uh-oh, nostalgialilith gets her nerd on

icq.jpgMichel doet van nostalgische post, en in de comments van die nostalgische post doet mijn collega Maartje van nostalgische linkvernoeming. Betreffende bluemountain.com, meerbepaald! Het komt ineens allemaal terug! De magie van e-cards versturen vanuit de mediatheek van de hogeschool! Zonder postzegels! EN WERKELIJK POKKETRAAG!

Het deed me ineens denken aan de tijd dat ik nog dingen opzocht via altavista.com en askjeeves.com. Of mijn eigen lelijke websites maakte op angelfire.com of geocities. Met frontpage! En checkte of het wel goed marcheerde op Netscape. En heelder dagen chatte met complete vreemdelingen op mIRC en ICQ. (uh-oh!) Dat ik altijd eerst het nieuws las op planetinternet.be, en er ooit zelfs stage liep. En samenwerkte met de hastn van de Spelletjesgarnaal!

De jaren dat het leek alsof Napster voor eeuwig en altijd zou blijven bestaan. De tijd dat ik meer dan vijftienduizend posts had op het forum van JIMtv. En op wekelijkse basis naar ontplofte lijken staarde op rotten.com. De tijd dat telenet nog Pandora was.

Het komt nooit meer terug, jongens. NOOIS! :(

Reacties

 1. Waar is den tijd zeg, ik ken begot zelfs nog mijn ICQ nummer vanbuiten! (à propos meerbepaald 26622786)

  Toen hadden we in’t begin zelfs nog een internetabonnement bij Ping van 10 uur per maand, en dat geraakte niet op :-)

 2. Lynn

  Pok-pok-pok…… uh-oh!
  De tijd dat je op een link klikte en ondertussen iets anders kon gaan doen!
  De tijd dat ik mijn papa moest overtuigen dat e-mail écht niets extra kostte!
  En bluemountain.com, dat WAS mijn internet.
  En godganse dagen Neopets spelen. Jaja.

 3. de Baas

  Ts ts ts, dat is allemaal pas gisteren gebeurd. De waargeworden toekomst voor mij was een elektrische typemachine die ACHT LETTERS ACHTERUIT kon corrigeren door met een witte typelint over de zwarte letters te rammen! Dàt was nooitgezien futurisme.
  Zal ik meer zeggen? Opeens een bakske naast onze televisie waarop we een knop konden draaien om van posten te verzetten, wow! En daarna, het einde van elke evolutie, het moment waar NIETS MEER uitgevonden kon worden, nooit vanzelevens meer: de AFSTANDSBEDIENING!

 4. de baas

  Ik voel me opeens mottig want ik heb nog stencils staan draaien toen we in de verste verten niet konden vermoeden dat ooit zoiets als een FOTOKOPIEERAPPARAAT zou uitgevonden worden.
  Ik heb nog proberen uit te vogelen hoe het kon dat een antwoordapparaat vanzelf kon aanspringen zonder dat iemand een knop indrukte.
  Ik heb nog uitleg gekregen over de werking van een faxtoestel.
  Ik heb nog gewerkt met een telexmachine om reservaties in een hotel aan te nemen en IK ZAT TOEN AL AAN DE UNIEF!
  Ik heb nog mensen weten layouten met rode tape en plastic.
  Mijn baas heeft mij ooit nog verteld dat computers nooit zouden doorbreken.
  Een andere baas heeft mij ooit nog verteld dat OOIT bijna IEDEREEN een gsm ging hebben en ik heb hem uitgelachen.
  Ik heb nog gesurft met de allereerste surfplanken die ingevoerd werden. UIT AMERIKA!
  Pff, ik ben depressief nu.

 5. Als jij je nickname al met een kleine b begint te schrijven dan moet het inderdaad erg zijn. ;)

  Als het een troost kan zijn: in het dorpje V. hebben wij ook jaren gewerkt met een grote bak op de tv met bruine knoppen waarmee je de posten moest verzetten.

  En ik ga nooit van mijn leven de intrede van de sms vergeten. Heel de avond gesmst met iemand die ik eigenlijk helemaal niet tof vond, omdat die toevallig én een gsm had, én hetzelfde netwerk had als ik. Good times.

 6. Isabel

  Goh mo vint toch :-) We worden oud…
  Die bakken met bruine knoppen op TV hadden we ook, leren typen op ouderwetse typmachine ( die nog niet kon corrigeren), piepende modems en ICQ.. 10 jaar geleden ventje leren kennen op ICQ en nog altijd vlinders in de buik… Waar is de tijd naartoe….
  Binnen 10 jaar lezen we hier terug ( kzou zeggen blijven schrijven !!) en zeggen we weer, goh waar is den tijd …

 7. Vrouw Holle

  Dat waren nog eens tijden. Wie vindt er een terug-in-de-tijd-machine uit?

 8. ellen

  Je vergeet het smsen via internet :) En inderdaad, die inbellende modem… je kon gerust nog even wat te drinken pakken!

 9. Een collega heeft dat uh-oh-muziekje op zijn gsm voor een sms, en ik kijk nog steeds élke keer enthousiast op mijn scherm in de waan dat er iets te doen is op ICQ. Good times.

  En op IRC durfde ik niet, omdat ik gehoord had dat daar kinderlokkers zaten enzo :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>