het koopt keer een maand niks-project

no_shopping_today-tyn06u-s.jpgU zult de volgende weken vast en zeker vanalles zien terechtkomen in mijn wishlist in de linkerkolom, ik waarschuw u bij deze. Het is niet dat ik ineens nog hebberiger ben geworden dan ik al was, integendeel. Ik heb gewoon een deal gesloten met mezelf. Een deal die als volgt klinkt: “lilith kind, de volgende maand ga jij eens proberen om geen kledij, geen botten, geen schoenen, geen parfum, geen cd’s, geen schmink of crèmekes en vooral geen boeken te kopen.”

Jawadde, dadde.
Alleen levensnoodzakelijke dingen dus, eigenlijk.

Het is ook niet zo dat ik compleet failliet ben nadat ik net een half maandloon heb weggeschonken aan Passage (thanks for nothing, hastn), geen nood, maar ik vond dat ik de laatste weken nogal gemakkelijk mijn bankkaart trok als iets onwijs gaafs mijn pad kruistigde. Terwijl de kindjes in Afrika eerst naar iets moeten verlangen voor ze het (waarschijnlijk nooit) kunnen kopen. Ik vond dat ik wel eens langer dan drie seconden mocht nadenken over of ik al die ongelooflijke crap eigenlijk wel echt NODIG heb. IK WALGDE VAN MEZELF! (dat laatste heb ik toegevoegd voor extra effect, en waarschijnlijk ook omdat ik tegenwoordig iets teveel in contact kom met Flairjournalisten)

En maat, dat klonk goed, een week geleden. Een keer een maand niet de big spender uithangen. Alsof ik op het punt stond om een jaar alleen maar op groene elektriciteit te leven, ofzo.Tot ik vandaag tot het besef kwam dat ik de nieuwe CD van Hannelore Bedert eigenlijk feitelijk wel heel graag wil. Nu. En rap. Omdat mijn leven anders gewoon geen zin meer heeft. Omdat ik anders gewoon liever dood ga. :aah:

Maar ik heb hem dus op mijn verlanglijstje gezet, en ik ga straks NIET naar de cdwinkel. (want op iTunes hadden ze hem dus gewoon niet, gelukkig)
Ik ben een straffe madam, ik.
Zeg mij na in de comments.

Reacties

 1. Mir

  Ik ben een straffe madam,ik. Maar het werkt trouwens best lekker, een tijdje minder spenden. Het ging bij mij ook iets te makkelijk de laatste tijd.
  Morgen las ik trouwens een pauze in. Dan vertrek ik naar de USA en daar mag ik dan wel spenden. Zo ben ik dan ook wel weer…

 2. Dat heb ik mezelf al zo vaak voorgenomen, heb het alleen nog nooit een hele maand volgehouden. Ik wens je dan ook veel succes! :) Maar wat zijn botten?

 3. Ilse

  en schoon dat dieë cd is, echt ongelooflijk de moeite, en zalig om in de auto (of i-podsgewijs, naar keuze) mee mee te zingen. Kwestie van je uithoudingsvermogen nog wat op de proef te stellen, tmoet toch een beetje de moeite zijn he, je voornemen :-)

 4. Ann

  Om echt wel te benadrukken dat hij echt wel heel schoon is? ;) Anyway, goed idee Lilith, ik zou zelf misschien ook een “smijt-het-geld-eens-niet-door-ramen-en-deuren naar buiten-maand” kunnen gebruiken. Maar aangezien het binnen twee weken Boekenfestijn is in Brussels Expo is dat al bestemd om te falen! Misschien een idee voor november! Hou ons op de hoogte!

 5. Ik ga eigenlijk al een tijdje niet meer naar de Boekenbeurs omdat het er zo druk is en ik zo weinig boeken meeheb voor mijn geld. En het boekenfestijn in Gent is pas in december denk ik. ;)

 6. Die wishlist is in elk geval handig met het oog op de (toch wel naderende) feestdagen… Al zou dat je geduld wel héél erg op de proef stellen!

 7. kim

  Ik ben een platte madam dan. Heb me zo een paar keer voorgenomen om niet meer te winkelen (voor kleren dan). En man wat werd ik daar ongelukkig van. Omdat het niet mag denk je er nog meer aan, en als ik uiteindelijk dan toch een sjaal ofzo kocht was ik kwaad op mezelf en nog ongelukkiger. Het is zoals diëten, dat lukt bij mij ook niet, dan krijg ik nog meer goesting in wat niet mag. Dus heb ik voor mezelf besloten dat mijn goed humeur die uitgaves eigenlijk wel waard is :D. Nee, ik probeer wel 2 x na te denken voor ik iets koop, en zo ben ik uiteindelijk uit geminderd met consumeren.

 8. ge zijt een straffe madam, Lilith.
  ik heb me dat ook al vaak voorgenomen…tot ik de Standaard boekhandel passeer of weer ergens iets leuk gezien heb voor mijn zoontje…

 9. Sas

  Respect Lilith !
  Ik zou ook weleens zo’n maandje willen (moeten) inlassen. Kwestie van te sparen voor mijn plastische ingrepen. Alhoewel het vast nog goedkoper is dan een fitness abonnement ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>