pretpark sprak ik tot Youri “man, er zijn hier veel gehandicapten”, verwijzend naar de hele bevolkingsgroepen die zich verplaatsten met gemotoriseerde scooters. Ik had zelfs even een beetje medelijden, tot ik begon door te krijgen dat de hastn in de scooters niet gehandicapt zijn, maar gewoon lui. En dat ze hun lazy asses perfect kunnen opheffen en een paar meter stappen als het is om zich naar een hamburgerkraam te verplaatsen.

De scooters worden hier gewoon verhuurd aan het begin van het park, en het is absoluut doodnormaal om er één te huren en voor de rest van de dag geen stap meer te moeten verzetten. In combinatie met de shitloads aan vettige diepvriesmaaltijden in Walmart en de buitenaardse porties die je hier voorgeschoteld krijgt verklaart het de gigantische lichamen die je hier soms ziet voorbijtrekken. Ik weet het, ik heb weinig recht van spreken als het over lichaamsvet gaat, maar ik heb mezelf nog nooit voortbewogen in een leegaardscooter met een druipende hotdog in mijn hand. Iksweertu.

For now, I leave you with some sfeerbeeldekes.

woe_8_kl.jpg

woe_9_kl.jpg

(ze zijn van Youri!)

woe_10_kl.jpg

woe_11_kl.jpg

Aaaaah. (l)

Staan vandaag op het programma: Animal Kingdom en La Nouba van Cirque du Soleil.

Reacties

  1. Zo jaloers eh… ik heb Disney niet kunnen doen want had maar 3 dagen in Orlando en heb de Universal Studios gekozen wegens al paar keer naar Disney Paris geweest… veel plezier en keep on posting pics.

  2. Het is ook niet leuk om te worden verwelkomd op JFK door ne hast met een gigantisch lichaam (om het in uw termen te houden :P) die gedrapeerd zat over twee stoelen. Échtwaargebeurd!

  3. Ik had een beetje een gelijkaardige bril geprobeerd, maar dan de zwarte variant en ik stond er voor geen meter mee. Dus, kuddos for that!

  4. Ik vond Epcot ook veel toffer dan ik gedacht had. Het Italiaanse restaurant was trouwens een van de beste die ik al ooit bezocht had. Ze wisten me er ook te vertellen dat er blijkbaar elke zomer een soort uitwisselingsproject is met speciale visa voor mensen die er tijdens de zomer in de restauranten en winkeltjes mogen werken van het land zelf. En you’re right: Soarin’ was echt cool.

  5. kristof

    Ik vind Epcot geweldig omwille van alle winkeltjes en alle eetkraampjes die dingen verkopen van hun eigen land. Een leuk park om eens langs te gaan als je niet weet wat doen. Met de monorail van Magic Kingdom naar Epcot en terug. Soarin’ vond ik toen ik die in Disney’s California Adventure voor het eerst deed (op de eerste rij dan nog) een echt overweldigende ervaring. En qua animatronics is The American Adventure een fantastische show. In Mission Space word ik bijzonder misselijk (de eerste keer zelfs nog een uur in de “eerste hulp” op bed moeten gaan liggen). Kortom, een raar park, maar ik vind het erg geweldig vertoeven.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>