dingen die ik echt niet tof vind: de tonguitsteeksmiley

tonguitsteeksmiley.jpgLaat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik haat de tonguitsteeksmiley.

De tonguitsteeksmiley moet zowat de meest overbodige smiley zijn die ooit is in elkaar gepixeld. Zelfs nog overbodiger dan de “kijk hastn, ik ben een alien“-smiley of de “ik rij dus met een Lancia“-smiley.

Kent u iemand die ouder is dan vijf jaar en half die in het echte leven na een grapje zijn of haar tong naar u uitsteekt (down-syndroom niet meegerekend)? Ik hoop toch van ganser harte van niet hé zeg.

Een tonguitsteeksmiley na een semi-grappige opmerking wil gewoon zeggen dat uw opmerking niet grappig genoeg was. Een tonguitsteeksmiley is het equivalent van een “verstajem? Hé, verstajem? *por*” of van het geweldig irritante “graptjen é pol”. Bij momenten doet het me ook akelig veel denken aan “meisjes plagen is liefde vragen”. Echt serieus hastn, een goeie klucht heeft geen tonguitsteeksmiley nodig. Stop er gewoon mee.

Dus, als u ooit nog met mij pleegt te chatten, hou er dan rekening mee dat uw gevoels-iq bij mij dertig punten zakt per gebruikte tonguitsteeksmiley. Danku.

Reacties

 1. Anne

  Jee zeurpiet.
  Zo’n smiley is toch geen natuurgetrouwe afspiegeling van echte gezichtsuitdrukkingen. Met een paar pixels zijn de mogelijkheden nu eenmaal beperkt, en het gezicht dat de meeste mensen trekken na een goeie grap staat er niet eens tussen. Tenzij jij altijd al je tanden bloot lacht :D

 2. Kimmi

  Oei oei, ik gebruik die bijna na elke zin op msn :p Een tic van toen ik nog puber was :p (hihi :)

 3. Tess

  hihi, ik ken je gevoel. Als ik iemand toevoeg op messenger en die begint al direct met 101 smileys te gooien dan heb ik zo iets van “oh nee” en ja inderdaad dan heb ik direct een minder goeie indruk van die persoon.
  Mja ik kan der niet aan doen, het is een gevoel hé.

 4. ik ben ouder dan vijf en een half en steek soms mijn tong uit ja :p
  en als de tonguitsteeksmiley niet bestond en we ook niet elke keer “graptjen é pol” zouden zeggen, zouden er volgens mij redelijk veel dingen serieus genomen worden die maar plagerig waren bedoeld… die smiley is bij chatten maar een vervanging van lichaamstaal, enni :p

 5. Helemaal mee eens. Smileys zijn sowieso flauwekul. Ik houd me altijd aan de tip die iemand me gaf toen ik voor ’t eerst ’n smiley zag: draai je hoofd een kwartslag naar links. Dat doe ik nog steeds altijd op de manier zoals ik ’t die eerste keer ook deed. Naar links kijken dus: naar de muur. Dat zal ze leren!

 6. Interessante discussie. Ik vind het wel kunnen maar ik haat het wanneer mensen het om de vijf voet doen, achter zowat elke zin. En van dat tonguitsteekding ben ik absoluut geen fan.

 7. Oh, knipoog jij altijd als je een grapje hebt gemaakt, dan?

  Een knipoog pas ik toe als ik een mopje tegen iemand maak dat alludeert op iets dat we allebei al weten. Een anekdote van eerder in ons leven, een mening over die of die persoon die we delen, whatever. Een knipoog is voor samenzweerders.
  Een tong uitsteken doe ik enkel als ik een ‘stek’ geef, als ik met die gespreks(nou ja)persoon even de draak steek, en dan is het soms veiliger om zo’n smiley te zetten, zeker als het anders niet duidelijk is of je gewoon een bijtend mopje maakt of die ander op zijn nummer zet. Of als ik denk dat ik al te veel droge moppen heb gemaakt en dat nog ene zonder smiley op den duur de reactie zou uitlokken van ‘man, da’s toch ne droge komiek hé de Freaq’, dan ook.

  En voor de rest maak ik geen grappen.

 8. Ik gebruik de :p-smiley als ik een schertsende opmerking maak tegen iemand, die absoluut niet kwaad bedoeld is… Kwestie van alle misverstanden te vermijden :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>