geslachtelijke verbondenheid my ass

manvrouw.jpgIk weet niet hoe dat bij u zit, maar ik snap het hele spelletje “meisjes tegen de jongens” dat nogal wat mensen op deze aardkloot gedurende heel hun bestaan lijken te spelen nog steeds niet. Besefte ik toen ik net weer een hoop geslachtsgenoten lid zag worden van facebookgroepen als “God maakte eerst de man, en toen had hij een beter idee!”, of “Vrouwen hebben altijd gelijk, ook als ze niet gelijk hebben.”

Nooit goed gesnapt dat vrouwen voor een quizkandidaat supporteren omdat ze een vrouw is, eerder dan omdat ze over andere coole quizeigenschappen als (ik zeg maar wat…) een geweldige algemene kennis beschikt. Neens, ze moet godverdomme winnen, want zij heeft een vagina, en wij ook. Vrouwen steunen vrouwen, hip hoi!

Om het niet eens te hebben over het aantal vrouwen van diverse pluimage dat mij op verschillende werkplekken bijna door de grond heeft doen gaan van plaatsvervangende schaamte omdat ze zelfs in een professionele omgeving vinden dat er een soort vrouwen-tegen-de-mannen-spelletje moet gespeeld worden, met tenenkrullende onprofessionele en ja, ik durf het zeggen, ronduit debiele opmerkingen op ongepaste momenten tot gevolg. *cringe*

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik voel mij helemaal niet speciaal verbonden met mensen die hetzelfde geslacht hebben als ik. Ik heb niet het gevoel tot een speciaal aangenaam clubje te behoren, op basis van het feit dat ik vrouw ben. En ik vind ook helemaal niet dat ik op een vrouw moet stemmen in het kotje, zoals nogal wat anderen dat wel vinden. Ik stem gewoon voor de goeie, ik. En dat is wat mij betreft nogal dikwijls een man. MET EEN PENIS. Als ik vrouwen zoveel leuker vond dan mannen was ik wel lesbisch geworden, denk ik dan.

Is dat erg, eigenlijk? :(

Reacties

 1. Bwah, ik ben eigenlijk wel een vrouwenmens.
  Ik vertoef gewoon graag tussen vrouwen en ik stem liever op een vrouw dan op een man (ik moet er natuurlijk wel achter staan)
  Leve de vrouwen, wat chauvinisme op dat vlak kan gene kwaad (daar is nog nooit iemand van doodgedaan) ;-)

 2. Ik volg je wel. Al bevind ik me meestal wel liever tussen vrouwen dan tussen mannen. Maar ik ga niet voor een vrouw supporteren of stemmen puur en alleen omdat ze een vrouw is.

 3. Karolien

  In principe ben ik het helemaal met je eens. Maar toen ik dit weekend bij de garage stond en totaal geen idee had waarover die garagist sprak, heb ik mijn lidmaatschap van de vrouwenclub toch schaamteloos aangewend om mijn onwetendheid te verklaren…
  Het is niet mooi, ik weet het, maar een vrouw in het nauw maakt soms rare sprongen…

 4. Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben trouwens sowiso een mannenmens.
  Mannen zijn voor mij gewoon veel aangenamer om mee op te trekken dan vrouwen. Volgens mij komt dat doordat op het werk constant met 16 vrouwen optrek. In mijn vrije tijd wil ik dat gekakkel niet meer. Ik ben trouwens een enorme voorstander van evenwaardigheid. Dus geen stomme man vrouw spelletjes voor mij.

 5. Ik ben niet voor die stomme man-vrouwspelletjes waar jij het zo van op je heupen krijgt, maar voor de rest heb ik wel absoluut dezelfde mening als Annelyse. Een beetje chauvisme kan geen kwaad, vrouwen moeten zo al dikwijls genoeg toegeven of het onderspit delven, gewoon omdat ze vrouw zijn.

 6. @Marleen: Niet kriepen dat vrouwen altijd het onderspit delven. Dat is niet zo. Kijk naar mijn leaf :)

  Doe gewoon een beetje beter je best.

 7. Carolien

  Ik ben het helemaal met je eens, ik heb dat zelf ook nooit begrepen. Ben blij dat ik het eens hoor van een ander :-)

 8. @ Youri: Ik kriep niet (wat is dat overigens?); ik had niet over mijzelf; ik vind ook dat jouw leaf rockt; ik doe al mijn best.
  Ik hoop dat dat laatste maar om te lachen was?

 9. bibi

  “…Als ik vrouwen zoveel leuker vond dan mannen was ik wel lesbisch geworden, denk ik dan… ”
  dat slaat natuurlijk nergens op.
  alsof die ‘so-called-domme-vrouwengroepjes-van-je’ dit doen omwille van hun sexuele geaardheid?
  wat een rare redenering. alle lesbiennes zullen wel supporteren voor linda de win ook zeker?
  vind wel, net als jij, dat een man een penis moet hebben, ahja.

 10. Ik denk er exact hetzelfde over. Als vrouwen échte gelijkwaardigheid willen zullen we elkaar (zowel mannen als vrouwen) ook op die manier moeten behandelen, dus het soort-zoekt-soort voortrekken hoeft voor mij echt niet (en dat slaat op beide sexen, want ook mannen onder elkaar hebben vaak de grootste cliché’s klaar over vrouwen). Ook bijvoorbeeld een quota van zoveel procent vrouwen in de politiek vind ik dikke zever. Neem gewoon mensen aan die goed zijn, ongeacht kleurtje, religieuze overtuiging of sexe, en dan beslissen wij wel op wie we willen stemmen.

  @ Youri: Ik hoop ook dat dat laatste maar om te lachen was, want anders was het nogal een gemene opmerking. Ik ken vrouwen die zeer zeker hun best doen maar nog steeds niet evenveel betaald krijgen als hun collega’s. Het is niet omdat er sommigen de cirkel doorbreken dat alle vrouwen dit kunnen.

  @ bibi: way to go om het even volledig letterlijk op te pakken. TIS EEN LOLLEKE :-/

 11. Ik ga ook niet akkoord met mijn Youri. :)

  Het is wel zo dat vrouwen in bepaalde sectoren minder kansen krijgen dan mannen, jammergenoeg. En dat heeft echt niet altijd met goed of niet goed je best doen te maken.

  Maar ik vind niet dat onszelf groeperen en mannen en vrouwen tot in den treure tegen elkaar uitspelen daarin helpt.

  En sommige dingen die ik zeg zijn minder serieus bedoeld dan andere. Blij dat niet iedereen alles op één toontje leest. ;)

 12. bibi

  och jessie echt? merci, voor de verduidelijking ik was al helemaal opgefokt (:O)
  kom ik eens op voor de gays onder ons en dan heb ik t helemaal misbegrepen, sorry :O(
  lag wel dubbel toen ik t woord penis in de mond nam.
  het is niet erg echt niet ik denk er net zo over (vergat gewoon de hele vraag te beantwoorden)

 13. saskia

  Dus er lopen nog vrouwen rond als ik, die niet constant voor de vrouwen zijn, omda ze vrouw zijn.

  Net als ik hier in het buitenland niet het gezelschap van Belgen opzoek, gewoon omdat we dezelfde nationaliteit hebben. Lijkt mij nogal stom, dat omdat je zelfde nationaliteit hebt, je automatisch goede vriendjes gaat zijn, of omwille van hetzelfde geslacht …

 14. Supersaar

  Sociale verbondenheid is weldegelijk nuttig, in het geval van onderdrukking.
  2 miljard vrouwen samen hebben immers een grotere stem dan een feministe. :)
  Alleen is het jammer dat het de spuigaten uitloopt.

  Ach, het heeft zijn voor- en nadelen.
  Ik heb tijdens mijn studententijd gretig gebruik gemaakt van diepe décolletés.
  En ik krijg er wat van als iemand denkt dat ik geen wasmachine kan aansluiten.

  Mijn credo: zorgen dat je self-sufficient bent. Moet je nooit met de wimpertjes knipperen om iets gedaan te krijgen, maar doe je het gewoon lekker zelluf!

 15. Philip

  “God maakte eerst de man, en toen had hij een beter idee”.

  Ik heb al een paar keer als repliek geschreven:
  “Ja de vrouw,… die er daarna onmiddelijk voor gezorgd heeft dat we uit het aards paradijs gesmeten zijn”.

  Van die man vs vrouw toestanden kan ik ook nogal pissig worden. Of wat dacht je van deze,… “Behind every bitch there’s a man who made her that way”. Hoe kortzichtig kan je zijn!?

  Maar ik moet eerlijk zijn, globaal gezien kom ik beter overeen met vrouwen dan met mannen. Ik heb het dan ook totaal niet voor dat macho gedoe en ik ken zero van auto’s en sport. Wat ik wel soms doe is eens op kroegentocht gaan, en dat doe ik dan wel liefst met enkel mannen.

  Er bestaan superveel stereotiepen over mannen en vrouwen, maar gelukkig kloppen ze meer niet dan wel.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>