Toon me je koelkast en ik zal zeggen wie je bent

smeg-striped-fridge.jpgGezien bij Bits & Bytes, en leutig bevonden: het koelkaststokje.

Het idee is simpel als bonjour: plaats een foto van je koelkast online, want koelkasten zeggen veel over mensen.

Ziehier, die van ons:

koelkast.jpg

(de iets grotere versie, met notes, staat hier. )

Wat deze foto zegt over ons:

* dat wij een godsgruwelijk lelijke keukenvloer hebben, en dat dat ineens ook nog eens één van de betere delen van onze keuken is.

* dat onze frigo veel te klein en basic is, en ik niet kan wachten tot hij kapot gaat en ik eindelijk eens een mastodont van een Amerikaanse frigo kan kopen, waarin ik potjes met versgesneden groentjes en andere dingen kwijt kan voor momenten in de week waarin het rap moet gaan.

* voor de rest: veel sausjes (voor Youri), platte kaas (wegens dat wij op ons eten letten sinds een paar weken en ik AL DRIE KILO VERMAGERD BEN SINDS DEZE RAMPZALIGE DAG!!!), zoetzure augurken en ansjovis (mijn nieuwe verslaving), een doos witte wijn (een iets oudere verslaving), veel cola light, potjes met dingen als olijven en salsa verde en andere hippigheden, en bakken vol verse groentjes die hopelijk niet verslensd in de vuilnisbak zullen belanden. Oe, en goede boter. Altijd goede boter gebruiken, kinders!

Toon eens die van jullie, kom.

Reacties

 1. Hurray for plattekaas met aardbei! Ik weet niet of het die van de Colruyt of van Delhaize zijn, want die pottekes trekken immens op mekaar. Maar ze zijn even overheerlijk, dat wel :-)

 2. @ Hooch: Youri is daar compleet zot van, van Joppiesaus. :)

  @Freaq: van de Delhaize, waar ze van het huismerk ook platte kaas met kersen verkopen. Ook geweldig lekker. (y)

 3. marraintje

  Oei….ik toon voor het ogenblik liever de inhoud van mijn ijskast niet…..in de mijne is de inhoud niet zo “ordelijk” geschikt als bij jullie…(te veel verschillende goestingen hier thuis!)

 4. Zó ordentelijk!
  Wij hebben ook nog zo’n klein exemplaar (oud-kotmateriaal), handig met twee volwassenen en twee koters, not…
  Ik wacht op een nieuw huis met grotere keuken om den Amerikaan binnen te halen.
  Enneuh…zoetzure augurken en ansjovis…? Euheuh ;)

 5. @marraintje en Isabel: hij ziet er ook alleen zo ordelijk uit als hij net bijgevuld is en we alle minder appetijtelijke dingen hebben weggegooid. ;)

  En neen, ik denk echt niet dat ik zwanger ben. Maar het is wel opvallend dat ik in een paar weken tijd geswitcht ben van zin in zoet naar zin in zuur. :/

  @E: en ze zijn nog lekker ook. Gewoon dat bakje zeven minuten in de microgolf, en klaar. Voor als het rap moet gaan en ik geen zin heb in schillen. (y)

 6. Eum, ik durf momenteel geen foto op het net zetten! Model is er eentje zoals die van jullie, bovenste laagje volgepropt met allerhande bokaaltjes, zoals pesto in alle kleurtjes, mosterd, exotische mangopickles, pikant maar o zo lekker! Over de rest verdeeld, vegetarische pastasalade, hamsalade, kaas , charcuterie, melk, karnemelk soyamelk, magere yoghurt , hier en daar een potteke waar misschien haar opstaat, morgen als de schilder weg is beloof ik ten stelligste om die frigo eens onder handen te pakken!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>