Ik kan sinds vanmorgen, toen ik op compleet schandalige wijze maar om tien uur (!!) uit mijn bed ben gerold, alleen nog maar denken aan toastjes.
Vreemd, vinden mijn lief en ikzelf, hoe die dingen doordat we ze alleen maar op feestelijkheden binnenspelen zo geweldig lekker blijven. En mythisch!
Qua favoriet toastje twijfel ik persoonlijk tussen eentje met boter, gerookte zalm en van die geweldig fijne versnipperde uitjes, en eentje met plain old boursin.
Mijn lief twijfelt dan weer tussen een toastje met krabsla, en eentje met plain old boursin.
U ziet dat de boursin geweldig goed scoort in ons huisgezin.
Qua favoriet hapje heb ik zowiet van: van die warme dadels met spek rond. Man toch.
Mijn lief denkt: een geroosterd stukje stokbrood met buffelmozarella en kruiden onder de grill. Ook bijlange niet slecht.
En gullie?
En stoort het dat ik jullie antwoorden gebruik als inspiratie voor oudejaarsavondhapjes, zo?
@vleervlinder: een rijstwafel met preparé is die van mij, eigenlijk. Youri heeft het meer voor boterhammen met smeerkaas en paprika chips. :/
Ik dacht dat er een speciaal blogue bestond voor dit soort oproepen? Eh? Eh?
Maar allez, vooruit: een lang wit brood, in de lengte gesneden door uw Wakkere Bakker. Korsten eraf, een beetje plat rollen met de deegrol. Besmeren met Boursin en een laagje gerookte zalm erop. Het geheel oprollen tot een worst en laten koud worden in uw frigidaire. En dan schijfjes van snijden. Mmm.. En ook nog kerstomaatjes met garnalen. Mini-tomaat-garnaal, dus.
en ik die dacht dat een suikerwafel met preparé het favoriete hapje was van youri…
Toastjes met krabsla rulen :)
De pit uit een (koude) dadel halen en de dadel opvullen met Boursin. Lek-ker!
Toastjes met verse gezouten lookkruidenboter onder de grill aargh lekker.
Smeerkaas met chips, serieus? Ik zou dat misschien wel keer durven proberen, precies.
De combinatie haring-appel is geniaal.
Net als: uien in halve ringen, kruiden met paprika en bakken. Dan een schijfje bloedworst bakken, op een sneetje stokbrood leggen en van die uien erop.
Een klassieker en superlekker: boursin op hesp smeren, oprollen en dan stukjes afsnijden. Yummie!!
Eentje met redelijk wat werk, maar o zo heerlijk. Schijfjes appel bakken in de pan. Op een geroosterd sneetje koekenbrood leggen. Daarbovenop wat geitenkaas, een likje honing en dan even onder de grill.
Buggles chips (van die hoorntjes) presenteren met boursin of chavroux geitenkaas. Bedoeling is dat je een beetje kaas schept met dat hoorntje. Lekker!!!
Zoetekoeke met roquefort, trust me!
Idem als Dominique en extra tip: de geitenkaas op een schaaltje omkeren en een beetje kruidenolie over gieten (Italiaanse bv.) en dan maar scheppen met de buggles: succes verzekerd! En euhm, ik voel mij een grote zaag, maar verder idem als Miss Puntkomma: is kokeneten dan niet meer? :-(
Ja, die kokenetenvraag, die stel ik mij ook al lang, net als vele anderen blijkbaar. Alsjeblief Lilith, komt er een vervolg?
Slakken, scampi, mini croques, mini kreeftensoep, en ook pruimpjes in een spekjasje !
Zelfgemaakte groene pesto op een schijfje stokbrood smeren en daar een beetje gandaham bovenop! Heaven on a plate!
Ik ben ook heel gek op stokbrood met mozarella die dan even onder de grill staan. Ik heb daar verschillende (simpele) combinaties van:
Stokbrood met mozarella en spaghettikruiden.
Stokbrood met een beetje gruyere en daarboven wat mozarella.
Stokbrood met een laagje verse pesto en daarboven een beetje mozarella.
Ook heel lekker onder de grill is stokbrood met raclettekaas. Dit geeft echter 1 probleempje,… je hele huis stinkt verschrikkelijk!
Boursinballetjes met reepje zalm errond.
En frituurhapjes waar. Ah ja.
heb de laatste weken terug een revival meegemaakt van golden (seventies)olden eiersla met ansjovis.
men neme drie hardgekookte eiers
twee eetlepels mayonaise
een halve eetlepel mosterd
vers gemalen zwarte peper
zeezout
oregano
plet de eiers en meng die onder de rest en serveer met een halve ansjovis bovenop het toastje.
ge verlangt instant terug naar de garnaalcoctails en varkensgebraad met groentenkransen vanuit uw jeugd.