dat ik niks half kan

zumba_half.jpgAls ik rook dan rook ik direct meer dan een pakje per dag, maar als ik stop, dan stop ik ook. Zonder zever. Als ik stop dan heb ik voor ik het weet al vijf jaar geen sigaret meer aangeraakt, na meer dan dertien jaar meer dan een pakje.

Als ik eet, dan eet ik veel, maar als ik de knop in mijn hoofd omdraai, dan slaag ik er in om op karakter bijna veertig kilo af te vallen. Ik slaag er achteraf ook in om ze allemaal weer bij te komen. Er is een reden dat mijn spijsvertering gehalveerd is. Omdat ik zelf het concept halveren niet lijk te snappen.

Als ik blog, dan blog ik veel, en als ik niet veel blog, dan blog ik niet. Als ik drink, dan ben ik zat. EĆ©ntjen is bij mij per definitie geentjen.

En als ik het in mijn hoofd steek om te sporten, dan haast ik me zoals vanavond vlak na mijn hardloopmoment naar de zumbales, om daar het allerlaatste zweetdruppeltje uit mezelf te persen. Als ik sport, dan sport ik ineens zo goed als elke dag, en sta ik morgen al weer ingeschreven voor de volgende les. Staat er daarnaast ook lopen in mijn agenda. En denk ik dat zwemmen misschien ook wel iets is. En als ik stop met sporten, dan stop ik ook helemaal.

Niks half kunnen, heeft u dat ook?

En valt daar eigenlijk iets aan te doen?

Reacties

 1. ik ben juist een koningin in het half doen :)
  mijn huisje half opruimen, een muur half schilderen, de helft van de boodschappen doen omdat ik voor het gemak mijn net te kleine tas bij me heb…

  Anders ruilen we een beetje?

 2. Ook ik ben eerder een “half-doener”.
  En half breiwerk, een net niet afgewerkte rok, een kapstok die nog een tweede verflaag moet krijgen, …
  Ook knap vervelend, soms!

 3. Philou

  Ik herken me hier ongelooflijk in!

  Ik ben ook iemand die altijd extreem is! Of ik dieet en sport tegen de sterren op (begin dit jaar ben ik op 3 maanden 13 kilo afgevallen) maar eens ik begin te eten en drinken is het ook steeds extreem…

  …extreem zoals in 24 mini videetjes en 6 hoegaarden grand cru’s op een avond.
  (mag je ook gerust vervangen door 2 zakken chips en 2 flessen witte wijn op m’n eentje…)

  Ik kan niet met mate genieten. Het is of alles of niets. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>