Zabirazetto

zubizaretta.jpgOns internetnetwerk thuis heet Zubizaretta.

Er zijn ergere dingen dan dat hé, hastn.

Ik ben de boosdoener, wegens dat ik dat, op het moment dat de vraag viel hoe we ons netwerk zouden noemen, een ronduit hilarische optie vond. Van de ooit wereldbefaamde voetballer met de gekke naam, toch?

Tot er net een telenetmannetje bij mij over de vloer kwam, die het systematisch had over Zubizaratto, Zabirazetta en Zarazetta. Unk.

Volgende keer noem ik het gewoon weer “thuisnetwerk”, als dat azo zit.

Hoe heet jullie netwerk eigenlijk?
Vraag ik mij dan af.

Reacties

 1. Ons netwerk heeft een koosnaampje dat ik niet vermeld wegens intiem. Maar nog erger is dat al onze externe harde schijven luisteren naar namen van Pfaff-kinderen: Kenji, Shania, Keano…
  Ik vrees echter dat een Telenet-man die zó onthoudt, dat soort lui kijkt naar De Pfaffs toch?

 2. Wat ben ik saai. Mijn netwerk noemt gewoon Wifi 43. Waar kan ik dat hier veranderen, zodat ik ook zo een stoere naam zie verschijnen bij het opstarten.

 3. Wim

  Etisalat

  (Arabisch voor ‘communications’)

  Aanstellerig, niet?

  Genoten van je posts… Je schrijft heel leuk!

 4. Kwik

  @Zezunja
  ‘k begrijp het niet goed: hier durft ge de naam niet te posten wegens te intiem, maar uw buren kunnen toch ook de naam van uw netwerk zien?

 5. Ons netwerk heet ‘heum’, getuigend van weinig inspiratie op dat moment… We hebben wel een harde schijf die Guido heet.

 6. Mijn netwerk gaat -helaas- door het leven met iets in de trant van Kotnet tweede verdiep. All cool kids are doing it, dus ter compensatie doopte ik mijn iPod wel McDreamy.

 7. @ Kwik: Het is geen écht intiem woord, maar een woord waarvan ik niet wil dat ook maar iemand weet dat het iets voor me betekent.
  En ik en mijn buren zijn met véél, ik zou zelf niet weten wie bij welk netwerk hoort.

 8. Hier is’t Linksys, genaamd naar het merk vd router, en tot voor kort was het om de één of andere reden onbeveiligd geraakt. En na veel foeffellen heb ik het terug safe gekregen!
  Bij de buren is het Wifi53A.

 9. Broere Kenny

  Het netwerk heet flatland, wat zowel referenties bevat naar mijn nickname (flathead), net feit dat het een netwerk is (LAN) en de titel van een satirische novelle uit de 19de eeuw van Edwin Abbott. Hier is over nagedacht, people.

 10. Katrien

  het onze ‘staart’

  Maakt nu verbinding met staart, dat vond ik wel tof :)

 11. Jenno

  Netwerk Jenno

  een beetje saai me dunkt. tijd voor iets anders

  “sex en tetten” is misschien één van de kanshebbers

 12. Vuur

  @Koen: Zo van, als het wegvalt van ‘Wo bestu bleven, mi lankt na di, gheselle mijn?’ Haha, leuk!
  Ik mocht helemaal niet zelf kiezen. :( Mijn saaie telenetman maakte er zelf ‘wifi_36’ van. Huisnummer. Kun je dat veranderen, eigenlijk? Nee toch?

 13. esjuh

  Eén van onze vrienden heeft ons netwerk – toen hij de externe harde schijf ging installeren die ook via het netwerk te bereiken is – “0 eekhoorns, 2 konijnen” genoemd. Waarom weet ik ook niet, maar sindsdien hebben we het niet meer veranderd!

 14. dj4am

  Migala, ook genoemd naar een beëindigd Spaans fenomeen dus! Maar dan eerder in het genre post-rock.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>