what lilith talks about when she talks about running

nike+.jpgO, wat zal ik ze nooit vergeten, mijn eerste lessen Start to Run met Evy Gruyaert. Ik herinner me dat ik dapper begon in de periode dat ik elke dag doorbracht met mijn mama, omdat ze door de uitzaaïingen in haar hoofd niet meer alleen mocht zijn. Niet omdat ze dat niet meer kon, wel omdat ze op elk moment een epilepsie-aanval kon krijgen. Het valt niet meteen af te leiden uit de vele stukjes die ik toen schreef, maar veel van de loopsessies vonden plaats vlak voor of na een chemosessie met mijn mama, om mijn gedachten te verzetten.

Ik herinner me dat mijn conditie toen zo belabberd was dat ik al paars kon aanlopen door alleen nog maar mijn loopschoenen aan te trekken, en toen ik de eerste keer vijf minuten na elkaar moest blijven lopen ging ik zo hard dood dat ik er cold turkey mee ben gestopt. De maanden erna overwoog ik vaak om toch maar weer te herbeginnen, zeker omdat ik toen echt wel iets kon gebruiken om mijn gedachten te verzetten, maar het kwam er niet meer van. Toen mijn mama gestorven was heb ik wel nog eens een halfslachtige poging ondernomen, maar dat was het dan ook.

Fast forward naar een paar maanden geleden: lilith bond de loopschoenen weer aan, maar in relatieve stilte. Wetende dat ik zo iemand ben die het ene moment van de daken kan schreeuwen dat heel de wereld zou moeten beginnen lopen, om dan twee weken later zelf haar loopschoenen weer aan de haak te hangen alsof het niets is leek mij dat geen slecht idee. Dat bleek ook toen ik ineens in het ziekenhuis terechtkwam met samengeknoopte darmen, en van de dokter te horen kreeg dat ik zes weken niet mocht sporten. Daar ging mijn marathondroom. :cry:

Anyway, na Berlijn ben ik tot mijn eigen verbazing toch weer herbegonnen, met twee belangrijke extra motivatoren. Eén: mijn compleet onsportief leaf, dat ineens het zot in zijn kop kreeg en ook begon te start to runnen. En met succes, trouwens. Twee: de belachelijk dure Nike+ schoenen en sensor die wij ons in Berlijn aanschaften, en die bij elke looptocht meten hoe ver en hoe snel en hoe lang en hoe gracieus en fantastisch wij langs de vaart lopen, en dat in een zeer proper statistiekje giet.

Zodus zitten wij beiden ineens over de helft van de lessen met Evy, en praten wij in bed soms over lopen. Wij vergelijken onze tijden met elkaar. Wij geven ons geld uit in de Décathlon. Wij zijn compleet zot geworden. Vrees ik. Maar ondertussen breken we geen eiers, zoals men dat hier zo mooi placht te zeggen. En dat is ook al heel wat.

Reacties

 1. Ik heb intussen ook gemerkt hoe die Nike+ vreemde dingen doet met de motivatie, hoewel dat mijn hoofdreden was om die veel te duren dingen ook aan te kopen.

  Ik loop nu met plezier drie keer per week omdat de neuroot in mij die statistieken op peil wil houden (en omdat het competitiebeest in de buurt van Bruno wil komen).

 2. @Suiadan: als je iemand bent die zot is van zo’n dingen dan zou je enkel en alleen gaan lopen daarvoor, merk ik. Als Lance Armstrong na mijn loopsessie zegt dat ik verder dan ooit daarvoor heb gelopen ben ik zo ongelooflijk content van mezelf, en het is ook cool om het in combinatie met start to run te zien vooruit gaan. Soms zitten er herhaalweken in, en dan zie je dat je in vergelijking met de vorige keer gewoon beter bent geworden. Ik vind dat geweldig motiverend.

  Plus dat ik dankzij Nike+ eindelijk van mijn hart een steen heb gemaakt en goede loopschoenen gekocht heb. Dat scheelt echt een veste, vind ik.

 3. Jeuj, ik krijg binnekort ook een Nike+ benieuwd of het ook goed is voor mijn motivatie.

  Wat ook motiverend is, is meedoen aan een wedstrijd.

  Doet dat nog goed

 4. Griet

  Goed bezig! Blij om te horen dat het Nike+ gerief motiverend is. Ik heb het zendertje al een maand of 2 thuis liggen, maar heb het nog niet getest.

  Deze post is trouwens ook goed voor de motivatie! Ik begin vanavond nog zie.

 5. Wat goed!! Ik neem me al weken (of misschien wel maanden) ieder weekend voor om maandag weer te beginnen, maar nog steeds niet gedaan… Misschien dan toch morgen maar op dinsdag beginnen??

  Het batterijtje van m’n Nike+ is trouwens al leeg, :(
  dus @Griet: Ik zou er niet te lang mee wachten, anders is de batterij leeg voordat je ‘m hebt gebruikt…

 6. Zodra ik uitgezwangerd en uitgekraamd ben, begin van de zomer ergens, begin ik ook. Zou een paar weken geleden beginnen, gemotiveerd door jouw tweets maar sindsdien heb ik alleen nog maar boven de wc-pot gehangen en starten met lopen terwijl ik alleen maar dikker ga worden vind ik niet handig (of motiverend haha.)

  Maar volgende zomer dus, dan schaf ik mij alles aan inclusief een Nike+ want je bent een geek of niet he.

 7. Proficiat!

  Nike+? Met sensor?? Dat Wil ik!! Ik weet nog altijd niet hoe ver of hoe snel ik loop… bijzonder frustrerend eigenlijk ;-)
  Waar vind je zo’n ding?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>