[NYC] dag 5 & 6: the one with the crash

danku.jpgLieve tripvrienden,

New York is zo fantastisch en zo veel dat de tijd mij al twee dagen volledig ontbreekt om deftig te tripreporten. Er is nochtans zoveel te vertellen, geloof mij vrij.

Maar het is al laat, en morgen is het al onze laatste dag. Heb ik al gezegd dat ik nog niet naar huis wil? Ik wil echt helemaal nog niet naar huis. :(

Stel dat er vijftig uren in een dag zaten, dan had ik over deze dingen van de laatste twee dagen gerust een apart postje kunnen schrijven:

 • onze trip naar Coney Island, waar den dezen eens een optrekoefeningetje ging doen op het strand en keihard met haar hoofd tegen de optrekbaar knalde. En geen mens die het gezien heeft. Geen idee of dat positief of negatief is.
 • alle dingen die we hier al hebben gekocht, gaande van roze deurhangers in de vorm van een aapje tot een appelblauwzeegroene pepermolen
 • de Nederlandse snackbar waar je poffertjes en kroket kon eten, en waar er borden stonden met “danku very much!”
 • dat er ineens nog veel meer sirenes weerklonken dan anders. Dat dat bleek te liggen aan het feit dat er een vliegtuig in de Hudson lag, vlakbij ons hotel. Dat het geweldig raar was om een uur later op de metro tussen allemaal New Yorkers te zitten die het over niks anders hadden. Midden in het nieuws zitten, noemen ze dat.
 • Strand Bookstore. Aka de grootste en coolste boekenwinkel die wij al ooit hebben gezien. Achttien mijl boeken, naar het schijnt. De aanblik ervan deed Youri uitbarsten in een “Ik durf wedden dat ze hier zelfs het quizboek van Ben Crabbé verkopen”

Er staan weer een paar foto’s op Flickr.

Reacties

 1. Ha, heb je die grote pepermolen toevallig nie in de Anthropologie gekocht? Ik heb daar serieus staan twijfelen om die te kopen.

 2. lilith

  Als jij de Charlotte bent van die de naam van de broer zowaar met een X begint, dan heb ik nog een doopsuikertje gekregen in de klas toen je net geboren was, ja. :) Hing het aan een potloodje? :cool:

  Zie het als een fijne wederdienst. ;)

 3. Charlotte

  Lilith meid, ik ken je wel niet (allé ja, nie persoonlijk. ‘k ben ook van vlamertinge en ‘k denk dat je nog samen met mijn broer in het lager hebt gezeten) maar je bent zoooooo’n toffe ontspanning tijdens deze kutexamenperiode :s

  dank u very much :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>