“Oei, je gaat toch niet naar [DAAR]?”

rarararaad.jpgBij de aankondiging van alle reizen die ik al ooit heb gemaakt was er altijd wel iemand die me wist te zeggen dat het een geweldig slecht idee was, qua bestemming. Vaak werd daar ook nog eens aan toegevoegd dat reisbestemming X nu echt wel eens de allerallerlaatste plek was waar hij of zij zelf naartoe zou willen gaan. Ooit. Waarop zich dan ergens in mijn hoofd een enorme “OEI” begon af te tekenen. Want andere mensen, die zouden het vast wel weten. En niet zomaar dingen zeggen die niet geweldig goed gefundeerd zijn, ofzo.

Maar toen bleek dat New York helemaal niet zo gigantisch ongelooflijk druk was als men zei. En dat het echt niet zo was dat je er amper kunt ademhalen van al het volk dat daar door de straten krioelt. Integendeel. Florida was dan weer helemaal niet zo lelijk en van plastiek als ze ons hadden voorspeld, en ja, wel een beetje tacky met al die pretparken, maar wij vonden dat nu net helemaal geweldig. Ook Venetië stonk niet constant naar een hoop dode honden die lagen te rotten in de zon, zoals heel wat onheilsprofeten ons voor onze afreis hadden verzekerd. Want Venetië, allez, we gingen daar toch niet naartoe zekers? Ruften! Het werd één van onze allerfijnste vakanties ooit.

Zaterdag zijn we weer ribbedebie, mijn hast en ik, en wederom naar een plaats waar heel wat mensen nooit vanzeleven een stap zouden willen zetten, zo wisten ze mij al herhaaldelijk te vertellen. En wat ik daar in godsnaam ga doen? Allez.

Ik vind het een vreemde neiging, eigentlik.
Ik ben gelijk ook niet zo happig op zwembadvakanties in het gemiddelde hotel in Kusadasi, maar hoor je mij daarover zagen? Behalve nu dan? *betrapt*

Reacties

 1. Ikke weet de bestemming, maar al m’n mondje mooi dicht houden. Het is alleszins een bestemming waar ik ook ontzettend graag eens naartoe zou gaan. Dus: amuseer jullie maar geweldig en vergeet vooral niet veel foto’s te nemen.

 2. Dominique

  Ik zou ook nooit van mijn leven naar een all inn in Turkije gaan…
  Tot mijn beste vriendin een reis won en ik mee mocht. Geweldige reis gehad…
  En ik heb er de man van mijn leven aan overgehouden ;-)

 3. Koen

  Zelfs een all inn in Kusadasi, Turkije valt best mee. Van daaruit is er voldoende te beleven en te zien zoals Efese en Pammukale bvb. Alles proberen in het leven zg maar

 4. severine

  go and have fun!!!

  Je hebt verdorie gelijk dat je de wereld verkent, het leven is veel te kort om u druk te maken over andere hun hersenkronkels :-)

  Maar raar maar waar vind ik wel dat het iets heel anders is als wat jullie tot nog toe gedaan hebben, waarom????? tjah ik kan er zelf geen antwoord op geven:-) maar zoals ik al zei: wij verwachten wel een fotoavond als je terug bent hé :-p misschien met snacks vandaar :-)

 5. Awel hé, ik zal eens de andere klok vertellen: ik ben in Kusadasi als vrouw alleen op congé geweest en kan je zeggen dat dat de leukste plek ter wereld is om dat te doen (enfin, in mijn beperkte ervaring natuurlijk)
  En nog straffer: toen ik met een verkeerd briefje betaalde op het kleine busje, heeft die chauffeur achter mij aan gereden om mij het verschil terug te geven. Anders was hij zo’n € 50 rijker geweest…
  Dus: geniet van de zon, de vele geuren & kleuren en denk al maar welke leuke plek je hierna wil gaan ontkrachten van alle vooroordelen ;)

 6. Ik heb Kusadasi maar als voorbeeld genomen van het soort vakanties dat zich voornamelijk rond het zwembad van het hotel afspeelt en waar ik zelf niet veel mee heb. Maar je hebt mij niet horen zeggen dat het er niet geweldig is, ik ben er nog nooit geweest. ;)

  Noch dat zwembadvakanties niet oke zouden zijn. Ik doe dat gewoon zelf persoonlijk minder gaarne. En al.

 7. daphné

  ewel, ik ben just terug van dagen niks doen en zonnebaden om de domenicaanse, en man, da heeft me deugd gedaan
  en zwembadvakanties kunnen ook grensverleggend zijn hoor, heb daar paard gereden als een echte GI Jane met mijn paardje in de branding en zeggen dat ik vooraf bang was van paarden
  veel plezier op reis he
  nu ga ik even de atlas afspeuren welke landen er allemaal bestaan met een D (De domenicaanse mss?)

 8. PippiPebbles

  Mijn eerste gedacht was Dominicaanse Republiek.
  Maar begint het land met een D of de stad waar je heem gaat??

 9. kaateke

  Wel ik zou daar ook eens gaarne naartoe gaan.
  En al die andere plaatsen ook.
  Maar waar ge zeker eens naartoe moet: Istanbul!

 10. Dominique

  Jaaaaa, Istanbul!!
  Samen met Lissabon de gezelligste stad waar ik ooit geweest ben.

 11. Sas

  Veel plezier in Darfour ! Groot gelijk dat je het nu doet, voor het boeleke er is. ;-)

 12. marraintje

  ja, ja…..DUBAI dat weet ik zeker (tenminste als de foto overeenstemt met jullie bestemming!
  Geniet ervan en kan je eventueel (alleen al om Gaëlle en mezelf te laten dromen) enkele foto’s nemen van die prachtige arabische paarden die ze daar in hun stallen hebben?
  Kusjes

 13. Mir

  Ik denk ook Dubai. Het lijkt heel erg op de geweldige vakantiefoto’s die ik eens van iemand heb gezien. Sinds die foto’s wil ik er ook naartoe. Dus als jullie daar heen gaan; Heul veel plezier.
  (Dat geldt natuurlijk ook voor een andere bestemming) Laat mensen met hun ‘goede’ adviezen asjeblieft kletsen. Om gék van te worden.

  Have heel veel fun!!!

 14. Ik ben zeker dat het Dubai is, hebde een tijd geleden ergens laten vallen, ter vervanging van IJsland ofzo? Mietjes! ;-)

 15. @Valentijn: niet echt ter vervanging van Ijsland, dat komt er waarschijnlijk ooit nog wel eens van. Ijsland bleek gewoon pokkeduur, nog altijd, zoals wij het willen doen, en viel niet te combineren met pokkedure verbouwingen.

  En toen bleek Dubai ineens wel heel betaalbaar, en dat stond ook op ons lijstje. Eigenlijk staat zo goed als alles op ons lijstje, dus dat valt mee. ;)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>