zestien

16.jpgIk ga volledig random, vandaag.

Zestien dingen, over mij, nu. Die u misschien wel helemaal niet wilde weten. Dat kan perfect.

1. Ik heb de irritante gewoonte om liedjes te beginnen zingen die gelinkt zijn aan woorden die ik lees. En die liedjes soms dagen niet meer uit mijn hoofd te krijgen. In New York heb ik duizend keer van Baker Street gezongen toen ik Bleecker Street zag, en aangezien heel Manhattan vol hing met borden waarop Lie to Me stond (reclame voor een nieuwe serie, of azo) heb ik heeltijd het refreintje van Lie to Me van Bon Jovi lopen zingen. Uit den tijd dat mijn lichaam het nog warm kreeg van mannen met lang geplattetangd haar. Sorry, Showbizz Bart.

2. Ik heb net Getting Things Done uit, en het is nogal geweldig interessant, eigenlijk. Ooit zal ik zo georganiseerd zijn dat als iemand het nagelvijltje zoekt ik alleen maar zal moeten kijken bij de N. Next stop: het compleet onvermijdelijke Twilight, over vampieren, hastjes. :/

3. Ik hou zo hard van soep. Tomatensoep, en bloemkoolsoep, en kervelsoep en pompoensoep, en zo goed als elke soep die ik kan bedenken. Ik kan er alleen thuis nooit maken omdat mijn lief geen soep lust (SERIEUS? Serieus!) en ik met mijn maaginhoud niet ver geraak. Als ik ergens kom waar ze soep verkopen, dan moet ik er van mezelf altijd drinken. Standaard.

4. Naast soep lust ik helemaal niks dat én warm én vloeibaar is. Geen koffie, geen thee, geen warme chocolademelk en ook geen warme melk met of zonder honing.

5. Ik heb mezelf al maanden niet meer gewogen. Soms denk ik dat ik keihard verdikt ben, terwijl heel wat mensen me de laatste tijd hebben gevraagd of ik nog vermagerd ben. Ik heb geen idee. Ik geloof dat ik dat zo ga houden.

6. Ik ben compleet verslaafd aan de gezichtsdingen van Philosophy. U wilt echt niet weten hoeveel geld ik in New York aan zo goed als alles uit hun gamma heb uitgegeven. Youri is de enige sterveling die het weet, en ik kan u verzekeren dat onze relatie sinds dat moment nooit meer hetzelfde is geweest.

7. Ik heb vannacht gedroomd dat ik bevallen ben van een kweetnie hoe schattige dochter. Trek vooral uw conclusies.

8. Ik ben al een paar weken bezig met een geweldig cool fotoproject waarover ik u vanalles zou willen vertellen, maar ik wacht nog ergens op. Nog eventjes.

9. Dat boek van mij, dat ligt al maanden stil wegens heel veel ander werk. Maar ik heb beslist dat ik er weer tijd voor wil maken. Eens zien of dat lukt.

10. Ik heb me heel erg ingehouden, en toch had ik meer dan vijftien boeken mee uit New York. Ziekelijk is het. Compleet ziekelijk.

11. Ik heb een nieuwe favoriete applicatie voor mijn iPhone. Instapaper, een tooltje waarmee je lange teksten en blogposts waar je geen tijd voor hebt naar je telefoon kan sturen, om ze op je gemak te lezen op de trein. Machtig.

12. Dat nieuwtje dat ik maaaaanden geleden al wilde vertellen, maar niet mocht? Waar ik al op 20 juni 2008 compleet van ondersteboven was? Ik geloof dat u het ondertussen al weet.

13. Weet u nog dat ik hier eens opriep om bij mij op Het Bedrijf te komen werken? Iemand las mijn post, schreef zich in, en zit al een paar maanden naast mij aan den bureau. Hij beweert zelfs heel graag. Hij is me nog altijd een koffiekoek verschuldigd.

14. Mijn allerfavorietste personage uit Van Vlees en Bloed is Maurice.

15. Onze volgende reis gaat naar Ijsland, begot.

16. Ik heb een pendel gekregen van mijn baas. Een echte. En een how to boekje. Nu gullie.

Reacties

 1. 1. Oeh! Ijsland!

  2. Is die Philosophy any good? Ik zou moorden doen voor gezichtsproducten die mijn poriën terug onzichtbaar voor het blote oog maken.

  3. Is de medewerker Jenneau?

  Einde.

 2. Ik vind dat niet ziekelijk, dat van die boeken (dat je geen warme choco lust daarentegen… freak!), wij hadden er ook een 20-tal mee.

 3. Raar. Ik zag jou nochtans als een cappuccino-mens
  En iedereen gaat naar Ijsland, lately. Is er daar een goudmijn gevonden ofzo? :)

 4. Lore

  Ijsland, nice! Vertel me vooral hoe jullie al jullie mooie reisjes kunnen betalen! Is er een magic trick, dan wil ik je gerust briben om het te weten te komen. Het is niet dat je voor andere zakens op je geld zit ofzo é :) Of moet ik er spijt van krijgen dat ik de sprong niet gewaagd heb te solliciteren bij Het Bedrijf?

 5. lilith

  @ishku: ik vind die philosophy echt wel goed, vooral die hope in a jar die uw vel er zo helemaal smooth doet uitzien en aanvoelen, en hun ding tegen acne (want dat heb ik ineens weer, maat), on a clear day ofzo, works like a charm! En ze hebben het beste parfum ooit: Amazing Grace. Man toch.

  De medewerker is een jongen, Jennau is een meisje dat voor Libelle werkt, denk ik.

  @thomas: ik denk dat iedereen nu naar Ijsland gaat omdat dat anders een pokkeduur land is, en men hoopt dat het door een sputterende economie iets doenbaarder wordt om te gaan ;)

  @Lore: als je freelancet word je meestal per opdracht betaald, en als je bereid bent om er veel aan te nemen en dus ook ’s avonds en in het weekend achter je computer te zitten dan kan je daar wel iets mee verdienen.
  Maar het heeft niet alleen maar daarmee te maken. Youri en ik hebben jaren geleden beslist dat we het belangrijker vonden om een stukje van de wereld te zien dan in een perfect afgewerkt huis te wonen. En dus gaat al het geld dat we over hebben naar citytrips en andere reizen, en wonen we in een oud tochtig huis dat volstaat met kringloopwinkelstuff en afdankertjes. :) Onze salontafel heeft bijvoorbeeld een totale waarde van 30 euro, omdat ik geen geld kan geven aan een dure tafel als ik me bedenk dat ik voor dat geld vier dagen naar Barcelona kan gaan. En onze zetel is een slaapbank, de allergoedkoopste van de hele IKEA. :) Er is over nagedacht, zulle. Wij geven eigenlijk alleen maar redelijk veel uit aan boeken en computerdingen, en die mag je als zelfstandige dan nog meestal in je kosten steken ook. :)

 6. saar

  Hé, ben ik hier de enige bij wie het hart een tel oversloeg bij ding n°7 ? ‘Trek vooral uw conclusies’ ?? Toch niet de meest evidente conclusie ???

 7. Lore

  Maar benee, zo’n baby past niet in een oud tochtig huis! :) gelukkig maar, anders was het hier niet anders dan babyklap.

  Heel goeie beslissing! Ik krijg altijd op mijn donder van mijn lief als ik citytrip bv. maar hij hangt vast aan het bouwverlof wat alles extra expensive maakt. Ik freelance ook maar snij in mijn eigen vel met mijn uitstelgedrag. Tips om die luie reet in actie te krijgen, zijn altijd welgekomen wi. kmag niet veel klagen eigentlik, vanavond vertrek ik naar de bergen :)

  Je weet ongetwijfeld al dat je bij het boekenfestijn een factuur kan printen als “vakliteratuur”! Vraag je bij elk boek een factuur?

 8. lilith

  aah :D

  Neen, niet meer gezien.
  Maar de andere chick die de jobcasting heeft gewonnen haar achternaam is Jennau. Ofzau. :)

 9. Nieke

  Ik heb me ook al afgevraagd of je nog vermagerd was. Of het nu wel of niet is: je ziet er leuk uit op de foto’s die je op flickr zet.

  Leuk dat er nog een Vlaamse Philosophy verslaafde bestaat. Zo weinig mensen kennen het merk! Al kan ik mezelf goed inhouden omdat ik nog meer aan Lush ben verslaafd.

 10. Karolien

  Volgens mij de eerste keer dat iemand me ‘chick’ noemt, trouwens. Klinkt meteen een pak cooler…
  Maar oké, om niet verder af te wijken van je punt: trek die andere jobcaster maar eens goed aan z’n oren voor die koffiekoek (en spring onderweg gerust binnen aan de andere kant van de gang. Ik lust dat ook!)

 11. Mir

  Maarre…vertel es over nr. 7? Ik heb mn conclusies al getrokken hoor. =o)

  Veel plezier in IJsland. Echt een geweldig land. En nu hopelijk iets beter te betalen.

 12. lilith

  @Jenno: heeft het te maken met een Vlaamsche acteur? :cool:

  Ik heb nog een andere hele straffe, maar het zou me verbazen als jij die ook weet. Die die ik weet is honderd keer straffer dan Siska en Tomas. ;)

 13. Jenno

  Hey… dat van Siska en Tomas wist ik gelijk ook al eeuwen. ;-)
  Ik heb er nog één, maar ik geloof hem (nog) niet. En als het wel waar is, is het zeker 25 keer zo straf als de van Siska en Tomas.

 14. Jenno

  tell me tell me :-)
  ik heb er één die iets te maken heeft met een vlaamse actrice en vlaamse acteurs (!), maar das niet mijn straffe roddel. Mijn straffe roddel kan ik zelf nog altijd niet geloven. Het heeft iets te maken met een presentatrice en ik heb hem gehoord van een presentator zelf.

 15. Bieke

  Ik was wel geboeid door die philosophy spulletjes, ‘hope in a jar’! .. lijkt me wel wat.
  Effe zoeken om te weten dat je ze in België jammer genoeg niet kan kopen, maar ze zijn te wel koop in Amsterdam! op het adres:
  skins cosmetics lounge
  runstraat 9
  1016 gj amsterdam
  phone: 31-205286922
  Misschien wist je dit alles al, maar wie weet heb ik je net wel een beetje blij gemaakt…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>