het jaar dat er geen kerstboom kwam

geenkerstboom.jpgIk had het al een beetje moeten zien aankomen toen ik een paar weken geleden het gordijn wegtrok, sneeuw zag, en niet als een zot in het rond begon te springen van jolijt. Vorig jaar heb ik me nog doodgeërgerd aan mensen die niet van sneeuw beweren te houden, en ineens was ik er out of the blue zelf één, daar achter mijn gordijn. Ik dacht iets als “bleh, sneeuw”. Ik heb zelfs niet eens overwogen om een sneeuwman in elkaar te flansen, en dat is een trieste eerste keer.

Bloglezers die mij kennen als een sympathieke sneeuwlievende griet, vergeef het mij, maar denk er even bij dat wij al twee jaar in een slecht geïsoleerd ijskoud huis wonen met bijna geen verwarming. Bijna geen verwarming, die we ook maar op vijf kunnen zetten in plaats van op acht, omdat het spel anders uitslaat. Om de drie seconden. Denk er ook bij dat de enige reden dat ik u dit verhaal nog niet heb verteld op mijn blog deze is: ik krijg al zelfmoordneigingen als ik het nog maar probeer uit te leggen. Het valt ook allemaal niet uit te leggen. Het is DE HEL.

Anyway, ik hou dus plots niet meer van sneeuw.
En toen ik daar zo goed als overheen was kreeg ik weer iets heel raars in mijn hoofd.
In plaats van in november al te staan zagen wanneer ik een kerstboom mocht zetten dacht ik alleen maar: “man, met een kerstboom wordt het hier niet warmer. Waarom zou ik staan bevriezen naast een kerstboom, als het ook zonder een kerstboom kan? Ik heb ook helemaal geen tijd voor een kerstboom. Waarom steken we heel die kerstboom niet gewoon IN DE FIK? :aah:”

Geen idee wat er met mij gebeurd is het afgelopen jaar, maar ik ben een bitter mens geworden dat sneeuw en kerstmis haat. En kinderen wegjaagt door er met stokken achter te slaan. Maar dat bewaar ik dan weer voor een volgend verhaaltje.

Reacties

 1. Dat gevoel overviel me vorig jaar al en wij hebben nochtans wel een goed functionerende verwarming. (Vader die ze altijd uitzet niet meegerekend) Kerst is gewoon allang niet meer zo speciaal als vroeger. En misschien worden we oud. Bah. Humbug!

 2. Het blijkt tegenwoordig nogal ‘in’ om anti-kerst te zijn… Mij niet gelaten: hier zal vanaf volgend weekend een echte kerstboom staan (ondanks de problemen om dat ding met vallende naalden daarna weer naar buiten te krijgen uit ons appartement).

 3. Caroline

  Winterdipje? De kortste dag is in zicht dus ’t einde is in zicht hoor.
  Veel buiten in de frisse lucht komen en elk straaltje zon meepikken!
  En een hete douche nemen om op te warmen…

 4. Ik kan alleen maar hopen dat er keer een groep Christmas Carol singers langskomen en er veel stokken voorhanden zijn (y) :)

 5. MissC

  en hou je dan ook niet van pakjes? Pakjes horen toch ONDER (of tenminste rond of naast) dé boom te liggen. Geen boom=geen pakjes, geen pakjes=geen lol, geen lol=tja vul dat zelf maar in.
  Ik ben PRO sneeuw en PRO kerstmis mét boom én pakjes!

 6. De dag dat de wereld een beetje donkerder werd, is vandaag als ik lees hoe jij lilith, van KERST niet meer houdt.

  Is dit een te vroege aprilgrap? Lilith die van kitsch houdt en scrapbooken en Disneyworld en Micjy Mouse oortjes, diezelfde Lilith is nu plots anti-Santa Claus.

  Again I say, it’s a hard and cold world out there en they got Lilith..(oh deer God, help us all)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>