[FLORIDA] dag 4: Animal Kingdom en Cirque du Soleil

do.jpgHello and welcome to dag 4, de dag waarop wij leerden dat je in Amerika best niet zomaar om het even welk t-shirt opdiept uit je kleerkast. Waarover later meer!

Dag 4 begon met een trip naar Animal Kingdom, het grootste van de Disneyparken. Ik heb nogal wat opmerkingen gekregen via facebook en mail over de geweldig blauwe lucht op de roadtrip-foto in de vorige post. Well, vandaag was nog warmer, nog blauwer en nog zonniger. En aangezien ik me te pletter smeer met zonnecrème ben ik zowaar voor eens in mijn leven bruin in plaats van geschoeperd.

Toen we Animal Kingdom wilden inwandelen merkte ik dat Youri steeds weer werd tegengehouden door de parkwachters. Ik dacht eerst dat hij iets geweldig illegaals aan het doen was, zoals the f-word gebruiken in het openbaar, maar het bleek iets helemaal anders te zijn.

do_1_kl.jpg

Dit t-shirt, compleet achteloos gekocht in Lissabon, zorgde ervoor dat Youri heeltijd moest antwoorden op vragen als welke motocrossbike hij dan wel mocht hebben, hoeveel hij er zo op reed en of hij al ooit eens met een Goldwing had gereden, want zij hadden er namelijk zo één. Het scheelde niet veel of Youri moest constant zijn wijsvingertje opsteken in het park naar medemensen met motoren. Ik was wel een beetje trots op mijn stoere biker, die eigenlijk stiekem nog nooit een bike van dichtbij heeft gezien maarzekennenonshiertochniet.

Goldwing of geen Goldwing, de meest bereden bike blijft hier trouwens nog steeds deze:

do_2_kl.jpg

Voor de rest van de tijd hebben we een Safari ondernomen, onszelf bijna bevuild van de schrik in Dinosaur en de beste wildwaterride ooit gedaan. U dacht dat u al nat werd van de Rapid River in Bellewaerde? Dan moet u Kali River Rapids een keer proberen, maat. Doorzopen was het enige correcte antwoord.

do_3_kl.jpg

Witte neushoorns, dat heeft lilith geire.

do_4_kl.jpg

Youri welcomes you all to Dino-Rama!

Na Animal Kingdom zijn we naar een scrapbookwinkel getrokken in Orlando, en daarna naar Target.

do_5_kl.jpg do_6_kl.jpg

Ja, beste scrapbookvrinden, dat is het nieuwe boek van Ali Edwards al. (l)

’s Avonds naar Downtown Disney, waar Cirque du Soleil een eigen gebouw heeft waar La Nouba wordt opgevoerd.

do_7_kl.jpg

Al wie ooit een cirque du soleil show heeft gezien weet dat het compleet niet te doen is van genialiteit, maar La Nouba was nog een trap hoger. Om maar te zeggen dat Youri en ik onze mond niet meer toekregen van verbazing tot we al halverwege op de terugweg naar huis waren.

Tijdens de terugkeer naar de parking begonnen we pas echt de gevolgen te voelen van Hanna, de orkaan die vandaag over een stuk van Florida trekt. Normaal zouden we vandaag naar Kennedy Space Center gaan, maar doordat dat wel heel dicht in de buurt van het winderige geweld zit hebben we geswitcht met een rustdag, die eigenlijk gewoon een shopdag in de Florida Mall zal worden.

Ondertussen worden de berichten steeds luider dat Ike, de volgende orkaan, wel eens een geweldig beest zou kunnen zijn, die net over de Florida Keys zou trekken als wij erheen moeten. Afwachten dus. Hoort u de beving in mijn getyp?

bedenking van de dag: op dat klein fotootje, vanboven rechts? Peanut butter en almond m&m’s. Ksweertu. (l)

Reacties

 1. Isolde

  OK, nu ben ik officieel heel jaloers! Wat een schitterende dingen. Ben benieuwd naar je verhalen wanneer je thuis bent.

 2. kaateke

  Ksweeretu, ik wil ook van die m&m’s, ik ben gek op m&m’s, ik heb in feite een m&m’s verslaving.
  Ik ben ook gek op peana and jelly sandwiches (overgehouden aan een lang states verblijf) en ik denk dat peana and jelly sandwiches bestrooid met verkruimelde m’m&s met peanut butter smaak het einde moet zijn.
  Kzou alleen daarvoor al een reis naar de states boeken, maar mijn portemonnee is neig plat.
  Als je zo’n m&m’ske overhebt mag ik er dan eens aan ruiken astemblief, ksweeretu dak er niet aan ga likken

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>