de dag dat lilith een half uur aan een stuk liep zonder te sterven

aniston.jpgIk ben mij ervan bewust dat er twee soorten mensen zijn, en dus ook twee soorten lezers. Zij die bij het lezen van mijn titel denken: “Mo joenges toch, dedie gaat stoefen omdat ze een half uur kan lopen of wuk? Ik loop elke dag twaalf uur en ik heb er nog nooit iets over gezegd op internet!” en zij die denken: “Die dikke van tales from the crib kan een half uur lopen of wuk? Chapeau!”.

Aan die laatste groep: awel, inderdaad. Die dikke van tales from the crib heeft vandaag, voor het eerst in haar leven, dertig minuten AAN EEN STUK gelopen.

Ik kan u met vreugde in het hart mededelen dat ik er in een les of vijfentwintig met ons aller Evy Gruyaert in ben geslaagd om van “kapot gaan na twee minuten lopen” naar “dertig minuten lopen en het niet eens zien aan mijn oogopslag” ben gegaan. Ik, lilith van tales from the crib, loop heden dertig keer langer dan ik ooit heb gelopen in mijn middelbare schoolcarrière. En ik zie er niet eens meer knalpaars uit als ik ermee klaar ben.

Okeetjes, ik heb Evy en haar schijtmuziek de afgelopen weken meermaals vervloekt, daar langs de vaart, en soms heb ik overwogen om er gewoon mee te stoppen en te doen alsof er niks gebeurd was. Alleen, ik was zo stom geweest om veel te veel geld uit te geven aan loopschoenen en ander loopmateriaal dat ik het niet kon rechtvaardigen tegen mezelf. Het is crisis, en al. Plus: Youri loopt ook. Ik denk er nog niet aan om hem de kans te geven om me uit te lachen omdat ik weer aan iets begonnen ben zonder het af te maken.

Wat nu, vraagt een oplettende lezer zich terecht af. Wat nu, lilith, nu je jezelf en dat lichaam van je naar ongekende hoogtes hebt weten te tillen? Awel, ik zou wreed graag een keer of drie per week een kilometer of vijf gaan lopen, met mijn eigen geweldige muziekmix in mijn oren. Mijn muziekmix, gaande van Mega Mindy tot Therapy?! en terug. En daarna zou ik geweldig graag eens aan zo’n Dwars door Ieper-run willen meedoen. En op een schone ochtend opstaan, in de spiegel kijken en zien dat ik tot mijn verbazing veranderd ben in mezelf met het lichaam van Jennifer Aniston. En als we toch bezig zijn misschien ook ineens met haar hoofd.

Ik ben in elk geval bijzonder goed gelanceerd.

Reacties

 1. ik vroeg mij al af wat die kop van jennifer aniston daar deed :)
  maar: chapeau! echt!
  ik moet nog aan mijn eerste start to run beginnen… al meer dan een jaar eigenlijk :/

 2. Chapeau!

  Maar wacht maar tot ik mijn kind geworpen heb, dan loop ik binnen no time van hier naar Ieper én er nog eens dwars doorheen!

 3. Ingrid

  Proficiat Lilith !!!! Doe zo voort !
  Een goede raad die ik je wil geven,blijf nu een paar maanden aan die afstand lopen vooraleer je naar 10 km overgaat.Je lichaam moet hier eerst aan wennen. Nog veel loopplezier !!!

 4. Proficiat! Echt! Ik ben er ooit mee begonnen, toen moest ik een tijdje stoppen owv het trekken van mijn wijsheidstanden en nadien ben ik er nooit meer mee gestart. In mijn gedachten wel, maar daar bleef het bij… Echt knap dat jullie het volhouden! :-)

 5. Dat je nu zo ver woont hé, verdekke, anders zou ik ook wel wat toerkes willen meelopen, want in mijn eentje komt dat daar niet van. Ja, ‘k heb een schop onder mijn gat nodig, ter motivatie.
  Hoed af dat je volhoudt, lilith.

 6. Ellen

  Super! Echt waar. En ik weet exact wat je doorstaan heb om dat te bereiken, ben ook halverwege Start To Run momenteel en heb al moeten lachen dat ik ook ineens geld opdoe in den Decathlon of all places! Ben daarbij nog op dieet ook but I feel good :-))
  PROFICIAT!

 7. Tefeite gaan ze U onder de deur kunnen doorschuiven, Vrouwe Lilith; zukke magere spriete gaat ge geworden zijn.
  En mocht ge altemets soms de neiging hebben om te stoppen met lopen, denk dan aan Jennifer en aan hoeveel aantrok die heeft bij ’t mansvolk. Als ik haar snoetje zie, dan denk ik altijd, ze zoe ’t nog meugen vroagen me ne snak.
  Een groet.
  De Drs.

 8. Ik ben ook zo begonnen, en loop ondertussen ‘met gemak’ 2 uur aan een stuk.

  Wat ik wil zeggen: dat lichaam van Jennifer Aniston komt er niet. Nooit.

 9. Hoeveel heb je zo in het totaal betaald voor die schoenen en ipod, als ik eens curieus mag zijn?

  Ik zit nog steeds vast aan les 7 :(

 10. @Carree: die sensor kost iets van 23 euro, die schoenen meer dan honderd euro, maar je hebt in principe niet eens nikeschoenen nodig om met die sensor te werken.

  Youri heeft in het begin een snee gemaakt in de voorste lap van zijn schoen en dat spel daarin gestoken, en het werkte op die manier ook. Het is wel cool, met dat ding. :)

 11. Jan

  Zo’n stadlopen zijn echt aan te raden. Sinds begin dit jaar ben ik ook aan looptraining begonnen en heb een paar weken geleden meegedaan aan de vredesloop. Geloof me, zo’n loopgelegenheden geven je vleugels!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>