Zeven

zeven.jpgZeven jaar. Zo lang is het vandaag geleden dat ik Youri tegen mijn gilet trok in een kokend heet Barcelona.

In die zeven jaar ben ik zeker zeven keer van haarkleur veranderd. Twee keer van echte job, tien keer van opdrachtgever. Ik lag drie keer in het ziekenhuis, hij één keer. (ontstoken appendix, knal op de dag dat we moesten beslissen of we onze crib kochten. Madness) Ik ging van kledingmaat 46 naar maat 52 naar maat 40, op een goede dag. Hij ging van couch potatoe naar iemand die afgelopen weekend vlotjes zeven kilometer en half ging lopen.

In die zeven jaar is er zoveel veranderd, dat ik elke morgen alleen maar geweldig content kan zijn dat hij nog altijd naast mij ligt. In ons nieuw bed. Dat trouwens geen standaardmaat heeft, waardoor onderlakens alleen maar te koop zijn vanaf een WHOPPING 70 euro de beeste. Maar dat is een ander verhaal.

wijlie2003.jpg

Wijlie, in oktober van 2003. Ik vind dat Youri er een pak frisser uitziet dan ik, eigenlijk, maar ach.

Hiep hiep voor ons, bollie, hiep hiep voor ons!

(Ja, ik noem hem bollie. Hoe noemen jullie jullie bollie, eigenlijk?)

Reacties

 1. Awel, proficiat. En ga nu maar niet denken aan die seven year itch (of is dat alleen voor getrouwde mensen?) ;)
  Mijn bollie heet gewoon Hans, ik kan geen koosnaam verzonnen krijgen – en nu hoeft het ook niet meer, na zoveel jaar.

 2. Proficiat!

  Mijn bollie heet ‘lief’. Al durft dat wel al eens te variëren, naargelang de inspiratie van het moment.

 3. Hiep hiep hoera voor junder !! Goebezig !

  En bollie passeert hier ook dikwijls (’t zal iets westvlaamsch zijn zekers), bezie ook (dat heeft mijn wederhelft dan weer mee van zijn oostvlaamsche kant), lief. We hebben een heel arsenaal eigentlik, nu ik er zo bij nadenk. Maar ‘k ga dan niet allemaal opschrijven wi :-)

 4. Wij hebben rare koosnamen, ik deel die niet met de wereld :p
  Maar mijn broer en zijn lief, dat waren ook bollies. En door dat zoveel te horen, zeg ik nu tegen mijn kat ook ‘bollie’. Terwijl ze eigenlijk ‘Billie’ heet. Kwestie van het allemaal niet gecompliceerd te maken.

  Maar proficiat dus!

 5. kim

  Ik ben bollie-loos maar heb wel zo’n bovenmaats bed overgehouden aan de laatste. Voor onderlakens probeer de Inno eens, daar haal ik de mijne voor 30€. En proficiat :)

 6. Allee, dan toch maar een keer reageren.. Ik noem hem “Mijne zoet’n”, met een overduidelijk aalsts accent, wegens mijn moeder die ginder is geboren. En hij noemt mij zijn “musken”, omdat ik volgens hem zo weinig eet, moehaha, alsof ik zo’n slanke den ben! Shloeber zou hij mij ook nog durven noemen.. of vertel ik nu teveel?!

 7. Hel1

  Bij ons ist ‘Mour’, maar tis dan ook één vd andere kant vde taalgrens.

  Btw, ik weet niet op welk vlak jouw bed een rare maat heeft, maar thuis hebben wij wat problemen met Hollands bloed en al en hebben wij bedden die langer zijn om er menskens van meer dan 2 meter in te doen passen. Anyways, wij vinden onze lakens ook op de markt (marktkramers die soms ook in Duitsland zitten, nemen dat op aanvraag heel vriendelijk mee) en id goeie ouwe Hema…

 8. K

  Hij is Demon en ik ben angel.
  Vriendjes van ons gebruiken Sater en Nimf, wat ook wel cool is.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>