Vier jaar, in twee dolle voor en na’s

4.jpgVier jaar. Zo lang wonen wij vandaag in onze crib.

Dat wil zeggen dat ik vandaag exact vier jaar en vijf dagen geleden mijn maagverkleining kreeg. (toch een gemak qua dingen onthouden, zo’n weblog. Ik kan dat iedereen aanraden.)

Na vier jaar kan ik kort zijn: alles gaat nog altijd heel goed. Ik kan nog altijd geen enorme hoeveelheden eten, maar dat stoort me zelden of nooit. Ik kan nog altijd geen bak frieten of een stuk taart eten zonder zo mottig te worden als een aap, maar af en toen drie frieten of een half stukje taart lukken perfect. Ik weeg nu 52 kilogram minder dan vier jaar geleden, wat eigenlijk feitelijk niet minder is dan een gigantesk succes. Ik vergeet dat soms eens, hoe fantastisch dat allemaal is.

Ik ging in die vier jaar van kledingmaat 52-44 naar 40-42.
Dat wil zeggen van winkels voor hele grote maten naar heel normale winkels.
Ik eet op dit moment gezonder dan ooit, en ik loop. IK LOOP, met mijn benen!
Ik heb zelfs plannen om te beginnen zwemmen. Ik, die jaren in grote bogen rond zwembaden heb gelopen omdat ik bang was voor aangespoelde walvis-opmerkingen en mezelf moeten vertonen in badpak op plaatsen waar andere mensen komen. Ik heb een zwembril gekocht. I KNOW.

Even voor de lol, twee voren en na’s. Eén van de crib, één van mezelf.

crib2006.jpg

De crib, in de bijzonder donkere en koude winter van 2006.

crib2010.jpg

De crib, op een gemiddelde zondagnamiddag in 2010.

2006.jpg

Ik in 2006, met het enige t-shirt waarvan ik het bijzonder jammer vind dat het ondertussen alleen nog maar kan dienen als tent voor een middelgroot gezin.

na2010.jpg

Ik een week of twee geleden, duidelijk nog steeds niet vies van koekjesdeeg.

Aan beiden nog werk, maar toch: ferm content, al bij al.

Reacties

 1. op naar de volgende 4 !
  maar zoveel werk zou ik niet meer in het afvallen steken ze… want dan zien we u misschien niet meer staan.
  De Crib ziet er mij toch al zeeeer behoorlijk uit!

 2. Om in de blogsfeer te blijven: Ik zou die foto van de crib op mijn blog plaatsen onder de titel ‘mooiheid’ met als bijschrift ‘dit huis, ik wil er wonen, nu!’

 3. Merci voor alle lieve woorden. :)

  De crib is echt nog heel onaf, hoor. Als in deuren die niet meer dicht kunnen, een gebrek aan verlichting, er moet nog geverfd worden overal, er ligt nog geen vloer in de gang, enz, enz…

  Maar ach, er is verwarming en elektriciteit. En dat alleen al rockt. :)

 4. ingrid

  Amai, je ziet er superstrak en fantastisch uit. Ik ken maar weinig mensen die zo’n mooi resultaat behaald hebben na een maagverkleining !

 5. Pieterjan

  Om het met een gevleugelde West-Vlaamse uitdrukking te zeggen: “mo how zeg!”

 6. @Ingrid: superstrak is veel gezegd als je weet dat ik nog altijd een BMI heb van 29, en dat 30 obesitas betekent. ;)

  Maar als het er al zo uitziet op bepaalde foto’s ben ik al lang content. ;)

 7. Caroline

  We hebben dezelfde mat :)
  Voor de rest kan ik nog veel leren van u mooie, want steeds originele en kleurrijke smaak in design, housing, kleren, taal!
  Gij zijt een goeke x

 8. Jeezes! Wat een make-over! Ik kamp ook met overgewicht maar zou het niet aandurven om een maagring te laten plaatsen om gezondheidsredenen! Maar echt Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw! En dat huis lijkt verduiveld veel op het huis waar ik ooit in Dikkebus woonde! Raar om te zien! Alleen was het averechts, wij bij jou het salon staat stond onze eetplaats. Groetjes

 9. Sabine

  Hey Kelly,

  Ben blij om te lezen dat het zo goed met je gaat. 52 kilo … amai! Ik ben nu 6 maanden geopereerd en ben er 30 kwijt. Wat een verschil in leven! Ook ik ben jammergenoeg misselijk na 4 frietjes of 1/4 stukje taart. Maar die verloren kilo’s maken dat weer goed. Ik voel me zoveel beter!

  En ik moet zeggen dat jouw blog mij gedeeltelijk over de streep getrokken heeft om de operatie te laten doorgaan. Dankjewel!

  Groetjes,
  Sabine

 10. Wij zijn met 4 lekker dicht naast jou aan een tafel komen zitten. Zodat jij bijna niet meer weg kon. Ik was de zwaar gebrilde. Freaky hé ;-)

 11. @Miss Puntkomma: ik heb jou gezien! Ik dacht zelfs: wat heeft dat meisje een leuke bril aan. :)

  Hoe grappig, en ik mij maar van geen kwaad bewust zijn en alles.

 12. Gettie

  16 maart 2013 and coming closer into the future.

  You did it Lilith, you really did it, and all by yourself, your body and your crib. Congrats.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>