[eindejaarsvraagjes, pt 1] De beste aankopen van 2009

bananaguard.jpgKijk, kijk, beste vrienden, we zijn inmiddels halverwege december! Geen moment te vroeg om de eindejaarsvraagjes boven te halen, vind ik. Feel free om mij te joinen in de comments, de feestdagen zijn immers het moment bij uitstek om te delen, niewaar.

We beginnen met: De beste aankopen van 2009!

Die van mezelf:

 • centrale verwarming en dubbele ramen: Er zijn tijden geweest (tijden waarin iemand mij vertelde wat het kost om centrale verwarming te installeren in een doorsnee crib, om maar iets te zeggen) dat ik ervan overtuigd was dat verwarming overbodige luxe was. Aja, want in de oertijd hadden ze toch ook geen centrale verwarming, OF WEL SOMS?! Maar na twee jaar thuiskomen in een ijskoude grot waarin het zo hard tochtte dat ik elke avond overwoog om dan maar in een nabijgelegen bushokje te gaan slapen was het welletjes. Wij hebben sinds dit jaar centrale verwarming! Als Youri en ik bij dit weer thuiskomen in een huis dat warm is en comfortabel zijn we zo hard door het dolle heen dat ik eens bijna mijn hoofd heb gestoten tegen het plafond. En het zijn hoge plafonds, bij ons.
 • Mijn mini-laptop: Hoe ik ooit zonder dat staaltje van technologisch vernuft heb gekund, beats me. Een laptop die zo klein is dat hij in mijn handtas past, niet eens zo zot veel weegt, én waarop ik op de trein teksten kan tikken in plaats van te zitten denken hoe erg ik mijn tijd aan het verknallen ben op weg van en naar huis, miljaardenondedju, dat is de hemel. Enige nadeel is dat hij op dit moment nog draait op Windows, en ik bij het opstarten steevast het gevoel krijg teruggekatapulteerd te worden naar de tijd waarin MS paint en mijnenveger nog mijn wereld rockten. Het waren de vroege jaren negentig, en ik woonde in het dorpje V. Vergeef het mij.
 • Mijn sport-BH: Echt, gaan lopen zonder sport-BH en met sport-BH is in het geval van mensen met meer dan een handjevol een wereld van verschil. *maakt cirkel in de lucht met wijsvinger en sluit af met denkbeeldig punt* Oke, ik ben er zelf over begonnen, maar ik zou het tof vinden als u zich er toch niet te veel visuele voorstellingen over wilt maken. Geloof me vrij, het is zo. Sport-BH’s for the win!
 • de Jamie Oliver messenset die ik Youri cadeau deed voor zijn verjaardag: Ja, het heeft al een paar keer bijzonder weinig gescheeld of één van mijn vingertoppen lag tussen de in julienne gesneden wortelen, maar toch: superaankoop! Bloed of geen bloed, ik voel mij helemaal Peter Goossens als ik tegenwoordig met mijn zijn veel te groot chefmes uien in kleine blokjes kap. Moet een mens meer hebben? Abaneen toch, zeker?
 • Mijn bananenbeschermer: Ik heb van die plastieken omhulsels om bananen mee te nemen in je handtas altijd één van de debielste uitvindingen ooit gevonden. Ik ben meer van het type: “klets dat los in je zak, en haal de bruine slijmerige banaan na drie dagen weer boven als niemand het ziet“. Tot die ene keer dat Youri zijn muts in mijn handtas had gestoken, en die er nogal bruin en slijmerig weer uit kwam. We zijn even in relatietherapie geweest, en het was of een erg pijnlijke echtscheiding, of de aankoop van een bananenbeschermer. Het werd het laatste.

Volgende keer: mijn miskopen van 2009. :aah:

Reacties

 1. Isolde

  Voor mij: m’n laptop, zwarte flodderbotjes, enkele toffe kleedjes (droeg ik vroeger nooit). En d’r zullen nog wel dingen zijn maar kan d’r nu natuurlijk niet opkomen hé

 2. Een nieuwe en comfortabele zetel voor in het nieuwe huis. En een dochter, maar dat is niet echt gekocht, eerder zelf in elkaar geknutseld. En ik ga zo hard die bananenbeschermer gaan kopen en aan iedereen als kerscadeau geven.

 3. Niete

  – Ons appartement met tuin in Brussel. Nog voor we er ingetrokken zijn eigenlijk. Want we wonen als tijdelijke tussenoplossing enkele maanden bij de schoonmama en het begint te dagen: ook al zou de nieuwe woonst aan alle kanten tochten en lekken, het zal nog altijd een luxe zijn. Een douche nemen zonder pottenkijkers, zeg, stel u voor.
  – Onze treintickets voor de Transmongolië express en alle andere zotte kosten voor de rest van de drie maanden congé. Velen verklaarden ons decadent, anderen oordeelden “onverantwoord” wegens net een appartement gekocht en helemaal niet rijk maar we zijn er nog niet goed van, van de terugkomst ja, maar ook van de reis zelf, en dat bedoel ik in positieve zin.
  – De Le Creuset kookpot (nog voor we wisten dat we een huis gingen kopen en drie maanden op reis gingen gaan)
  – mijn in Mongolië gekochte cd’s want die geven mij telkens opnieuw mijn reisgevoel terug.

 4. Raf

  Je zou eens één of andere linux versie op je mini-laptopje kunnen zetten. Da’s echt veel leuker!

 5. Maaikel

  – Ben ik dan de enige die bij het zien van dat gele ding een heel andere functie voor ogen had dan het beschermen van bananen ?

  – @Katleen … ik zou toch maar voorzichtig zijn om zoiets cadeau te doen

  – Aankoop (eigenlijk cadeau) van 2009 : mijn Outcast Soundcast (http://www.soundcastsystems.com/products/outcast) klinkt zo goed.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>