Honey, we’re home

450.Florida.jpgMannekes mannekes, wat ga ik het allemaal missen. Foute countryzenders op de autoradio. Peanut Butter en Almond M&M’s. The Weather Channel en Comedy Central, onze twee laatste televisieverslavingen. Elke dag meer dan dertig graden. In de schaduw. Duizend miljoen coole tijdschriften in de winkel. Palmbomen, gordeldieren en exotische papegaaitjes in plaats van berken, egels en mussen.

Maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook blij dat ik weer thuis ben. En lekker brood kan eten in plaats van het wattenbrood dat ik daar gewend aan het worden was. Dat ik in mijn eigen bed kan slapen in plaats van in moordende hotelbedden. Dat de porties hier weer wat menselijker zijn en het eten calorie-armer.

En dat het raar gaat doen, dat niemand ons hier aanspreekt op straat over onze schoenen, zonnebril of gemoedstoestand. Dat je je cola niet zomaar kan refillen op restaurant. Dat er hier zo weinig over de lord wordt gebabbeld op radio en televisie.

Florida was helemaal fantastisch.
Ieper was vanmorgen dan weer belachelijk koud.

Reacties

 1. saskia

  Goed brood,

  dat wat ik het hardst mis in de US. Gelukkig bestaat er voor de klunzen onder ons, gelijk mijzelf, broodmachines.

  Weet je wat altijd grappig is. Als je van die Amerikaanse vrouwen hebt die enorm hard op hun lijn letten en die dan naar Europa gaan voor een week, die maken zich dan enorm veel zorgen omdat de europese keuken zo calorie rijk is. Ik zwijg altijd wijselijk, denkende aan ne goede kebab of stoofvlees met friet of nen deftige ontbijt koek :)

 2. daphné

  Welkom terug! Gedaan met kwijlend je posts lezen en dromen van zelf ooit ook naar ginter te gaan :(

 3. ann

  ’t Is gek, maar ik vind (fastfood) uiteten in Belgie ook calorierijk, ’t is maar hoe je het bekijkt, de omgekeerde wereld zeker?
  En nu de westkust? Geef een seintje hey!

 4. Nieke

  Welkom thuis!!
  Het is hier de laatste week inderdaad stukken frisser geworden. Maar geef toe: zo’n leuk najaarszonneke en fris weertje met een chocolademelk op een Belgisch terasje heeft toch ook iets?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>