Dingen die ik nog moest vertellen over Amsterdam

SensationWhite.jpg* Amsterdam is een superfijne stad. Maar echt. Vol kleine winkeltjes, en toffe kroegetjes, en zatte Duitsers en Hollanders die met vlaggen door de winkelstraten lopen en oerkreten roepen waar geen touw aan vast te knopen valt. Al kan dat ook te maken hebben gehad met het WK, eigenlijk.

* Nederlanders zijn vriendelijker dan chinezen. Ontdekten wij toen we iets gingen eten in een gigantisch chinees restaurant op een boot, en zo maar even op de vingers werden getikt door een miniatuurchineesje dat het niet kon hebben dat wij wel vier (VIER!) minuten te laat waren. Het lef.

* Ook compleet geweldig: ineens op zaterdagavond aan Amsterdam Centraal beseffen dat iedereen rond je eruit ziet als een vanilleijsje. En dan doorkrijgen dat er die avond iets te doen is als de Sensation White Party. Waarop je dan maar de komende twee uur doorbrengt in de hal van je hotel, chips etend en tihihiënd naar witte mensen wijzend door het raampje.

white.jpg

* Ook naar gewezen: de Goodyear Blimp!!! :aah: (vanuit een bootje op de grachten gefotografeerd, zowaar)

blimp.jpg

* en in de categorie: dingen waarvan ik veel zwaarder onder de indruk was dan ik ooit had kunnen denken: het Anne Frank Huis. Echt heel heel heel indrukwekkend, vonden mijn geliefde en ikzelf.

anne.jpg

Ook indrukwekkend: de file aan het Anne Frank Huis, die wij wisten te omzeilen dankzij de fantastische tip van collega S., die me wist te vertellen dat je ook kaartjes online kan bestellen, zodat je gewoon door mag lopen. Thanks again, collega S.!

Anyway: het is beslist. Wij gaan dra nog eens terug, wegens eigenlijk niet eens zo superver rijden en toch vakantie. Bedankt, holland.com, bedankt!

Reacties

  1. Ik was eerst ook zwaaaaar onder de indruk van t Anne Frank huis, tot ik de kleine lettertjes op alle (letterlijk ALLE) glazen informatiebordjes begon te lezen: ‘dit is een replica’. Het oude behang met vergeelde foto’s, de verroeste gootsteen, zélfs het mooi tentoongestelde dagboek: allemaal nep. Behalve die secret doorway aka boekenkast, dat is t enige wat authentiek is.

    Totally broke my heart =(
    (Hoewel de filmpjes enzo op zolder het wel weer een beetje goed maakten).

    Maar Amsterdam is inderdaad fijn, fijner, fijnst!

  2. Hey Lilith! Wat een spannend leven heb jij als ik het met het mijne vergelijk dat er sinds een paar maanden uit bestaat me zoveel mogelijk keer per dag uit mijn zetel strompelen en toch iets nuttigs probeer te doen! Weg is de hyper-door het leven-razende madam die wel tien dingen tegelijk kon en heel de wereld aankon! Nu ja ondertussen kan ik toch wat blogjes lezen en zelf schrijven en dat maakt het allemaal toch een beetje goed!
    groetjes

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>