lilith ruikt naar angstzweet

Bob_Builder_large.jpgDoodsbang ben ik, omdat de madness weer van start gaat. Vanavond dan nog wel.

Na meer dan twee jaar waarin ik woorden als “chape”, “leiding” en “compteurvannelektriek” met de moed der wanhoop heb proberen te vergeten beginnen wij aan deel twee van de verbouwingswerken. Als u mijn blog al las in de donkere jaren dat wij het eerste deel van ons huis hebben verbouwd dan weet u dat ik nog liever mijn linkerbeen afbijt dan ooit weer met een werkman van gedachten te moeten wisselen, maar kijk, soms gaat het er blijkbaar niet om wat een mens liever doet.

Vanavond komt hij, de man die ons huis centraal moet verwarmen.
Of ons toch minstens iets zal vertellen over hoe dat dan allemaal moet en zit.
Liefst in verstaanbaar Nederlands, zonder dertig woorden te mompelen die ik niet snap en veertig situaties uit te leggen die ik mij visueel compleet niet kan voorstellen.

Man, het komt allemaal terug, en ik ben nog totaal getraumatiseerd van de vorige ronde.

Oe, en heb ik al gezegd dat ik de schilder- en andere werken in onze keuken ga coördineren, nadat ik veel te overmoedig heb gedaan tijdens een ruzie met mijn geliefde? Neen? :( Awel, ook dat nog, eigenlijk.

Reacties

 1. Tante Polet

  …’weet u dat ik nog liever mijn linkerbeen afbijt dan ooit weer met een werkman van gedachten te moeten wisselen’…
  Amai mennefrak zenne!
  Werkmannen en garagisten zijn precies onder uwe stand?
  Gelukkig dat jij voor een klasseblad als ‘den Story’ mag werken! Een glossy die genenenen werkman in zn vuil pollekes zal pakken omdat de inhoud hem boven zn petje gaat en dat alleen wordt gelezen door intellectuelen!
  Daarom ook: alle begrip voor je degout van werkmensen. Zeer vreemd echter dat je geen kasteel bezit met een goed werkende verwarming, in de plaats van een ondermaats huisje zonder chauffage of elentriek…

 2. Evy

  Bij ons starten de verbouwingen in april en ik hou me nu al vast als ik de besprekingen bekijk die we de afgelopen weken met vakmannen gehad hebben. Ook bij mij namelijk een totaal gebrek aan technisch inzicht …
  Donderdag volgt een nieuwe poging waarin de Infrax-man thuis gaat komen uitleggen hoe ze onze gasmeter van de ene naar de andere kant van het huis gaan proberen te verplaatsen zonder dat daar een nieuwe aansluiting (en dus een oprit die helemaal overhoop gehaald wordt) aan te pas gaat komen …

 3. Lore

  Tante Polet,

  Volgens mij heeft dat echt wel niets met ‘beneden haar stand’ te maken maar alles met de miserie die ze tijdens de vorige verbouwingswerken heeft gehad. Niet zo zuur hé zeg.

 4. Tante Polet

  @ Lore:
  ‘…’weet u dat ik nog liever mijn linkerbeen afbijt dan ooit weer met een werkman van gedachten te moeten wisselen’…’
  Klinkt dit dan zoet? ofwat?
  Ik vind het vrij denigrerend klinken.

 5. Youri

  @Tante Polet: Sommige mensen lachen al eens. Gewoon. Dat is nog geestig en al. Je moet het eens proberen.

 6. Gobiche

  @Tante Polet: ik denk ook niet dat dit denigrerend bedoeld is. Ironisch zeker! Ooit zelf al eens geprobeerd een afspraak te maken met een vakmens… Dan, dan en misschien ooit!
  Maar zie gewoon in dat een verbouwing de nodige stress met zich meebrengt en een mens mag toch al eens ventileren. Lilith doet dit op haar blog. En daarover gesproken, aangezien je zo goed op de hoogte bent van de huisproblemen moet het zijn dat je toch naarstig meeleest…

 7. @ Tante Polet; Ik zie hier ook niks denigrerends in hoor. Als een verbouwing niet vlekkeloos is verlopen, dan denk ik niet dat je staat te springen het nog eens te (laten) doen.

  Heeft niks met neerkijken op mensen te maken.

  @ Lilith & Youri; Sterkte alvast met de verbouwing. *steekt duim op!*

 8. Tante Polet

  @iedereen: mannekesmannekes als jullie toch allemaal zo luchtig zijn waarom dan zo in de verdediging?

  @ Gobitch kik dacht dat nen blog diende om te lezen, zen kik mis?

  @Mirjam het ging over gedachtenwisseling met vakmensen niet over het verbouwen zelf.
  Maar je hebt vakmensen en je hebt vakmensen,zo heb je ook den Knack en den Story, daar zit ook verschil in. Gelukkig mo.

  Alleevooroit, steekt tante Polet neer.
  Woehahahahahahaahahhaaaaaaaaaa (tante Polet lacht)

 9. Annelies

  Ook wij zijn bezig met de verbouwingen en gelukkig kan ik rekenen op een technische vriend en schoonvader of ksloeg ook al tilt…

  Moest je niet akkoord gaan met je chauffagist… ik kan je de onze wel aanbevelen hoor (alhoewel daj ook soms tijd ermee moet hebben;-)), tis een jonge gast uit het Ieperse die nu al zo’n twee jaar zelfstandig chauffagist is!

  Veel succes met part two… wij zijn nog bezig met part one en kverlang al tegen dat het gedaan is!

 10. kaateke

  Tante Polet, geef nu eens toe dat je deze blogpost volledig verkeerd geïnterpreteerd hebt.
  Uiteraard gaat het over de verbouwstress, afspraken die niet nagekomen zijn en stof en rommel en nooit gedaan hebben.
  En werkmensen die chinees praten en veronderstellen dat je die technische termen ook allemaal kent of doen alsof je een dom wicht bent (want wat weten vrouwen daar nu van).

  Het is toch vreemd dat jij de enigste bent die dit zo “begrijpt”.
  Dus beste tante stap van je paard en ga te voet verder.

  Lilith, eat the dust :-), ge kunt geen omelet bakken zonder de schaal te breken.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>