Wiew!

duimke.jpgIk geef het toe, er is een tijd geweest dat ik overwoog om deze blog te laten doodgaan van de honger en te doen alsof hij nooit ofte nimmer had bestaan.

Niet alleen omdat ik zelf niet meer genoeg aan bloggen toekwam, maar ook omdat ik constant wanhopige mails kreeg van mensen wiens comments niet door mijn waardeloze junkmailfilter geraakten, en omdat ik een leaf heb dat niet capabel genoeg was om daar iets aan te doen.

Tot heden, that is.

Mijn dierbaarste Youri heeft er zich eens aan gezet, met als resultaat dat er niet alleen een zoekfunctie is, maar ook een recent comments-dink, een nieuwe backoffice (die jullie niet kunnen zien, maar geloof me, het is hier VET COOL!) en de archieven zijn hersteld. Nu alleen nog van de vraagtekentjes afraken in plaats van étjes, en deze blogue is zo goed als nieuw.

En aangezien mijn liefste zo goed zijn best heeft gedaan kan ik niet anders dan nog eens een nieuwe poging ondernemen om meer te schrijven.

Om de comments te testen heb ik trouwens een klein vraagje. Heeft u favoriete aperitiefhapjes, die niet te moeilijk zijn, maar wel wreed lekker? Care to share?

Reacties

 1. Men neme een sneetje wit brood en men walst dit plat met de deegrol, na het verwijderen van de kroetjes. Men besmeert het sneetje brood met een laagje boursin (dat mag evengoed de cheapass versie van de Colruyt zijn), waarna men er een schelleke gerookte zalm oplegt. Verse kruiden mogen er eventueel ook aan toegevoegd worden. Men rolt het goedje zo perfect en dicht als ’t kan op, en men pakke het in met aluminiumfolie, nice ’n tight. Men late het een uurtje of twee in de frigo afkoelen. Als het tijd is om te serveren hoeft men de rolletjes dan alleen maar in keikoddige sneetjes te snijden en op te eten.

 2. gobiche

  Geroosterde honingkoek met geitenkaas.

  Scampi met Gestoofde pink lady en mango (appel en mango in kleine stukje snijden en aanstoven met wat kaneel)

  Gevulde champignons

 3. @March: het marcheert! :)

  @gobiche: gevulde champignons zijn inderdaad super, ik heb er vorige week gemaakt vanop de site van pioneerwoman, deze: http://thepioneerwoman.com/cooking/2009/08/stuffed-mushrooms-baby/. Ze waren geweldig lekker.

  Ook superlekker en simpel: champignons vochtig maken, door bloem rollen, gevolgd door door eiwit, dan door paneermeel en dan even frituren. Dippen in een sausje. Yum! (en ik hou nochtans niet zo van gefrituurd eten)

 4. Haaa ik ben benieuwd of ik nu effectief toch een comment zal kunnen laten…

  Voor mij wat het em doet: zwan worstje op een toastje, met een klein stukje gouda kaas erover. Paar minuutes in een warme oven en smullen maar (je herkent je zwansen niet meer !!) – ook iets dat de kinderen zeeeeeeer graag lusten.

 5. Een halve avocado, met garnaaltjes opgevuld en daar zelfgemaakte coctailsaus over. Misschien eerder een voorgerechtje, maar als je de avocado prakt en in een glaasje opdient, kan het ook als hapje dienen. (Je kan er ook wat gerookte zalm aan toevoegen)

 6. ilse

  Ik wil die gevulde champignonnekes maken voor bezoek zaterdag. In het recept van “pioneerwoman” staat “cream cheese” te gebruiken. Wat heb jij daarvoor gebruikt, lilith???

 7. Een rol bladerdeeg(klaargemaakt kopen)in lange repen snijden en ze gekruld oprollen en bakken. Nadat ze zijn afgekoeld omwikkel je ze met serranoham. Heerlijke aperitiefstokken ;)

 8. San

  Krielaardappelen koken. Topje afsnijden (allez, de bovenkant van het patatje als dat mooi stabiel staat) en beetje uitlepelen. Patatteprut mengen met boter, fijngesnipperde gerookte zalm, kruiden naar smaak. Voor het opdienen patatjes in de oven zodat ze warm worden. Afwerken met visse-eitjes en toefje zure room. Warm (lauw?) opdienen.

 9. Lies

  Jééééj de comments zijn gemaakt!

  ge koopt mozarellabollekes, kerstomaten, pesto en brochettestokskes
  ge snijdt de kerstomaten in twee
  ge spietst een halve kerstomaat, een mozarellabolleke en de andere halve kerstomaat op het einde van het stokje
  ge zet alle stokjes in een vaas
  ge zet de pesto in een schaaltje ernaast, voor te dippen

  lekker én decoratief…

 10. Tim

  Men neme een blokje mango van +/- 2x3cm (niet te dik) en men legge dat op een amuse-lepeltje… daarop drapeer je een stukje gerookte eendenborst… Beetje zwarte peper over malen, een beetje uienconfijt erover en een takje bieslook erop…

 11. Isa

  Ook even proberen een reactie achter te laten:

  soep (bv broccoli-paprikasoep) in kleine kopjes gieten = ook leuk voor bij de aperitief!

 12. esther

   http://sproutedkitchen.com
  > RED GRAPE SALSA CROSTINI (toastjes met geitekaas en salsa van blauwe druiven… een daverend succes!)

 13. Ha! Uw blog wat laten pimpen is altijd een goede motivator.

  Als kind was ik een grote fan van de Apericubes van La Vache Kiri. Nu is de dadel met spek rond op de BBQ (of onder de gril) een topper wegens zeer gemakkelijk en lekker.

 14. Isabel

  Visdipsaus ! Heel lekker met gewone toastjes..

  200gr gekookte kabeljauw
  200gr philadelphia ( of iets in die aard)
  200gr dressing (of gewone mayonaise)
  Fijngesneden bieslook

  Gewoon pot op tafel en dippen, of toastjes mee beleggen, Hier altijd een succes !

 15. Vorige week, wegens té lui, té moe en té lui en té moe, maar ’t viel deftig mee:een hoop simpele dadels, pitten of stenen of hoe heten die dingen eruit halen, stukje kaas erin stoppen, schelletje spek errond, vijf minuten in den oven en ’t was lekker begot

 16. Vrouw Holle

  Men neme een diepvriesmaatje (Colruyt), snij dat in kleine blokjes, verstrooi daar ietwat versnipperde sjalot over, enkele korrels fleur de sel, een takje dille, serveer in een klein porceleinen schaaltje met een aperitiefvorkje. Variant erop: ipv sjalot gebruik je versnipperde appel met een drupje citroen.
  Simpeler en lekkerder kan het niet zijn.

 17. Oeh oeh!
  Simple as hell:

  1 koop boursin (smaak naar keuze, i would say bieslook en sjalot) & mini-koninginnenhapjes

  2 steek boursin in koninginnenhapjes (bestrooi met eventueel betje kaas, of spekblokje, of…)

  3 steek in voorverwarmde oven (180°C)

  4 the hard part: wacht tot ze warm zijn

  5 & smikkelsmakkel

 18. Je neemt vellen bladerdeeg (minstens 2) en je legt die open. Je smeert paté op (mag goedkope zijn) één vel en daarna een dun laagje mosterd. Leg het andere vel erop. Snij in reepjes van 2 cm (met een pizzarollertje bijvoorbeeld). Je pakt een reepje en rolt het op zodat je een “twist” krijgt. Op een bakvel leggen en insmeren met losgeklopt ei. Een klein beetje verse parmezaan erover raspen, in de oven afbakken en klaar is kees!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>