had ik dat nog niet verteld, misschienst?

wedding-rings.jpgHad ik dat nog niet verteld, dat we gingen trouwen?

Superveel romantiek stellen jullie er zich best niet bij voor. Ik ben niet samen met iemand die ervoor zorgt dat ik al heel onze relatie bijna zot word als hij iets te dicht van de grond komt met zijn knieën. Daarin waren we al van in het begin redelijk duidelijk, vrees ik. Geen huwelijken, geen aanzoeken, en al helemaal geen momenten waarop we samen voor een altaar moesten bewijzen hoe gaarne we elkaar wel zien. Daarin hadden mijn prille geliefde en ik elkaar al heel rap gevonden: in onze absolute allergie voor alles dat met huwelijken en tradities en feesten waarop op een bepaald moment tearjerkers als “Bedankt lieve ouders, bedankt voor het leven” weerklinken in zaal de Wielewaal in Booitshoeke. Dus.

Het heeft me eigenlijk alleen maar voordelen opgeleverd, vind ik. Ik heb nooit geweldig veel moeten sporten en afvallen om in een trouwkleed te passen. Ik ben nooit teleurgesteld geweest in mijn lief omdat hij me maar niet ten huwelijk vroeg, en ik steeds meer begon te denken dat hij niet genoeg van mij hield. En het grootste van al: ik heb honderd keer gebruik kunnen maken van de zinsnede “Ik zie geen ring aan deze vinger”, als Youri dingen van mij verwachtte waar ik op dat moment compleet geen zin in had.

En toch. Enkele jaren geleden kwamen wij tot de vaststelling dat er één soort huwelijksding was dat eigenlijk wel geweldig cool was, en als het op ons pad kwam, dat we dat dan wel MOESTEN doen. De elviswedding, dus.

Het is dus niet zo dat Youri voor mij op zijn knieën is gevallen, een paar maanden geleden. Er was ook geen verlovingsring, of een verlovingsmoment. Zelfs geen aankondiging. Er was gewoon het besef dat we binnenkort in Vegas zijn, dat je daar kan trouwen met een Elvis in je omgeving, en dat we dat niet kunnen laten liggen.

Telt dat ook voor echt? Neent, niet in België, maar dat geeft niet. Geven jullie ook achteraf nog een feest voor zij die er niet bij kunnen zijn, eventueel in de Wielewaal? Hell no. Gaat het voor jullie ook maar iets veranderen? Ik mag keihard hopen van niet. Wordt het het hoogtepunt van jullie trip? Ik vrees er zelfs voor. Maar het gaat cool zijn. En wie weet pink ik wel een traan weg, als niemand het ziet.

(Omwille van het feit dat Youri dus weigert een trouwring te dragen, laat staan een das, hij mij niet ten huwelijk heeft gevraagd waar heel mijn familie bij was en niet eens de moeite heeft genomen om er een gedichtje voor in te studeren. En dat volgens mij dus niks anders wil zeggen dan DAT HIJ MIJ NIET GRAAG GENOEG ZIET. EN MIJ NIET VOLDOENDE APPRECIEERT VOOR DE FANTASTISCHE VROUW DIE IK BEN. En dat hij het nog kan goedmaken door een buitengewoon romantisch gedichtje over onze leafde voor te dragen aan het altaar. Maar ik heb niks gezegd.)

Reacties

 1. Thais

  Heykes Josie en Lilith,

  Je kan het geldig laten maken hoor. Het is wel wat papierwerk: marriage license ophalen, 24u wachten, trouwen, laten vertalen naar 1 van de Belgische landstalen (door een gecertifieerde tolk) en dan in België in je plaatselijke gemeentehuis binnenbrengen. kan wel ongeveer een 6maandjes duren ofzo :-)

  En hoewel ik niet getrouwd ben, heb ik het allemaal al opgezocht. Elvis rules :-)

 2. @Thais: amai, hoe zot dat je het moet laten vertalen door een gecertifieerde tolk. Wat een werk, terwijl dat toch standaarddocumenten zijn? :)

  Allez jong, zes maanden. Zoiets moet toch op drie seconden te regelen zijn, eigenlijk.

 3. Carree

  Snap je afkeer van huwelijken, maar de dag van vandaag kan je dat toch volledig naar je eigen hand zetten?

  Ook Amerikaanse toestanden met rent-a-priest en trouwen op het strand enzo ;)

 4. @Carree: maar ik geloof niet, en trouwen voor de kerk en een priester zou dan ook het allerlaatste zijn dat ik doe.

  Ik vind het ook helemaal niet nodig, ook omdat Youri en ik volgens mij niet echt zouden genieten van zo’n dag, omdat het niks voor ons is.

  Als we niet naar Vegas zouden gaan zouden we het niet hebben gedaan, omdat het voor ons precies geen ongelooflijke meerwaarde heeft. Wat niet wil zeggen dat ik dat niet schoon vindt van andere mensen hé, trouwen. :) Ik zie het mezelf alleen niet echt doen.

 5. Ik ben wel getrouwd, maar als mijn man dingen van mij verwacht waar ik op dat moment compleet geen zin in heb, doe ik dat ook niet, hoor. Wat is dat nu voor een rare redenering. (Al besef ik ook wel dat ik dat stuk niet al te letterlijk moet nemen.)

 6. @Lichtindeduisternis: goede excuses zijn er om ze te gebruiken, maar als er een ring rond deze vinger zit vind ik wel een ander. ;)

 7. Haha. Ieder zijn eigen idee van romantiek hè. Mij lijkt het alleszins hartstikke vet! Toch moet ik eerlijkheidshalve vermelden dat ik graag een fotootje zou zien na jullie heuglijke moment! ;)

 8. t wordt gewoon de max, misschien liggen jullie plat vant lachen en kan die vermeende Elvis niet eens zingen! Of ziet dat kapelletje er totaal niet uit als op de foto’s, maar één ding is zeker, t wordt onvergetelijk en jullie zien inderdaad zelf wel als jullie als krasse tachtigers misschien de wilde haren hebt verloren en dan alsnog in het bootje stapt, weliswaar met behulp van mensen die het bootje dan mogen vasthouden tegen het wiebelen!
  Veel plezier!

 9. hahaha ;-)
  been there, done that
  grappig

  kijk wij hadden zo veel jaren geleden hetzelfde plan: vegas, lekker zot en gewoon onder ons
  maar eens we daar waren zagen we het plots nier meer zitten. ik vond het veel te commercieel en nep daar. misschien vinden jullie een beter “kerkje” en “elviswedding company” maar wij hebben het uiteindelijk gewoon niet gedaan …

  toch leuke reis en huwelijk gewenst !

 10. saskia

  Begrijp het volledig. Wij zijn op 3 weken in Belgie voor de wet getrouwd, omdat ik anders niet mee op Pieter’s visum mocht om naar VS te komen. Ik hecht ook geen meerwaarde aan getrouwd te zijn, ik wou ook geen groot feest, maar ik ga graag goed uit eten. Dus hebben we een goed restaurant gekozen waar we goed gegeten en gedronken hebben met onze ouders erbij ( omdat zij meer waarde hechten aan dat huwelijk gedoe). Ik heb mij op kosten van mijn ouders getrakteerd op nieuwe schoenen en een schoon zomerjurkje, dat ik nu nog steeds aandoe.

 11. Suzanna

  Als je niet echt wilt trouwen, kun je dus beter ook niet officieel voor de Amerikaanse wet gaan trouwen. Je kunt dan beter voor een gezellige Elvis ceremony gaan zonder officiele papieren en hoef je dus ook niet langs het marriage license bureau om in ondertrouw te gaan… Geef dat van te voren ook echt duidelijk aan bij de Chapel. Zo kom je niet voor (nare) verrassingen te staan.

  Wij zijn wel echt in Las Vegas getrouwd met Elvis erbij én met een officiele reverend/priester (incl. praatje over god – dat was echt een verrassing voor ons…). En we zijn wél ook voor de Nederlandese wet getrouwd. Het was best omslachtig dat voor elkaar te krijgen. Maar de Graceland Wedding Chapel heeft ons daar enorm bij geholpen en heeft de papieren die we daarvoor nodig hadden allemaal met spoed (en steekpenningen) voor ons geregeld. Van de kapel kregen we een “nep certificaat” mee. Getekend door Elvis ‘as our witness’ ha-ha. De officiele huwelijksacte, goedgekeurde stukken (met appostile) stuurde ze later naar ons thuis op. Die kregen we binnen een maand thuis. Wij moesten ons huwelijk toen met dat die papieren alleen nog aanmelden op het gemeentehuis hier en de hele papierhandel opsturen naar bureau registratie buitenlandse huwelijken in Den Haag (om er zeker van te zijn dat onze trouwgegevens nooit verloren zouden gaan). Al met al duurde het zo’n 4 maanden voordat het helemaal rond was (zonder spoed 6-8 maanden). Maar in ons trouwboekje staat wel de echte datum waarop we in Las vegas getrouwd zijn :)

  Laat de Wedding Chapel/reverend dus absoluut geen officiele papieren ondertekenen etc. als je niet (echt) wilt trouwen! Want ook als je dit registeren etc. niet doet in België/Nederland, dan ben je juridisch gezien toch voor de Amerikaanse wet getrouwd (geregistreerd in Clark County NV)! Je kunt dus niet (ooit) nóg een keer voor de wet, in België oid, trouwen (= twee keer trouwen). Mocht je relatie in de toekomst onverhoopt verzuren, dan ben je dus altijd nog wel getrouwd (voor de Amerikaanse wet) en ookal kun je hier geen aanspraak maken op rechten etc., het kan een realtie en/of een eventueel (echt) huwelijk met een toekomstige partner behoorlijk in de weg staan…

 12. Haha!Sleurde Vriend op onze vakantie in Schotland mee naar iets gelijkaardigs : de Blacksmith’s Weddingshop in Gretna Green.Hij heeft niet gebeten, stond daar alsof z’n neus bloedde.Zal misschien volgende keer ook eens Elvis proberen, ge weet nooit….

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>