Passage Fitness, waar geen tijd niet bestaat

gewichtjes.jpg“Omdat we geen tijd hebben.”
“Voor sommige dingen moet men tijd maken.” *glimlacht geforceerd*
“Dat hebben we geprobeerd, ja. Het is dus duidelijk mislukt.”
*glimlacht weer*

“Dus jullie vinden sport niet belangrijk?”
“Blijkbaar niet belangrijk genoeg, op dit moment.”
“Echt niks van sport?”
“Ik heb geen tijd voor om het even welke sport.”
“Wij gaan open om zeven uur ’s morgens. Dat weet u toch?”
“Om zeven uur ’s morgens ben ik al op weg naar mijn werk.”
*glimlacht*

“Dus u heeft niks van beweging?”
*zucht*”Als ik van en naar een opdracht wandel wel.”
En u komt geen Passage Fitness First tegen als u van en naar een opdracht wandelt, zodat u even kunt sporten?
*rolt met ogen*
“Neen. Vast niet, dan.”

“Wat moet ik invullen bij de reden van stopzetting van het abonnement? Geen tijd staat niet in de lijst.”

“Zal ik anders ‘financiële problemen’ zetten?”
“Euhm, neen.”
“Oke, ‘veranderd werkschema’ dan?”
“Mevrouw, ik heb gewoon geen tijd.”
*streng* “Geen tijd bestaat bij ons niet, mevrouw lilith.”

En zo eindigde mijn quest naar een strak lijf met een sisser.
Nu nog een stuk of twintig callcentertrutjes zien af te wimpelen, en ik ben er weer vanaf.

Reacties

 1. saskia

  Ik zou ze gewoon vertellen dat je een nieuwe job hebt, waarvoor je naar Nieuw Zeeland moet verhuizen en dat je dus je abonnement stop zet, omdat je daar geen Passage Fitness tegenkomt. Wat kun hun dat schelen of het klopt of niet … Bovendien ze zullen je nieuw adres niet willen weten, want het kost te veel om reclame zo ver de wereld rond te sturen :)

 2. Elke paar maanden word je nog wel eens opnieuw gebeld voor deze of gene promotie.

  Maakt niet uit wat je zegt (zelfs “ik zou liever hebben dat jullie mij niet meer opbellen” werkte niet), maar ze blijven nog minstens een jaar proberen, kzweertu.

 3. ann

  Verhuizen naar het buitenland, ja, da’s bij mij ook al jaren de perfecte excuus voor vanalles en nog wat. Het begon allemaal toen we echt gingen verhuizen naar het buitenland en ik dus ontdekt heb dat ze je dan onmiddellijk schrappen! Ge moet dan soms wel ne keer antwoorden op de enthousiaste vraag van ‘naar waar’ en ‘whaauw’ enzovoort, maar met wat oefening gaat dat steeds beter en beter.
  Maar geen tijd voor sport en fitness? Boegeroep! En den Baas, is die niet modern genoeg voor een fitnesszaaltje op het werk? Voor, tijdens en na het werk? Met douches? (ge kunt maar proberen hey!)

 4. De Baas

  De telefoon opnemen, de telefoon neerleggen, uren aan een stuk typen, naar de printer lopen, terug naar je plaats lopen, naar de broodjeszaak stappen, over de schouder van een layouter bukken om haar scherm te zien, terug rechtkomen, je naar Jan draaien, je naar Kaatje draaien…. Man! Onze redactie IS Passage Fitness!

 5. kim

  Simple solution: koop een Wii fit. Ik heb ook geen tijd voor fitness gedoe en vond zo’n wii veel te duur, maar sinds ik t bij m’n ouders heb geprobeerd ben ik verkocht. Elke dag een kwartier tot half uur op dat ding en op het eind van de week heb ik toch enkele uren “gesport”. En geen marketing mensen die me opbellen. Moet er niet aan denken, zou er zo ingesuckerd worden hé. Ik krijg nu al de mensen van de bank niet afgewimpeld die me zo nodig om de 3 maanden moeten uitnodigen op gesprek (pensioenplanningen op je 24ste en meer van die zever).

 6. Vreselijk é, die mensen laten mijn gsm ook niet met rust. Alsof ik 3x per week 20 minuten (en terug!) ga fietsen om daar op een elektrisch toestel af te zien. Ik woon verdikke op een 3de verdiep, zonder lift :D

 7. Ik zeg altijd dat ik meer in het buitenland ben, dan in belgië de laatste tijd..
  ;)
  Works everytime..
  En dan halen ze je uit het telefoonbestand. :)

 8. Ik dacht er vroeger al niet aan, maar nu ben ik helemaal overtuigd : nooit schrijf ik me daar in. Er meteen niet aan beginnen is ook geen problemen om er vanaf te geraken. Nu moet ik alleen nog de tijd vinden om weer wat te gaan lopen om van een beetje andere ietwat gewichtige zaken af te komen… Gelukkig kan dat zelfs voor 7u ’s morgens. Als ik dat zou willen.

 9. Passage Fitness is enorm agressief op dat punt, ja. Toen mijn lief zijn abo voor 2 maanden wou opschorten (wegens niet in België), bleek zoiets niet te gaan zonder doktersbriefje. De mevrouw deed enorm ambetant en daardoor heeft hij zijn abo ineens volledig stilgezet, na zo’n onvriendelijke behandeling (wat ook niet simpel was).

  En nog altijd smsjes krijgen om te vragen of hij geen mensen kent die ook wel eens naar de fitness willen. Beetje erg.

 10. De meest eenvoudige én doeltreffende oplossing is er eentje die ik al jaren toepas: schrijf bij al je commerciële inschrijvingen *oeps* net een cijfertje verkeerd in je gsm-nummer.
  Voetnoot: Passage Fitness gebruikt inderdaad verschrikkelijk agressieve verkoperstechnieken. Máár: als je er zoals ik al lang vaste klant bent en echt gebruik maakt van je abonnement, is het wel een bijzonder aangename club. Gewoon twee keer nadenken voor je met hen in zee gaat. En je nummer niet afgeven.

 11. Ruben

  Jij was toch zelf ooit een callcentertrutje, trutje?

  Tijd moet je inderdaad maken, net zoals je tijd maakt voor bloggen, scrapbooken,… anders had je daar ook geen tijd voor gehad. Gewoon te lui om te sporten dus.

 12. ann

  Toch, bedenk ook dit:
  “Nobody is so important that they can’t be out of the office for an hour a day to go for a run or hit the gym.” Je niet laten gaan (hangen) hey! Ge hebt er nu al zoveel energie ingestoken en met ouder worden gaat het ook niet vanzelf verbeteren, da’s nu eenmaal het spijtige lot van vrouwen, ge moet eraan werken want vanzelf gaat het niet.

 13. Ruben

  Neen, ik werk niet bij Passage. Maar ik weet uit ervaring dat je voor sommige dingen tijd moet maken. Dat is voor hobby’s als sport zo.
  En ik ben vaak ook liever lui dan moe, en ik moet mezelf ook dwingen om tegen mijn zin te gaan zweten, maar ik doe het tenminste en voel me beter in mijn vel.
  Bovendien doe ik dit zonder me aan te sluiten bij een duur fitness center, ik ga afwisselend in mijn eentje of met vrienden zwemmen, fietsen, basketten, lopen,…

 14. Niet dat mijn rekening hier moet gemaakt worden, maar geloof me vrij als ik zeg dat ik geen gigantisch duur abonnement zou opzeggen en nog een maand zou betalen om niet te gaan als ik ook maar enigzins tijd zou hebben. Serjees. :)

 15. Onbegrijpelijk dat aansluiten bij een fitness.
  ’t Is trouwens op termijn veel goedkoper om zelf zo’n toestellen te kopen.

 16. Sas

  Hahahaha… ik geef gewoonlijk “financiële problemen” op als ze me iets willen verlappen. Dan hoeft het plots niet meer…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>