Berlinertips

Berlin.jpgLong time no hear, blogwereld.

De situatie ter hoogte van mijn abdomen is na een kleine terugval aan het verbeteren. Het moet gezegd. Als in: ik kan al te voet naar de bakker, én ik heb al een keer zelf eten gemaakt! I know!

Nu alleen nog van mijn gewoonte afraken om rond te lopen als de hunchback van de Notredame, en ik kan weer richting buitenwereld zonder nagewezen te worden.

Waarvoor ik eigenlijk bel. Binnen enkele weken staat er een citytripje naar Berlijn in onze agenda. Geen idee of ik erin zal slagen om langer dan tien minuten door de stad te tjolen zonder te beginnen zagen tegen mijn liefste dat ik zo moehoehoe ben, maar gaan gaan we!

Mocht u er ooit geweest zijn, en u heeft tips, dan hoor ik die geweldig graag in de comments.
Mocht u weten hoe lang je na een operatie moet wachten om weer te beginnen lopen langs vaarten, dan ook.

Reacties

 1. Liesbeth Marckx

  De meeste tips vind je wel in de gidsjes, maar deze mag je toch niet overslaan: ga op zondag brunchen op het terras bij Pasternak aan de Wasserturm!

  Moskauer Brunch tussen 10 en 15 uur voor 12,40 euro per persoon, een absoluut prijsje voor zoveel lekkers! http://restaurant-pasternak.de/

  Veel beterschap, en daarna… viel Spaß in Berlin!

 2. ploempje

  Als ge eventjes weg wilt van het mainstream toeristische Berlijn is de tour “Alternative Berlin” (Google is uw vriend) een echte aanrader. Brengt u langs coole alternatieve plekjes vol met street art en dit en dat. Als ge de tour niet kunt doen, breng dan zeker op uweigen een bezoekje aan het winkeltje/toonzaal van Mateo (mateo-art.com) en Johan Potma (johanpotma.com).
  Voor free internet (en naar ’t schijnt het eerst wifi café ter wereld) is café St. Oberholz op Rosenthaler Platz de place to be.
  Tot slot, lekker Aziatisch eten is er bij Monsieur Vuong, Alte Schönhauser Str. 46 en in die buurt zijn er ook coole (vintage) winkeltjes.
  Voila, als eerste comment ever van mijnentwege kan dat hier tellen denk ik zo :) en nu opnieuw een paar jaar stiekem meelezen.

 3. Elke

  Ik was ook zeer onder de indruk van Checkpoint Charlie. ‘Unter Den Linden’ vond ik ook super, Oost-Berlijn is fantastisch!

 4. Sia

  Voilà, de rest van het publiek heeft ook weer zin om te vertrekken… Nu nog centen en loss gehts, ofzoiets ;-)

 5. wisteria

  Beste raad ever, ik kan het weten, want ik hou op mezelf de hele inboedel van Dr Knoll en van die gasten die de blarenpleisters hebben uitgevonden, recht.
  Huur een fiets: niet alleen een geweldig vervoermiddel als je goed te been bent, maar dus ook als je niet zo ver kan stappen ;-)
  Berlijn is vrijwel vlak en fietsen langs de Spree en halt houden bij de zomerse terrasjes met ligstoelen voor een flinke cocktail is een echte aanrader! Have fun

 6. De leukste straat in Berlijn is de OranienStrasse. Althans dat vind ik toch :) Het ene leuke koffietentje naast de andere coole boekenwinkel. Hippe kleding- gadget- en hebbedingenwinkeltjes in overvloed. Alles met een zeker-niet-overdreven-dus-aangenaam alternatief sausje.

  Durf ook eens smalle steegjes in te lopen waarboven een gallerij of winkel aangekondigd staat. Wij belandden zodanig op een pleintje met enorme metalen creaturen en een aangenaam terras. (dat was in de buurt van de Hackischer Markt).

 7. Het is een eeuwigheid geleden dat ik er nog was, maar aanraders van toen : ‘de holle tand’ en ‘de poederdoos’, twee kerken net naast elkaar, KDW (of zo, als dat nu nog bestaat en je houdt van shoppen), het Egyptisch Museum. Naar Potsdam zijn we toen ook geweest.
  Van de rest die ik toen zag, is er waarschijnlijk niet veel meer over : de muur. Voorbij Checkpoint Charly geraken was net na de val van de muur, niet eenvoudig. En het Oostduitse deel van de stad met kogelgaten in de muren en al, vormde een groot contrast met het Westduitse deel.

 8. Berlijn is één en al coolheid. Je kan trouwens ook fietsen huren en zo de muurroute doen, zeker een aanrader. Verder klopt de tip van @Ploempje van die chinees (lekker kitsch daar in die buurt) en de vintage en gadget winkels zijn gewoon het einde!
  Oh ja en een puberende Knut in de zoo is ook niet te missen.
  Have fun ginter!

 9. Little Miss T

  aaaah, Berlijn. 1 van mijn mooiste citytrips ooit! Het Joodse museum beneemt je de adem, heel confronterend. Potsdammer Platz, de muur (ook eens langs het langste nog rechtstaande gedeelte gaan, is een ware galerij), unter dem Linden, het hippe Oost-Duitse deel: Krauftsberg ofzoiets. Op zondag kun je overal goedkoop én lekker brunchen, plan die dag niet teveel behalve eten en mensen kijken.

 10. Jenneke

  Huurt een fiets! Ab-so-luut. Je hoeft er geen helmpje bij op, dus dat staat beter op de kiekjes. Daarnaast: Hackischer Markt, met daarnaast de Muji winkel. Op de Orangenstraße staat een kraakpand met ingebouwde bioscoop, erachter een strandje en een tuin. Zeker doen.
  Vermijd alstublieft de toeristenfuiken en geniet van het echte Berlijn. Mocht je intussen weer lekker mogen eten (wat ik je ten zeerste toe wens), dan is Tibet Haus in Kreuzberg een aanrader. Lieve eigenaar, zeer goed eten, spotgoedkoop. En pullen bier voor bijna niets.
  Veel plezier!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>