Beats me

zonsondergang.jpgDat lopen. Hoe het de ene keer het allerergste is dat je kan overkomen, en het de andere keer voelt alsof de hemel je op een bordje wordt aangereikt in de vorm van superlichte benen en een zonsondergang die speciaal voor jou georganiseerd lijkt.

Soms is het van moeten en zo hard niet willen, en soms zo hard willen en jammergenoeg niet kunnen. Er voor de rest van mijn leven mee willen kappen versus beginnen dromen van de ten miles van Antwerpen, allemaal op één week tijd.

De onvoorspelbaarheid ook. Twee keer het gevoel hebben dat je vanaf nu alleen maar fantastische loopjes zal ervaren voor de rest van je aardse bestaan, en dan de derde keer na drie minuten bijna sterven langs het water met je kuiten van karton.

Dat je nooit zeker bent. Omdat het vaak keihard tegenvalt als je een makkie verwacht, en alles dikwijls dertig keer beter gaat als je vreselijke dingen had gevreesd. Van pijn naar gelukzaligheid en terug, maar echt elke keer bij thuiskomst vinden dat het de allerbeste beslissing was die je kon nemen: om die veel te dure loopschoenen aan te doen en te vertrekken.

En hoe ge dat precies niet kunt uitleggen aan iemand die het niet kent, dat gevoel.

Reacties

 1. Versta precies wat je bedoelt. Nog 2 lesjes en ik ben klaar met m’n ‘Start to run’. Hopelijk vallen ze mee.

 2. Ik begin er morgen ook weer aan, aan de Start To Run. Niet dat ik ernaar uitkijk ofzo, hoor. Je beschrijft dat weer mooi.

 3. Karen

  zoooo herkenbaar! Start to run heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar nu loop ik redelijk vlotjes 5km!

 4. Ellen

  Ik dacht da’k moest overgeven nadat ik de eerste keer 3 minuten had gelopen… Nu, bijna 2 jaar later heb ik al 2 keer de 10 miles van Antwerpen gelopen (gefinish’ed boven de twee uur – het gaat om de eer) en kan ik bijna niet meer zonder (alhoewel ik de laatste 10 dagen in een loopdip zit) Volhouden dus!

 5. Caroline

  loopgevoelens exact verwoord…
  Marathon van A’pen gelopen, maar de week erna kan elke halve km er 1 te veel zijn…
  En ja hoor, alles begint bij Start to run :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>