[FLORIDA] Dag zes: Keys to the Kingdom

za.jpgOngelooflijk dat dit al dag zes is. En hoe snel de tijd vliegt als je compleet de tijd van je leven hebt. Zoals ook weer het geval was, vandaag.

Na een iets mindere dag op weergebied kregen we vanmorgen welgemeende excuses van moeder natuur in de vorm van felle zon en een whopping 36 graden celsius. In your face, Hanna, in your face!

De dag begon al heel vroeg, want we moesten om kwart na acht voor City Hall staan in Disneyland voor onze tour achter de schermen. Zonder fotocamera, wegens compleet verboden, maar we hadden wel onze iPhone met camera bij waarmee we vlak voor de tour wat kiekjes hebben geschoten in een zo goed als leeg park. En check het uit, vandaag ga ik voor arty farty zwart-wit.

za_1_kl.jpg za_2_kl.jpg

Met dit guestpasje mochten we mee in het kielzog van Alexander, een Puertoricaan die mijn hart stal met zijn geweldige smile (die waarschijnlijk recht uit de Florida Mall kwam) en aanstekelijke enthousiasme. Vijf uur later hadden we het park van voor naar achter gecheckt, heel veel geheime dingen gezien en vernomen, de mythische ondergrondse tunnel onder het volledige park in het echie ervaren en om een lang verhaal kort te maken alweer een compleet geweldige ervaring bij om op ons lijstje van compleet geweldige ervaringen van de laatste dagen te zetten.

Na de tour sleepten we onze compleet versleten beentjes nog even naar de Publix, een supermarkt die een stuk sjieker is dan Walmart. En ze verkopen er -aumagad- Jules Destrooper!

za_3_kl.jpg

De namiddag was zo chill dat het gewoon schreeuwt om kleurenfoto’s.

za_4_kl.jpg

Daarna zijn we nog eens afgezakt naar The Old Town in Kissimmee, een beetje een vreemde kermis vol dronken Amerikaanders die bier drinken met een bruine papieren zak errond zodat we zeker geen vermoeden zouden hebben van wat erin zit.

za_5_kl.jpg

Blijkbaar is er daar elke zaterdagavond iets te doen met oude bolides.

za_6_kl.jpg

Youri checkt de toerentallen uit. *staart onwetend in de camera*

za_7_kl.jpg

za_8_kl.jpg

Dit, beste vrinden, was een echte siberische tijger die werd opgevoerd als trucje van de dag, verkondigend dat het net grote katten zijn en al. Waarop ik keihard “yeah right, tot hij je penis eraf bijt” dacht in mijn hoofd, richting de domme man die me net deze wijsheid had meegegeven. Hij zag er trouwens opvallend rustig (lees: verdoofd) uit. De tijger dan. Penisman had wel wat rustiger mogen zijn.

En dan, last but o zo not least, de meest geflipte attractie die ik in lang heb gezien.
Ik wil niks zeggen, maar dat miezerige puntje links bovenaan op deze foto?

za_9_kl.jpg

Een MENSELIJK LICHAAM.

Morgen: Kennedy Space Center, dames en heren.

Wat Ike en de ongeruste mailtjes betreft: ja, het wordt serieus, maar we houden het in de gaten en passen eventueel onze planning aan. De Keys worden dit weekend geëvacueerd, maar volgens de planning arriveren wij daar ten vroegste op donderdag. Ike zou op dinsdag overtrekken, maar het is nog niet zeker of en hoe hij over de Keys zal gaan. Gene paniek dus.

O, en voor wie het vroeg in de comments: de planning zoals die er nu is is dat we tot dinsdag in Kissimmee blijven, dan een dag naar Palm Beach, om daarna als het lukt vier dagen in Key West door te brengen. Daarna worden het nog vier dagen Miami. En dan naar huis. :'(

Reacties

  1. Wat een geweldige verslagen en foto’s! En wat heerlijk herkenbaar, ik ben er inmiddels een keer of 11 geweest! Super dat je de Keys to the Kingdom hebt gedaan, bizar hoe het allemaal achter de schermen er aan toe gaat he?
    Probeer ook als je tijd hebt eens een bezoek te brengen aan the Polynesian Resort, daar kom je gemakkelijk met the Monorail, bij Magic Kingdom. Daar kun je heerlijk eten en de sfeer is geweldig daar.
    Nog heel veel plezier!

  2. jessie

    joepie! Alweer een geweldig verslag!!
    Al wil ik méér weten over het miezerige puntje links boven in die foto!!!! Is het zoiets benji-jump achtig???of? hoe? huh? éh?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>