En toen zei lilith ineens “klompen gehakt” op de radio

klompengehakt.jpgVandaag was ik plotsklaps op de radio. Bij Siska Schoeters, op Studio Brussel. Als niet vlees-etende mensch die het eens allemaal mocht komen uitleggen. Vandaag was ik vlak na het interview even oprecht bang dat ik had geklonken als een vegetariër die vindt dat heel de wereld moet stoppen met vlees eten. Wat niet waar is. Het zou evenwel cool zijn. Even overwoog ik om de vlucht te nemen naar Frans-Polynesië, weg van alle carnivoren die zouden vinden dat ik een gigantisch stomme vegetarische seute ben. Maar ik zag er net op het laatste moment van af.

Vandaag bestookten Siska Schoeters en ik elkaar aan de telefoon met “Ik ben zo hard fan van u!” uitingen, want Siska, die leest mijn blog. En ik, ik weet kik al die tijd van niks! En dan denk ik: wie leest er dan nog wel allemaal mijn blogue? Le prince Laurent? Jean-Michel Saive? Yolanthe Cabau Van Kasbergen?!

Zodus.

Zwaait keer allemaal naar Siska. En naar Lindeken Merckpoel, die hier ook soms uithangt en vandaag vond dat mijn stem helemaal anders klinkt dan in haar allerstoutste dromen.

Het stukje over Dieren Eten is hier te beluisteren, trouwens.


Dat u ook eens weet of mijn stem klinkt als in uw allerstoutste dromen.
OP NATIONALE RADIO!!
ALS IK KLOMPEN GEHAKT ZEG. :aah:

Reacties

 1. Jij ongelooflijke superster! ;-) Doe je goed!
  Hmm… zou er een manier zijn om gewoon iedereen dat boek te laten lezen?

 2. Ik kon mij echt niet concentreren op dat interview omdat ik veel te veel zat voor te stellen wat er in de auto van de ‘recorder’ aan het gebeuren was, eerlijk gezegd. Ik hoorde twee straten indraaien en vooral veel kussen. Of restjes vlees van tussen tanden zuigen, of zoiets.

  Maar ik hoorde amper West-Vlaams, sterk!

 3. Maar als iemand zegt dat je vegetarisch bent moet je als vegetariër toch heel hard roepen dat je een vegtariër bent en niet vegetarisch? ;-)
  Je bent echt een keiharde BV.

 4. Allee jong, gij klinkt zo volwassen! Zo vrouwelijk Libelle-achtig, en dat voor een Story-girl! Ik had lik echt verwacht dat gij zo’n lieve giechelstem had. :-o

 5. eklih

  Daarstraks live in de auto gehoord en arghhhh ik wil zo graag dat boek lezen, maar ook weer niet.
  dus ik doe het lekker niet!

  Ja wie weet wie wij allemaal zijn!

 6. jessie

  Oh god, dit is raaaaaaaaaaaaaaaar!! Ik wist helemaal niet dat ik “een stem” voor u had, maar nu ik dit hoor besef ik dat het kei hard wél zo is/was!! Helemaal (!) anders dan je in mijn hoofd klonk

 7. Maar hoe keewl is dat niet zeg !!
  Als Siska mij ook ne keer wilt ondervragen, over pakweg het carnavalsfeest van mijn kleine op school , of iets anders blogs-gewijs, allé, ge weet nooit dat dat van pas komt hé, dan ben ik altijd bereikbaar ! :-))
  Maar of ik even goed dat West-Vlaams zou kunnen verstoppen, dat weet ik gelijk nog niet. Goed bezig jong !

 8. Karolien

  Allé, intussen al bij Siska, Tom Lenaerts én Erik Van Looy uitgenodigd! Goed bezig!
  Enneuh… zou dat Libelle-achtige dan van de andere kant van de gang zijn komen overwaaien? :-)

 9. kelly, ge klinkt precies zoals ik mij had voorgesteld!
  maar dat kan ook komen omdat ik uw stemme ken, natuurlijk.

  En wat betreft dat West-Vlaams: ik vind dat ge meer hoort dat ge in gent hebt gestudeerd dan dat ge west-vlaams zijt. misschien dat ge daar minder op let?

 10. Mijn eerste gedacht was: “Allez die is echt! En die heeft ook een stem en al!”. Zo zotjes eigenlijk.

  En ge hoort het niet eens meer dat je van de Westvloanders komt :/

  En leest Tomas hier ook? Raaaawww!

 11. “Vrouwelijk Libelle-achtig” was inderdaad niet direct het stemgeluid waarvoor ik had gekozen als ik had kunnen kiezen. Maar ik zit er dus blijkbaar wel mee. :aah:

  @Ilse: dat klopt wel, van dat in Gent gestudeerd hebben en dat dat nog altijd doorschemert. Ik ben al lang content dat er na twee jaar in Antwerpen werken nog geen Antwerpse klanken bijgekomen zijn. Dat zou pas foute dingen opleveren.

  En veur de rest: merci voor de complimenten en sorry voor de doorprikte ballonnekes. ;)

 12. Ik wist dat Siska uw blog las, want ze had hem in haar favoriete website-lijstje op de site van stubru gezet. En zo heb ik jouw blog ontdekt! Waarvoor dank. Zowel aan jou, voor de schitterende blog, en aan Siska, voor de tip :)

 13. Wooow, gij hebt bekende lezers! Graaf.
  En je stem, tgo ik had daar eigenlijk niet bij nagedacht hoe je zou klinken maar toch, schoon stem.

 14. Le Prince

  Ik vond ‘Keppenkweeekerijen’ toch behoorlijk Westfluuts klinken, maar als Limburger kan ik daar moeilijk over oordelen natuurlijk.

 15. Ge klinkt vooral héél erg volwassen vind ik :-). In vergelijking met mijn piepstemmeken toch, en we zijn even oud :s Maar dat dacht ik vorig jaar al eens… Was jij dan al eens niet voor het 1 of ander of stubru? ‘kWeetnietmeervoorwat.

 16. Ik heb dat live gehoord! En in mijn hoofd klonk uw stem ook volledig anders, maar het was niet dat het een enorme tegenvaller was hoor :) Ik vond dat trouwens een cool gesprek hoor, je kwam niet over als een fanatiekeling imo.

 17. Ik kom er nu pas aan toe om je radio-optreden te beluisteren, en je klinkt vooral geestig en gezellig! Interessant interview ook, maar ik heb nu wel heel veel zin in spaghetti bolognese, al dan niet met klompen gehakt… Misschien best ook het boek eens lezen.

 18. liza

  Ik had verwacht dat je veel meer als ‘van de andere kant van ’t land’ zou klinken. Maar je klonk behoorlijk beschaafd. :-) Netjes. :-)

 19. Caroline

  I love Siska 2
  Allez, en Linde enzo die komen hier ook allemaal, grappig… en idd je klonk ook héél anders in mijn hoofd :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>