lilith loopt een processie van Echternach

echternach.jpgDe eerste keer dat ik mijn loopschoenen aantrok om te gaan doodvallen met Evy Gruyaert langs de vaart was ergens in 2007. Toen liep ik vooral om even weg te zijn van de dagen vol chemotherapie en gesprekken over morfinepleisters, en ik was al lang blij als ik er eens in slaagde om drie minuten te lopen zonder voortijdig mijn handdoek in de ring te gooien.

En toen gebeurde wat gebeurde, en stierf mijn moeder, en gaf ik op. En toen herbegon ik weer. En gaf ik toch weer op. En toen kocht ik samen met mijn leaf dure loopschoenen in Berlijn, en zo’n Nike+-trackertje. Ik liep weer. Tot ik in het ziekenhuis belandde en zes weken bijna niet kon stappen, laat staan lopen. En toen herbegon ik weer. Van zo goed als nul. Tot ik weer in het ziekenhuis lag. Weer een serieus stuk naar af.

En toch, maat. Ik loop al meer dan drie jaar, op die manier. En ik blijf lopen. Neen, ik ben geen talent, en neen, ik ben niet sneller dan de gemiddelde grootmoeder op weg naar de markt, maar ik denk niet dat ik me al ooit zo lang en hardnekkig heb vastgebeten in iets waar ik eigenlijk feitelijk volgens mij niet eens voor gemaakt ben. Hell, ik heb nog steeds niet veel verder gelopen dan een kilometer of vijf, en toch heb ik het nog altijd niet opgegeven.

“Vijf kilometer, bahahahaaaa!”, hoor ik de echte lopers en Tom Waesen die mijn blog lezen roepen, en ze hebben vast gelijk. Natuurlijk hebben ze gelijk. Maar voor een lege fakke als ik is 5 kilometer lopen nog altijd alleen maar ongelooflijk ongelooflijk.

En ver, dat ook.

Reacties

 1. jaxx

  chapeau! Ik hou het niet eens drie minuten aan een stuk vol, ben dan maar overgestapt naar start to jump. Zonder Evy

 2. Caroline

  Serieus Lilith, lopen is lopen, of het nu 42en of 5 of minder km is… Je doet het toch maar hé, telkens weer; trek ik mijn kleren aan of niet, ga ik of niet, zou ik niet liever gewoon op een terrasje zitten of een beetje tv kijken of een beetje lezen… Maar nee, je gaat, dus, je loopt! X

 3. Michael

  Respect! Je loopt misschien niet snel, maar al diegene die in hun zetel blijven zitten zijn nog trager HA. (btw gebruik je dat Nike+ spulletje nog?)

 4. Goed zo. Ik wéét wat een moeite het kost om die 5 km te lopen, en dat is verdomme ver. Als ik in de auto lange afstanden rijd, dan verbaas ik mij er nog steeds over hoe vér zo vijf kilometer wel is!

 5. Applaus! Ik kan alleen van 5 km dromen hoor! Ben pas bij les 6 van Evy aanbeland. En zelfs dat vind ik al een prestatie.

 6. Lopen is lopen, bij mij verloopt het ook in horten en stoten, maar ik denk telkens: dit heb ik toch ook maar weer gehad van sport. Dus: leve de vijf kilometer!

 7. E.

  Er zijn er ook die vijf kilometer lopen nog altijd associëren met de lessen L.O. Omdat ze na de laatste les de magische woorden spraken: “dit nooit meer”. Dus, wie is er hier ‘een lege fakke’!? :)

 8. Misschien moet je gewoon een andere sportbeoefening vinden die je “leuk” vindt! Het lopen moet geen calvarietocht maken omdat het “in” is om te lopen, hoe hard Evytje dat ook promoot en hoe veel respect ik ook heb voor haar!
  Misschien hou je meer van fitnessen, of muurklimmen of tai chi, steppen , t ja zover rijkt mijn inspiratie wat sporten betreft. Ik ben er niet van ovetuigd dat je perse 5 km moet lopen om als gezond mens bestempeld te worden! Bij sommigen doet het meer kwaad dan goed! Ik hoop dan op zijn minst dat je ontzettend geniet van het lopen! Sommige mensen zijn erder creatief dan sportief en misschien hoor je gewoon bij die eerste soort!
  Een mens kan niet alles willen, niet??
  liefs

 9. marraintje

  echte lopers en Tom Waesen (als die ook een echte loper is) zal je zeker nooit horen zeggen van “bahahaa…5km” want echte sporters kleineren nooit iemand die “het wat minder” doet dan zij maar integendeel moedigen de anderen aan ! Doe voort zolang jij je er goed bijvoelt.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>