Ook lilith deed haar communie

communie.jpgEr wareert een stokje door blogland. Te zien aan hoe vaak het mij al is toegegooid de laatste dagen (*telt op vingers* Nul keer, meerbepaald) is mijn populariteit in blogland tanende, maar dat laat ik niet aan mijn hartje komen. Dan inviteer ik mezelf wel op het feestje!

Ik weet dat ik ooit mijn eerste communie heb gedaan, en dat daar ook een kaartje bij hoorde waarop ik in mijn kindergeschriftje “Herinnering aan mijn grote dag, Vlamertinge, de zoveelsten mei van 1987” had geschreven, maar dat kaartje blijkt op dit eigenste moment onvindbaar.

Gelukkig is er wel nog fotografisch bewijs van het feit dat ik boelkloedig de kop van het traditionele ijslam heb gesneden, waarna ik verlegen mocht ruiken aan een blad dat mijn kleine broer onder mijn neus hield. De precieze context van dit schone tafereeltje ontgaat mij volledig, maar neemt wel enigszins de aandacht weg van het vreselijke bloemenkleedje waarin ik mijn grote dag mocht beleven.

ijslam.jpg

Al doet de trotse blik van mijn tante F. vermoeden dat kleedjes die eruit zien alsof er net een pastelclown op heeft gekotst in die tijd gewoon supermegakoddig gevonden werden.

Voor de rest had ik een betrekkelijk normale jeugd, waarin al eens wild carnaval werd gevierd voor de gordijnen in onze woonkamer. Het feestje eindigde immer met overgeven in de kamerplant, dat kan ik jullie wel vertellen!

carnaval.jpg

Denken wij ook allen terug aan de tijd waarin de combinatie lichtblauw met paars nog helemaal niet zo strafbaar was als nu, en mijn benen drie keer bruiner waren dan ze daarna ooit nog geweest zijn.

siblingst.jpg

Om deze prachtige trip door memory lane af te sluiten: ikzelve, mijn ouders en mijn kersvers broertje, in een zetel in ons eighties appartement in Duitsland, alwaar wij woonden. Ik had toen al door dat in de lens kijken als er een foto van je genomen wordt helemaal the next big thing was. Dode beesten laten slingeren op de platendraaier zou echter dra en jammergenoeg een stille dood sterven, qua interieurdecoratietrend.

interieur.jpg

En nu wil ik de communiefoto’s zien van Michel, sunnymoon en kruimels, graag!

Reacties

  1. Zo’n stokje laat ik maar al te graag passeren… Ik zag er vreselijk uit toen! :-o (en volgens mij bestaan er geen foto’s van!)

  2. En ik maar stillekes in een hoekje hopen dat deze voorbij zou waaien.
    Enfin dat wordt een date met oude fotoboeken en de scanner. Hiephoi.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>