[NYC] dag 4: the one with the cupcake

nycupcake.jpgDag vier alweder, en die begon zoals elke dag met een wandeling naar de Pax, een ontbijt/saladbar vlak bij ons hotel. U weet het of u weet het niet, maar ik heb mijn goddelijke lichaam te danken aan een maagverkleining die ervoor zorgt dat ik niet goed tegen suiker en vet kan. Zijn dat wel niet net de ingrediënten waarmee New Yorkers geweldig graag hun dag beginnen, zekers?

Tussen alle muffins met druipend spek en maple syrup pancakes door voer ik al enkele dagen een queeste naar iets dat ervoor zorgt dat ik mijn dag niet mottig als een aap moet beginnen. De chocolate croissant van dag 1 was het alvast niet, de cream cheese bagel ook niet helemaal, maar gisteren ontdekte ik dus de hemel op gastric bypass-aarde:

ny_4_1_kl.jpg

Dames en heren, I present you: the toasted bagel with butter. Vanaf nu kan ik me geen betere manier meer inbeelden om mijn dag te beginnen. Weet iemand waar ik in de buurt van Ieper lekkere bagels kan krijgen? Ik wil er het risico dat ze het uitspreken als boagels graag bijnemen.

Na ons ontbijt trokken we metrogewijs naar Ground Zero. Meer dan een gigantische bouwput is dat tegenwoordig niet, maar ik was toch nogal onder de indruk, eigenlijk. Als in “Allez Youri, datdatierwas.”

ny_4_2_kl.jpg

Om mijn emoties weg te winkelen sleurde ik Youri mee naar Century 21, volgens heel wat reisgidsen het bestbewaarde geheim van New York. Toen ik de gigantische department store binnenging heb ik even overwogen om te vluchten dat ik geen land meer zag. De ene verdieping na de andere, vol compleet onoverzichtelijk volgestouwde rekken met vanalles en nog wat. Ik was bijna weer vertrokken, tot ik doorkreeg dat je, als je een beetje moeite deed, echt wel compleet zotte dingen kon kopen voor geen geld. Kleedjes van dolce en gabbana die oorspronkelijk 1700 dollar hadden gekost, voor 90 dollar, of azo.

Ik ben uiteindelijk met vijf geweldige kleedjes naar buiten gelopen, waaronder één fancy avondkleed waarvan ik geen idee heb wanneer ik het ooit ga aandoen. Maar hey, 18 euro, hastn. Achttien euro.

Daarna hopakee via Wall Street naar Battery Park, van waaruit je het vrijheidsbeeld kan zien liggen. Van ver ja, want ik word eigenlijk niet bijster warm of koud van Lady Liberty, dus moest dat niet meer zijn.

ny_4_3_kl.jpg

ny_4_4_kl.jpg

Dan was het alweer tijd voor een andere dagelijkse gewoonte: mijn poging tot gezonde voeding in een lokale deli. Deli’s zijn winkels waar je naast vers fruit ook je plastieken bakje kan vullen met noedels, groenten, rijst, en nog vanalles lekkers voor weinig geld. Ze zien er meestal een beetje onglamoureus uit, maar ik vind het een fijne gewoonte. En terwijl ik een kilo fruit binnenspeel eet Youri zijn dagelijkse stukje New York cheesecake. Het leven kan toch schoon zijn.

ny_4_5_kl.jpg

Kijkt, het is lilith, aan de Brooklyn Bridge!

ny_4_6_kl.jpg

Terug el metro op, richting ons hotel, met een kleine tussenstop aan Dylan’s Candy Bar. Ja, dat hoort u bijzonder goed. Ondergetekende voelde zich er als een kindjen in een spekkenwinkel, dat kan ik wel verklappen.

ny_4_7_kl.jpg

ny_4_8_kl.jpg

De snoepjes in de trap? ECHT!

ny_4_9_kl.jpg

Only de lekkerste cupcake die ik al ooit naar binnen heb gewerkt. Het was mijn misselijkheid achteraf meer dan waard.

ny_4_10_kl.jpg

’s Avonds heb ik nog eens in al mijn aankopen door de hotelkamer gedefileerd voor mijn levenspartner. Echt iemand, nodig mij uit voor een galabal of azo. Zodat ik heel de avond kan gibbegabberen dat het ticket twee keer zoveel heeft gekost als mijn glitterjurk. Bahaha.

Reacties

 1. bibi, bib or whatever.

  don’t forget to visit BALDUCCIS in ’the Village’
  Daar is normal food. Jack nicholson wandelde er ook rond in ‘as good as it gets’… alles supervers en normal

 2. Suzanne

  De M&M Store (néé, heeft niets te maken met een of andere nieuwe Vlaamsche radiozender) schijnt ook een hele belevenis te zijn!

  2159 5th Ave
  New York, NY 10037, United States

 3. droopy,chloë en dakota

  Is Dylan’s candy bar nu zo groot als ik het mij voorstelde. Je ziet er prachtig uit in je kleedje maar ik denk niet dat je gevraagd zal worden voor een sjiek bal want alle BV’s zullen groen zien van jaloezie. dikke kus van de kindjes en tot zaterdag.

 4. Je mag anders gerust eens je kleedje aandoen om bij ons in ’t café te komen zitten (of te komen scrappen). ‘k Beloof je dat er niemand raar zal kijken ;-)

 5. jessie

  de bakery van SATC i tell you!! DAT zijn pas de lekkerste cupcakes EVER!!
  en fijn tripverslag!!

 6. Voor iemand met een job als de jouwe kan dat toch niet moeilijk zijn om een uitnodiging voor een galabal te krijgen?
  En anders ga je toch eens mee als de partner van “de baas”!

 7. PippiPebbles

  Man, da ziet er daar dik in orde uit eh!!

  Enne bagels kan je ook gewoon in den delhaize verkrijgen (allez ja, in die van ons toch)

 8. i vote ‘yes’ on the galaraclette. ik zit hier nog met een ongebruikte oudjaarsavond dress i’ve been dying to strut around in :)

 9. Kristien

  dag 4: de dag waarop jullie vanalle dingen hebben gedaan die ook op mij NY to-do lijstje staan, inclusief het snubben van het Vrijheidsbeeld! Bedankt voor het voorsmaakje!

 10. Hel1

  hier zit er nog zo eentje die vanachter haar blokbureau stikjaloers en vol bewondering jouw tripreports leest. Ik kijk dan nog eens een SATC aflevering elke avond om mijn zin om naar NY te gaan, nóg groter te maken *zucht*

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>