geruststelling

gemis.jpgIk heb gedroomd over mijn moeder, vannacht. Ik had de droom die ik erg vaak had in de periode dat ze nog leefde, maar al ongeneeslijk ziek was. Een droom waarin ik overvallen word door een verstikkende paniek, omdat ik weet dat mijn moeder binnenkort gaat sterven, en ik daar niets aan kan doen. In de droom springen mijn gedachten van het ene naar het andere, op zoek naar een oplossing, maar die komt niet. Op het einde wordt de paniek geweldig groot, want mijn moeder gaat sterven en dat kan ik niet aan, ik kan helemaal geen leven aan zonder mijn moeder. Het kan niet.

Vanmorgen schoot ik compleet over mijn toeren uit dezelfde droom wakker, en ik dacht: “Maar hey, ze is al dood. En ik kan het wel aan.”

Dat was toch enigzins een geruststelling, op een vreemde manier.

Reacties

  1. mijn moeder is ook gestorven en vaak droom ik dat ze nog leeft en vecht tegen haar ziekte. het zal wel bij het verwerkingsproces horen zeker…

  2. nele

    Mijn pa is binnenkort 2 jaar overleden. Ik droom nog steeds van hem en vind dat de max. Soms maken we ruzie of zijn we samen onderweg. Andere keren is hij in mijn droom al gestorven en speelt hij er geen actieve rol in. Maak eigenlijk niks uit, hem zien verschijnen in die dromen vind ik echt heel leuk. Zo lijkt het alsof hij er nog is. ’t Zijn ook nooit akelige sterf-dromen, dat scheelt natuurlijk.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>