[NYC] dag 1: the one with the snow

eels.jpgIk kan, neen ik màg, mijn tripreport niet beginnen zonder enkele oprechte woorden van dank te uiten aan Mr. E, de dikwijls baardige maar o zo fantastische frontzanger van Eels. Het zou mooi geweest zijn als ik nu had kunnen uitpakken met het feit dat hij naast mij zat op het vliegtuig naar New York, maar neen beste vrienden, ik moest het met Youri doen. En met “Things the grandchildren should know” van Mr. E, dus. Mijn acht uur en half zijn gevlogen. En dan moet u weten dat er twee huilende baby’s en een hysterisch gillende moeder op ons vliegtuig zaten. Ik zeg: één van de allerbeste boeken die ik de laatste jaren heb gelezen. Kopen, die handel.

ny_1_kl.jpg

Iets na de middag kwamen mijn geliefde en ik aan in The Big Apple, en warm was het niet. Gelukkig waren we een paar uur eerder ongeveer zeven keer doodgevroren in het station van Gent Sint-Pieters, al wachtende op de trein naar de luchthaven. Mijn hersenen zaten zo ver in het bevriezingsproces dat ik het gevoel had nog een halve graad celcius verwijderd te zijn van klinisch dood. Echt, na Gent Sint-Pieters om zes uur ’s morgen kunnen wij alles aan.

Ook een zotte trip naar het hotel in een taxibusje vol opgewonden Amerikaanders die zich gezamenlijk afvroegen of het in Belgium dan echt bijna nooit dag wordt.

De view vanuit ons hotel, trouwens:

ny_2_kl.jpg

We zitten op het tiende verdiep, en ge moogt gerust zijn dat ik al gecheckt heb hoe ik in godsnaam uit het inferno zal geraken als het geheel één van de volgende nachten opfikt. We zitten safe.

Daarna was het tijd voor een verkenning van de buurt, inclusief een rondje “mohowzeg youri, kiekteki noa die gebouwn! Zo oohe!”. Vlamertienge represent. En al die taxi’s, die altijd toeteren! Man toch! En we blijken nog vlak aan fifth avenue te zitten ook.

ny_3_kl.jpg

Fifth avenue, alwaar er winkels zijn waar ik zo dolletjes van word dat psychiaters er vast wel het één en ander over te vertellen zouden hebben. Aumagad, is dat een winkel met kweetnie hoeveel verschillende soorten popcorn in vet coole ijzeren potten??!!! EN ZIJN DAT GIGANTISCHE PLASTIEKEN POP CORNS, DAAR AAN DIE KOORDEN??? :aah:

ny_4_kl.jpg

Letterlijk alles komt ons hier trouwens veel te bekend voor van op den televies.

ny_5_kl.jpg

Ik kende de site al lang, maar ik kan u vertellen dat ik smoorverliefd geworden ben op Anthropologie. Als in “de liefde van mijn leven”-verliefd. Hier zijn miljard winkels, dus dat wil wat zeggen. Collega en naamgenoot Kelly was een paar weken geleden in New York, en toen ze me vertelde dat ze een compleet servies mee had gebracht uit deze winkel heb ik er toch een beetje het mijne van gedacht. Nu niet meer. Ik overweeg zwaar om porseleinen potten, stenen vogelhuisjes en deurklinken mee te smokkelen naar huis.

ny_6_kl.jpg

En letters. En nog vanalles.

ny_7_kl.jpg

En toen begon het hier ineens out of the blue te sneeuwen. En lag er op een uur tijd een fantastisch mooi sneeuwtapijt, waardoor den dezen bijna op haar smoelwerk ging aan de schaatspiste op Rockefeller plaza.

Oehoew, bewegend beeld en al:

The Weather Channel kondigt arctic temperatures aan die ze hier maar zelden hebben meegemaakt voor de komende dagen, en nog meer sneeuw. Wij zeggen: bring it on, baby, we survived Gent Sint-Pieters en al!

ny_8_kl.jpg

Reacties

  1. z

    Zeg, nog even een vraagje over het boek van Mr. E: ik zoek dat al een hele poos (als in driekwart jaar ongeveer), maar geen enkele ’traditionele’ winkel als De Standaard en de Fnac blijken die te hebben.
    Is Amazon de enige oplossing? Of hoe hebt gij dat opgelost?

  2. z

    Aha, bedankt!
    Dan zal ik nog maar wat gaan aandringen in de Fnac. ’t Zal ze leren perdikke.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>